nazad na vrh

Radoš Bajić obećao da će se u sledećoj epizodi „Ravne gore“ nešto desiti

Bajić pozvao gledaoce da sledeće nedelje prisustvuju prvom pravom događaju u seriji

BEOGRAD, 25. novembar 2013, (Njuz) – Reditelj i secnarista “Ravne Gore” Radoš Bajić odlučio je da nagradi vernu publiku, pa je otkrio da će se u narednoj epizodi ove serije nešto zaista i dogoditi.

Bajić je izjavio za Njuz da je oduševljen interesovanjem gledalaca za njegov novi projekat i smatra da će ovom najavom na pravi način zagolicati njihovu maštu.

– Filmovi i serije koje se bave ratnom tematikom obično obiluju dramatikom i uzbuđenjima. Nisam hteo da upadnem u taj šablon pa sam snimio seriju koja se dobrim delom razlikuje od sličnih – kaže Bajić.

– Nažalost, u svakom ratu se nešto dešava pa sam morao da ubacim i takve momente u seriju kako bi zadržao njenu objektivnost. Da sam napravio pravi pristup svedoče i pohvalne poruke koje dobijam ovih dana. Sve ove poruke prati i pitanje: “Kada će se nešto stvarno dogoditi?” Ne želim da otkrivam sadržaj serije, ali pozivam gledaoce da i sledeće nedelje budu pored malih ekrana i ekskluzivno pogledaju prvi pravi događaj u ovoj seriji – izjavio je poznati režiser i obećao da će se do kraja serije sigurno opet nešto dogoditi i da je potrebno biti strpljiv.

I pored našeg upornog insistiranja, Bajić nije želeo da otkrije više detalja o narednoj epizodi serije niti ime lika koji će učestvovati u ovom događaju. Nezvanično smo, ipak, uspeli da saznamo da Nenad Okanović ( sin Dragan) neće učestvovati u njemu jer će biti zauzet puštanjem zmajeva i spremanjem za junačku borbu protiv okupatora.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Pinki će videti Tita, a neko jagnje će kmeknuti..!

 2. Radnja u seriji se malo sporije odvija, jer se čeka da Draži poraste brada (na početku rata je verovatno bio obrijan po PS-u).

  • Био је обријан све до слома устанка касне јесени 1941. када је почео да пушта браду.

 3. Hahhaha carski! Ala ga usporio. Svaka scena mu traje po 20 minuta! Za sada je serija prosek. I mislim da nije trebao pola glumaca iz sela da ubaci. Nije im mesto ovde!

 4. desice se, nego sta. ako se neko bude najeo pasuljchine, ima da puca na sve srane

 5. Мени једино може да се деси да идући пут заспим.

 6. E, fala qrcu, i vrijeme je…
  Rastego Rados ko Radmila i Tine `armoniku, pa nikad kraja.

 7. Ako je Radoša 6 prvih ratnih dana razvukao u 3 epizode, do kapitulacije 17.aprila potrebno mu je verovatno još toliko epizoda. Znači u proseku za prikaz događanja u dva dana, jedna epizoda (ako se ovo što je prikazano do sada može uopšte i nazvati bilo kakvim događanjem. Nagradno pitanje za poštovaoce ovog sajta, koliko je Radošu Bajiću, ako nastavi ovim tempom, potrebno epizoda do kraja rata?

 8. mozda se pojavi simunic

 9. Treba to kao tursku ili indijsku sapunicu razvuci godinama

 10. Prosečna početnička plata u oktobru, (uključujući poreze i doprinose), iznosila je 60.102 dinara po glavi početnika, dok je prosečna neto zarada iznosila 43.615 dinara, saopštio je početnički zavod za početnike.

  • Prosečna četnička plata u oktobru, (uključujući poreze i doprinose), iznosila je 60.102 dinara po glavi četnika, dok je prosečna neto zarada iznosila 43.615 dinara, saopštio je četnički zavod za četnike.

 11. Pa mora tako, kako drugačije da napravi seriju od mesec dana ratovanja?!

 12. Niko zapravo nije shvatio da nam ovakvom serijom Radoš približava istorijsku istinu. Ravnogorci zapravo i jesu tokom rata uglavnom čekali da se desi nešto krupno: da se Britanci iskrcaju na jadransku obalu, ili da Nemci opkole i unište Titov vrhovni štab, ili da Rusi i Amerikanci međusobno zarate 1945…

 13. Ova vijest je toliko stvarna da nije za njuz.net. Ponekad vam vjerujem vise nego “ozbiljnim” portalima.

 14. e sad moze da ide i ona scena kad legendarni Bora Todorovic pita sta je ovo? a a a?..a Dragan Nikolic kaze: Poceo rat p…. ti materina…covek pojasnio lepo…

 15. Sin Dragan, konačno srušio partizansko-komunjarsku propagandu o “zlom četniku”, pokušavajući (odlično glumeći četnika sa posebnim potrebama) da “podigne zmaja”, mada njegova vezanost za devojčicu ostavlja “ukus” nečeg morbidnog (ne bih sad’ o tome).

 16. Hebo rat, ajmo mi nesto pojesti.

 17. U poslednjoj epizodi Draza spasava americke pilote, partizani hvataju Kalabica, a potom I Drazu. Sin Dragan se zeni, Tito dobija gangrenu I umire. Serija se zavrsava tako sto Jovanka kuva zito za parastos.

 18. Svi osečaju da se nešto sprema, svi su u iščekivanju da se pojavi deus ex machina- pukovnik Mihajlović( u narednoj epizodi ćemo čuti i njegovo ime, do kraja serije ima da ga i vidimo) i pri tome jedu, piju, pevaju i psuju. I vojska i štab i seljaci a i gledaoci…a granate padaju li padaju( jedino dedu sina Dragana ne drži mesto, nosi ga zmaj) ali mi nastavljamo da jedemo. Bože, koliko divnih krupnih planova. Kako da ne zavoliš ovaj narod posle toliko portreta koji zrače iskonskom balkanskom lepotom i intiligencijom . Kao da ih je Meštrović klesao.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix