nazad na vrh

Ribu upecao pecaroš od dva metra i 15 centimetara, težak 145 kilograma

"Da bi vas upecao ovako veliki primerak potrebno je pre svega strpljenje"

BEOGRAD, 17. maj 2013, (Njuz) – Iako se profesionalno bavi poslom ribe već sedam godina, som Dragoljub, poznatiji kao Goljo, kaže da je alas od dva metra i 15 centimetara, težak 145 kilograma, najveći pecaroš koji ga je ikad ulovio.

– Pred zoru sam izašao na reku. Već posle nekih pola sata osetio sam da je nešto krupno zabacilo udicu. Kad sam video neman, nisam mogao da verujem. Odmah sam pozvao kolegu koji se nalazio u blizini jer nije bilo šanse da sam zagrizem toliki mamac. Pecaroš je sigurno bio duplo, ako ne i tri puta teži od mene. Borili smo se bogami skoro dva sata, ali sam na kraju uspeo da budem upecan – otkriva Goljo.

– Kada me je izvukao, ne mogu reći da sam se uplašio, ali mi nije bilo svejedno kada sam video da se ceo čamac trese od alasove težine. Da vam ne pričam o tome koliko me sada bole leđa – priča ovaj som.

Pošto je dugogodišnji som, Goljo tvrdi da je i ranije uspevao da ugleda velike primerke alasa, ali nikad nije zagrizao mamac jednog od njih.

– Da bi vas upecao ovako veliki primerak potrebno je pre svega strpljenje. Posle duge borbe najlepši je osećaj uskočiti mu u čamac. Nažalost, jednom me je jedan jako veliki primerak pustio nazad, ali to niko nije video pa mi sad ne veruju.

– Neverovatno mi je da ovaj pecaroš kapitalac peca na bućku – dodaje Goljo.

Ovaj iskusni som objasnio nam je kako se veliki pecaroši okupljaju u delu reke na kom on retko kad pliva, a to je deo od Ade Ciganlije do Gazele. Na drugim mestima je, tvrdi ova rečna riba, prava retkost naći ovako velikog pecaroša.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
 1. Jeeste, Goljo!
  Camac mu je bio velicine Marakane a mamac ko piton.
  A kada si se probudio, shvatio su da si obican cverglan.
  Pesu jedan.

 2. Ovaj pecaroš je kao naš političar. Ono što ispriča – sve je istina.

 3. “Pošto je dugogodišnji som”!Kakvi ste vi ludaci!

 4. Dajte mi broj od vaseg lerdija hocu bre da probam tu skanšizu

 5. Iskusan som a dozvolio da bude upecan… Vise ni iskustvo nista ne znaci!

 6. “Na drugim mestima je, tvrdi ova rečna riba, prava retkost naći ovako velikog pecaroša.”-dotuklo meee :D

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix