RTS najavljuje da će i ubuduće njihovi pretplatnici sa brzim internetom moći da gledaju važne utakmice
njuz-autor

AUTOR: MarkoKovac

12. sep. 2015

RTS garantuje direktan prenos derbija svakome ko ima brz internet

BEOGRAD, 12. septembar 2015, (Njuz) – Radio televizija Srbije saopštila je danas da će biti direktnog prenosa 149. fudbalskog večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana za sve građane koji imaju brz internet.

Nakon nekoliko važnih sportskih dogadjaja koje RTS nije bio u mogućnosti da direktno prenosi, novi generalni direktor javnog servisa Srbije Dragan Bujošević najavio je da to neće biti slučaj i u budućnosti.

– Digla se velika prašina zbog pojedinih mečeva za koje RTS, iz objektivnih razloga, nije bio u prilici da obezbedi direktan prenos. Odlučili smo da prekinemo sa tom praksom i obradujemo javnost. Prva u nizu takvih odluka jeste da će direktan prenos fudbalskog okršaja dva naša najveća kluba biti omogućen svim našim pretplatnicima koji kod kuće poseduju brz i stabilan internet – poručio je Bujošević.

On je napomenuo da će nešto bolju sliku imati gledaoci koji čija je brzina interneta preko 30 Mb/s.

-Kao direktor Javnog servisa mogu samo da posavetujem naše gledaoce da zatvore što više tabova da im kompjuter ne bi bagovao, kao i da nikako ne skidaju nešto sa Torenta, jer to takođe može da uspori naš direktan prenos derbija – napominje Bujošević.

U zvaničnom saopštenju RTS-a, potpisanom od strane novog generalnog direktora, naznačeno je da će direktan prenos derbija moći da prate i građani koji u tom trenutku neće biti u svojim domovima, ukoliko imaju mogućnost WiFi konekcije. To se odnosi i na pretplatnike koji budu na samom stadionu.

Marko Kovač

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    A dal neko garantuje da ce Zvezda i Partizan igrati? Mozda ce opet samo statirati!

  2. Milford kaže:

    Oni ladno promovisu live stream! Stvarno nisu normalni! PR menadzer bi trebao da dobije momentalni otkaz!

  3. scoby kaže:

    A sto bi RTS i prenosio ovakvu utakmicu za koju vidimo da je bila cista namestaljka. “Drzavni projekat” mora da pobedi i tu ne vaze pravila fudbalske igre. Isto tako farsicno ce izgledati i svi naredni “izbori”, ukoliko se Njegovo Velicanstvo Bog uopste odluci da ih raspise.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *