nazad na vrh

Sahrana u Srbiji protekla bez prisustva novinara

Nedolaskom na sahranu, mediji pokazali nebrigu za porodicu pokojnika

VLASOTINCE, 15. avgust 2012. (Njuz) – Juče je u Vlasotincu sahranjen I.T, čija je sahrana, prema rečima prisutnih, protekla bez predstavnika medija.

S obzirom na to da su mediji danima izveštavali o nesrećnoj smrti Vlasotinčana koji je preminuo od posledica udaraca štapom koje mu je naneo komšija, odsustvo predstavnika medija iznenadilo je sve prisutne.

– Priznajem da sam bio iznenađen što novinari nisu došli da izjave saučešće. Prethodnih dana su bili tako ljubazni, non-stop zvali našu porodicu i to više puta dnevno – ističe Z.T, brat pokojnika – Raspitivali su se o mom bratu i interesovale su ih i neki detalji iz našeg života, koje sam, iskren da budem, čak i ja zaboravio. Uvek sam im izlazio u susret, jer su mi govorili da je njima cilj da se čuje istina.

Da podsetimo, objavljene slike sa sahrana majke golmana Partizana Vladimira Stojkovića i skoro preminulog štićenika centra Crna Reka, Nebojše Zarupca, samo su neke od mnogih fotografija preminulih koje su poslednjih meseci preplavile medije. Analitičarka medija Marija Jović ističe da ovakvo izveštavanje postaje sve veći trend.

– Novinari se oduvek trude da pišu o svemu, a kako bi objavljivali što ekskluzivnije informacije, oni odlaze i na sahrane, koje čak nekad fotografišu skrivenim aparatom – ističe Jovanovićeva koja napominje da je porodicama pokojnika jedna od najvećih uteha briga medija za njihove najmilije, zbog čega će urednici narednih dana morati da porodici preminulog I.T. objasne zašto se nijedan predstavnik medija nije pojavio na sahrani.

Jasmina Gavrilov

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Ima li granice u neprofesionalnosti srpskih medija!??
  Pa dokle vise tako majjkumu…
  Pod hitno iskopati nesrecnog IT, pozvati medije, sve lepo ponoviti, objaviti pod URGENT plus pisano izvinjenje urednika porodici.

 2. Нова српска клетва: “Дабог да новинари бринули о теби…”

  Иначе, највише волим кад напишу нешто типа: “мајка се онесвестила”, “отац од јецаја није могао да говори”, “сестра је урлала у очају”… Значи, лешинари! Више ценим џелате и гробаре, плаћенике у Африци, трговце оружјем, пилоте бомбардера – све су то часнији и поштенији људи од новинара!

 3. Ma da moze onaj iz groba da kaze reko bi: “Niste mi bili na svadbu, ne treba da mi budete ni na sa`ranu”…setnja…

  • Ма ово су измислили: где бре има у Лозници девојка од 25 година да се није удала или да није побегла у Београд?

   • hehehe, tu si u pravu! Imam neke komšinice koje su pobegle za neke likove iz sela preko brda, a koji žive u Beogradu, da se udaju jer im, kao, roditelji nisu dali… :)

 4. Шта сте напали на новинаре, очигледно је да је И.Т. желио да буде анониман..

 5. Telegraf je bizarno objavio foto pricu sa sahrane sticenika, sa sve fotkama iznosenje sanduka, pa spustanje u raku iz vise uglova, uplakana porodica itd.. strasno.

 6. Jedva čekam članak o Ivici Dačiću!

 7. Sahara već po celoj Srbiji cveta u zanosu i raznosu srpskih kosti po ”Cayman Islands” i Zvazilandu nakon londonske Olimpijade.
  Naši velikodušni vladari znaju gde Profesorka, majka trojke golmana, voli da čuva znoj nezaposlenog naroda i bisera rasutih po svetu.

  – Bez srpskih vladara, poštovanom drugaru Vladanu Stojkoviću, najmlađem sinu od majke (197cm visine iz Porto), želim izraziti iskreno saučešće na nama bliskom portugalskom jeziku:
  ”Com o sorriso que lhe era particular ela transmitiu a todos os que com ela lidavam a fé que possuia , a alegria de viver, uma vida de dedicação aos outros, e um grande amor à familia ”

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix