njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

10. mar. 2014

Radoš Bajić počinje snimanje serije o četnicima na Krimu

U prvoj sezoni, likovi će slušati vesti o događanjima u Krimu

U prvoj sezoni, likovi će slušati vesti o događanjima u Krimu

BEOGRAD, 10. mart 2014, (Njuz) – Reditelj, scenarista i glumac Radoš Bajić najavio je da kreće u realizaciju novog velikog projekta serije “Ravni Krim”. Autor sada već čuvene serije “Ravna gora”, kako kaže, počinje snimanje nove serije koja će biti posvećana srpskim četnicima na Krimu.

– Serija će se držati istine sve dok se to ne kosi sa estetikom. Ništa neće biti crno-belo, a ni samo crno ni samo belo, nego pošteno. Posle “Ravne gore” želim da pokažem da više ne postoji tema sa kojom ne mogu da se uhvatim u koštac – kaže Bajić.

Prema njegovim rečima, serija će biti najambiciozniji i produkcijski najzahtevniji projekat srpske nacionalne televizije još od “Ravne gore”.

– Prvih deset epizoda ovog serijala će obuhvatiti period u kojem glavni likovi saznaju da se nešto dešava u Ukrajini i da to ima veze sa bratskom Rusijom. U drugom serijalu ćemo ispratiti njihovo spremanje za Krim, počevši od pakovanja češljeva za bradu, preko kićanki za šubare, pa sve do četkica za zube.

Bajić očekuje da ova serija baci jedno novo svetlo na događaje o kojima niko ništa ne zna.

– Jasno je da nikome ništa nije jasno šta se tačno dešava u Ukrajini. Ova serija će samo produbiti to osećanje i objasniti gledaocima šta se u stvari dešava iz perspektive četnika, kaže Bajić.

On za sada nije žele da govori o tome ko će igrati lik Milutina Mališića, četničkog vođe puta za Krim.

– Napravio sam najuži izbor glumaca kojima ću ponuditi da odigraju tako značajan lik. Bitno je da se Mališić predstavi kao vođa, jer je on među prvima od svih dvanaestak srpskih četnika čuo da se nešto dešava na Krimu, naglasio je Bajić.

– Očekujem da će mnogi pokušati da ospore seriju jer ne žele da se uloga četnika na Krimu do kraja rasvetli. Serija će biti civilizacijski iskorak srpskog društva. Ona će biti brana prekrajanju istorije Krima. Očekujem da serija probudi nacionalna osećanja kod gledalaca- rekao je Bajić.
Autor kaže i da je tokom pisanja scenarija imao veliku stručnu i konsultativnu ulogu najvažnijih institucija i ličnosti iz svih sfera naučnih, istorijskih nauka, epohe, analitike. Najveću logistiku, kako je naveo, pružio je Institut za savremenu istoriju Krima, Balkanološki institut Srpske akadmenije nauka i umetnosti i svi relevantni pojedinci.

Bane Grković

Viktor Marković

 1. scoby kaže:

  Sponzor serije ce biti sigurno Putin, posto je exPPV (u ovom sporu) krenuo Titovim putem nesvrstanosti. Da postoji vremeplov, Mali Aca od pre 10 godina bi sadasnjem exPPV-u nalupao samare zbog izdaje radikalskih ideala.
  Vise me brinu braca Crnogorci koji su se opredelili za novu Ukrajinsku vlast. Moze im ispuniti pradedovska zelja (nas i Rusa 300 miliona), da ih Putin anektira radi zastite interesa svojih gradjana na CG primorju.

  1. mosjije kaže:

   nije to isto rusa u ukrajini ima 7 miliona
   a crnogorci su otpadnici
   inače hvala vučiću što hapsi kriminalce nadam se da će da nastavi tako
   napred sns

 2. Ahahaha… Auuu… to ce se odmotavati jaaako spoooorooo…
  Cftnici, partizani, i ostali… f*ck off :)
  Valjda ce snimiti i neku seriju o nekoj bliskijoj tematici.

  Crna Ovca i Bela Vrana – Partokratija
  http://www.youtube.com/watch?v=0lbE2jwHmIs&list=PLkpbvv7m5NXVInh9Cro0jSTq9sJPya2Z6

 3. Ja sam kaže:

  Sada ce mu porodica i familija kao i bliza i dalja rodbina morati da uci ukrajinski jezik.

 4. aleksandar kaže:

  joj, valjda Draza nije otiso,
  opet ce ga ubiti posle rata,
  a Karadjordja ce kum izdati
  emiratima da od njega
  naprave kulu… kukuuu….

  nadam se da Rados nece naci
  finansijera za ovu golgotu…

 5. ariela kaže:

  Au pocinje stogodisnji rat…

 6. Milan kaže:

  Heh, a takva serija bi komotno mogla da se zove “ukrajina gori a srbija se ceslja”:)

 7. NS65 kaže:

  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahakhkhkhkh…. davno me niste ovako nasmejali.Aaaaaaaaaa, suze mi idu !!!

 8. MRVOjed kaže:

  Jeste li sigurni za ovo, ja sam čuo da je počeo snimanje serije “Narodna banka gori a baba se češlja” ?

 9. Dejan kaže:

  Prvo mi palo u oči ovo da će se serija baviti pakovanjem četkica za zube četnika. Al’ onda sam se setio da je ovo ipak Njuz.net…

 10. vita-brevis kaže:

  Hoćemo li opet preživljavati dramatične trenutke, tipa: “Čačak; 07.03.2014. u 21,34 na 12 metara severo-istočno od polomljenu tarabu, nebo vedro… I, takooo…”

 11. Smorio si vise! kaže:

  Smorio si vise sa cetnicima, ratovima i slicno… Kada cete prestati da se bavite proslosti i razmisljate malo kako da ova drzava napreduje u buducnosti?? To nikako nece da se desi ako i dalje zivite u 20 veku!

 12. celtic kaže:

  Konačno, pa da počnemo slaviti nacionalni praznik-Sveti Idioti!

 13. himalajac kaže:

  a posle ovog projekta ocekuje se “ravni beograd na vodi”

 14. mirko kaže:

  Malisica bi mogao da odglumi jedino Radosev sin, sve ostalo bi bila improvizacija.
  U drugom dijelu trilogije dolazi do zapleta: Sin Dragan se zaljubljuje i dobija nagradni vikend.

 15. strani placenik kaže:

  Kada ce snimiti seriju o mladjanom Krsticu. Kako sam doneo Milijardu dolara iz Emirata

 16. patrijota bez iskustva kaže:

  Ono što drug Bajić, a što bi drugo, nije hteo da otkriva, ali, kako se saznaje, iz, inače, dobroobaveštenih izvora bliskih velikom reitelju, a bogami i malinama bez šlaga, je da ovaj reditelj snima nastavak popularnog, i obožavanog serijala o Sekuli. Sekuli i njegovim (novim) ženama, jer one su već ostarile. A ovaj put, Sekula, koji se seća svoje četničke mladosti, Petlovac zamenjuje sa Krimom i velikim patrijotskim zadatkom, nastavka humanitarnog rada na provodadžisanju mladih Krimljanki za naše mladiće, kojima više ni Palma ne mož’ da pomogne. Stoga, Sekula, avaj, u Krim će povesti desetinu dublera. Pošto su oni koji su već otišli s bradurinama, ostali moraju biti sveže obrijani i podšišani, da se veće jednom skine ljaga sa četnika, koju im je naneo Veljko Bulajić predstavaljujući ih da su neobijani, i neuredni.

 17. pups kaže:

  U naši četnici i ja zavek verujem, ‘oću bre da vrište, da dreče, da pevaju i da oslobode našu ukrajinsku braću od europejanske vojne čizme i od diktat ture i torture i da uveličaju našu proširenu Srbiju u svet. I plaćena sam da o bradati četnici reknem sve šta mi naši pobožni političari preporuče da reknem, zato što ja znam da se u tišinu naprednjački život ni ciglom preko cigle u naše umetničke glave ne gradi.

 18. Simeon kaže:

  Kakvi su to strucni saradnici kad nema Lazanskog?

 19. Ja ja ja kaže:

  Neka pusti prvo bradu i kosu, pa onda da snima. Ima da prođe i kao prvo delo! :)

 20. DJоле kaže:

  Апсолутно подржавам. Читавих 10 дана одређене структуре нам прекрајају историју и негирају улогу четника у ослобађању Крима. Јел’ истина да ће улогу Коштунице играти Коштуница а ППВ се неће појавити у серији (нико не сме њега да игра)?

  И да не заборавим, хоће ли Јануковича играти Ђода?

 21. Neupucen kaže:

  Каква бре четкица ѕа ѕубе!? Прави четници ѕубе перу с ракију! (Добро, ако нема, може и с вотку)

 22. alzo kaže:

  Bravo za Radoša, počinje na vreme sa snimanjem serije. Imajući u vidu dinamiku njegovih serija ima već dovoljno materijala za najmanje 50 epizoda. S obzirom da se na Krimu nalazi baza ruske crnomorske flote, predlažem mu, da to budu četnici mornari. Pošto ih je tamo koliko mi se čini samo petorica, dovoljan je jedan čamac. Zamislite kakva bi to scena bila, četnik sa šubarom na pramcu čamca, a na vetru mu se vijori crna gusta brada dok jurišaju na neprijateljsku krstaricu.

 23. ludi hercegovac kaže:

  Da li je istina da je predviđena neka uloga i za koalu?

  1. DJоле kaže:

   Наравно, треба неко да игра и тренутног украјинског премијера.

  2. vita-brevis kaže:

   More, ima da pije vodu “sve u šesnaest” i da pita na Radašina: “Treba li još?”

 24. krstivoje sa tri jaja kaže:

  Hoće li poneti i pecaljke ili će dinamitom loviti šarane i somove u Crnom moru.

  1. patrijota bez iskustva kaže:

   Ma kakvo Crno more. Posle Krima, na redu je oslobadjanje Černobilja. Sa koktelom votka+slivovica+raso, treba pokazati da nekakva radijacija je samo zapadna propaganda, a ona Pravim Patrijotama ne može ništa! Krenuo bi i Voja K, ali nije na vreme obavešten, da mace moraju da imaju medjunarodni sertifkat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *