njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

19. maj. 2020

RTS obećao Bošku Obradoviću prilog od 2 minuta u vestima ako istraje do kraja štrajka glađu

BEOGRAD, 19.maj 2020, (Njuz) – Radio televizija Srbije saopštila je danas u odgovoru na zahtev Boška Obradovića da može samo da mu garantuje dvominutni prilog u vestima sa objavljivanjem fotografije i kratke biografije ukoliko u štrajku glađu istraje do samog kraja.

U saopštenju se navodi da bi tim prilogom Javni servis obavio svoj zadatak tačnog, pravovremenog i nepristrasnog informisanja o ishodu štrajka, kao i da prilog iste dužine i slične koncepcije može da dobije i poslanik Dveri Ivan Kostić, u slučaju da se i njegov štrajk glađu ne okonča kada i Obradovićev.

-RTS je izveštavao o tome da su poslanici Dveri stupili u štrajk, izveštavao je o razlozima tog štrajka i ne beži od toga da izveštava čak i o ishodu štrajka, ali pravljenje specijalne emisije u večernjem terminu nije moguće i ne uklapa se u programsku šemu televizije. Uostalom, ne vidim o čemu bi to Boško Obradović mogao da priča sat vremena i šta bi u tom izlaganju moglo da bude interesantno za naše gledaoce – izjavio je za Njuz Dragan Bujošević, vršilac dužnosti generalnog direktora RTS-a.

-Zamislite samo da imamo emisiju o opozicionom političaru u trajanju od sat vremena. Kako bismo onda mogli da se predstavljamo kao objektivna i nepristrana televizija i kao javni servis svih građana ako dajemo toliko prostora samo opoziciji? Pratićemo štrajk poslanika Dveri do samog kraja i javno obećavam Obradoviću i Kostiću da će u okviru Dnevnika 2 biti objavljene njihove fotografije i generalije, ukoliko štrajk glađu sprovedu do samog kraja – istakao je Bujošević.

On je dodao i da je lideru Dveri ponudio reprizu njegovog poslednjeg gostovanja na RTS – u u okviru emisije Trezor, ali je Obradović taj zahtev odbio.

 

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  RTS ima sve moguće termine popunjene za sadašnjost i nedoglednu budućnost. Ali ako dodje zelena trava i neki novi urednik….
  Al to je u zemlji Srbiji daleka budućnost.
  Doduše i Boško je uporan. Sagi nije kraj nego se samo nastavlja!

 2. Баш Рђа kaže:

  Полако бре, тек 10 дана не једе ништа и одма би на ТВ, не може тако јбг! Кад је мали алек 10 дана издржао са просечном српском платом, јел тражио емисију? Или оно говедо гашић, годину дана без функције био, и јел тражио емисију? Не може емисија, музичка жеља може:https://www.youtube.com/watch?v=MM64ynWN5BQ

 3. scoby kaže:

  A možda će ga se tada setiti i Patrijarh, koji je ovih dana zabrinut zbog srpskog naroda u CG (u prevodu: za tamošnju imovinu crkve)?

 4. Mila kaže:

  Od Koga je, i Kome je_ PREVISE JE!☝️🙃

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *