nazad na vrh

Radoš Bajić zaspao na snimanju svog novog filma

Bajić zaspao tokom ponavljanja scene u kojoj glavni glumac šeta 200 metara na aerodromu

BEOGRAD, 18. avgust 2014, (Njuz) – Poznati srpski reditelj i glumac Radoš Bajić zaspao je ovog vikenda tokom snimanja svog novog filma “Za kralja i otadžbinu”.

Kako saznaje Njuz, novi Bajićev film prati povratak srpskog iseljenika iz Sjedinjenih Američkih Država u zemlju nakon 65 godina, a čuveni reditelj je odlučio da njegov put, zbog što veće uverljivosti, snima u realnom vremenu.

– Bajić je odlučio da tokom prvih 40 minuta filma prikaže put svog glavnog junaka iz Rokforda u državi Ilinois do Beograda. U pitanju je veoma kompleksno putovanje, jer je srpski emigrant prvo išao od kuće autobusom do železničke stanice, da bi potom vozom putovao do Čikaga. Od železničke stanice u Čikagu uzeo je taksi koji ga je odvezao do aerodroma, gde se čekirao na let za Minhen. Na minhenskom aerodromu je proveo više od pet sati do ukrcavanja na let za Beograd – otkriva Bajićev asistent režije Pavle Lazarević i dodaje da je junak novog Bajićevog filma na ovom putovanju imao niz neverovatnih događaja.

-Taksista koji ga je vozio do aerodroma u Čikagu nije imao da mu vrati sitno 10 centi, na šta je naš junak rekao “ok”, što će gledaoci moći da vide u sedmom minutu filma. Ne bih želeo da otkrijem previše i gledaocima ubijem neizvesnost, ali mogu još da kažem da je on tokom leta iznad okeana, nakon što je već popio dve kafe odlučio da i treći put uzme ovaj napitak, a da je u Minhenu na trenutak pomislio da su mu izgubili prtljag, ali ga je ipak ubrzo zatim našao – kaže Bajićev asistent i otkriva da je naš reditelj zaspao kada su sedmi put ponavljali scenu u kojoj junak filma šeta 200 metara od kafića na čikaškom aerodromu do terminala na koji treba da se ukrca.

Kako Njuz saznaje, ovo nije prvi put da Bajić zaspi na snimanju. Bajić je, naime, tokom snimanja Ravne Gore, zaspao pred kraj snimanja prve epizode i probudio se na polovini četvrte.

Marko Dražić

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Meni je samo žao što se Bajić probudio, sve ostalo je ok.

 2. Tačno je da je Radoš Bajić zaspao na snimanju Ravne Gore. Zato su neki, skloni mazohizmu, tokom gledanja te serije padali u komu iz koje su ih budili hladnom vodom. A ovo putešestvije ovog junaka nove serije ne bi se desilo da je putovao sa Air Serbiom, najboljom aviokompanijom na svetu, i šire.

 3. Ako ovaj povratnik tokom svoga putesestvija sedne u srpski voz,
  eto ti dvesto epizoda k'o iz premijerskih usta….

 4. Rados ce svoju trilogiju zavrsiti autobiografskim filmom, u kome se glavni glumac 2 sata bori sa snom.

 5. Znači snimanje će biti završeno tamo oko stogodišnjice Titove smrti!?

 6. Tek u 40-oj epizodi Radoš će nam otkriti golgotu iseljenika, od kuće do autobusa !

 7. Ajmo malo zaplet neku misteriju. ..sta je radio 5 sati na aerodromu u Minhen? …npr tražio Wc. ..morao je da se probudi…

 8. -Taksista koji ga je vozio do aerodroma u Čikagu nije imao da mu vrati sitno 10 centi, na šta je naš junak rekao “ok”, što će gledaoci moći da vide u sedmom minutu filma.

  Nema dalje ! :)
  Vr’

 9. U tim godinama, dobro da se budi uopste.

 10. Нема никаквог смисла да се исељеник искрцава из авиона пре четврте епизоде, после трећег блока реклама. Једва чекам да видим сцену у којој патропа полиције зауставља такси у коме се исељеник вози од аеродрома до Београда и утврђује да је такси нерегистрован, те да цена од 65 евра коју је таксиста тражио до Теразија никако није одговарајућа. Верујем да Радош ипак неће исећи из те сцене и онај детаљ када исељеник, на захтев полиције да покаже исправе, случајно уз пасош извади и дедину фотографију (са Крфа 1916.), где ће полицајац инстиктивно да салутира и потом спонтано заплаче, док се Сунце распршује у хиљаде свитаца над новосадском петљом. Ево. жив ти ја, видећете да ће исељеник задржати камено лице у тој сцени.

 11. Vožnja taksiste divljaka od Surčina do Beograda zahtevala celu epizodu.

 12. Da pogadjam glavni glumac sin Dragan,sa svojim krupnim ocima hipnotisao i uspavao rezisera i scenaristu!

 13. Porodična firma: film, glumci, a boga mi i publika!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix