RHMZ prognozira da ste juče u popodnevnim časovima valjda imali kišobran
njuz-autor

AUTOR: Tekstovi citalaca

02. jun. 2016

RHMZ upozorio da su u toku jučerašnjeg dana bile moguće padavine

SRBIJA 2. jun 2016, (Njuz) – Republički hidrometeorološki zavod jutros u 7 časova izdao je upozorenje svim građanima da su u toku jučerašnjeg dana bile moguće obilne padavine u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, u Borči 4 i na pašanjacima prve klase širom Beograda. RHMZ je potom istakao da je do padavina ipak došlo i da se nada da ste u tom trenutku imali kišobran.

Za ovako preciznu metodu proračunavanja vremenih prilika, građani imaju pre svega da zahvale revolucionarnom sistemu koji se zasniva se na bogatom iskustvu zaposlenih u zavodu. Nakon godina trpljenja salvi kritika, pokušaja i pogrešaka, stručnjaci u RHMZ osmislili su gotovo nepogrešivu metodu prognoze vremena – prognoza vremena za juče, a, po potrebi i prognoza vremena do mesec dana unazad.

– Zapravo najvažniji deo primene ovog sistema je da se dan nakon opaženih vremenskih prilika dođe na posao, tvrdi Miladin Tarotić, jedan od rodonačelnika nove škole prognoze vremena, koji je zanat jedno vreme pekao i radeći na gradskoj televiziji Studio B gde je, na poslednjem spratu Beograđanke bio i najbliži vremenskim prilikama

– Tamo smo najčešće primenjivali sistem 3 pa 1, odnosno najavu sunčanog, mestimičnog oblačnog vremena, sa mogućom kišom, uz lokalne nalete vetra. Međutim, načinili smo kardinalnu grešku prognozirajuči vreme za sutra, i ja sam jednog dana rekao da tako više ne može, i da se vesti (iz vremenske prognoze) više ne mogu tako fabrikovati, kaže za Njuz gospodin Tarotić.

– Ja zapravo nisam ni znao da sam meteorolog, ali su moj talenat prepoznale komšije starije generacije, kojima su moje prognoze objašnjavale mokar veš i uvelo cveće na balkonima, tvrdi najmlađi član tima Zoran Dodolić dodavši da je „lako biti general pre bitke.” – Tad još ni u bitku niste morali da odete, dok naše prognoze svi odmah mogu da provere, kaže on.

Danilo Đoković

 1. Ja sam kaže:

  Oni koji su juce poginuli od udara groma vise nikada nece imati takvo ruzno iskustvo.
  -Utopljeni zitelji Obrenovca mogu da zahvale vucicu, malom i ostalim cuckovicima, sto su ih spasili da ponovo ne dozive istu sudbinu, rece nebojsa iz Beograda i obrisa sline.

 2. Sp kaže:

  I Vučić bi mogao malo da okrene priču i da počne da obećava da će se živeti bolje juče, a najkasnije prekjuče. A bilo bi i lakše poverovati.

 3. voya montoya kaže:

  Andreja Mladenović je već podneo expozet,na studio B,da će krenuti klizišta u beogradjanskim divljim naseljištima,i na obalama vinčasko ostružničke kulture.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *