njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. aug. 2012

Sahrana u Srbiji protekla bez prisustva novinara

Nedolaskom na sahranu, mediji pokazali nebrigu za porodicu pokojnika

VLASOTINCE, 15. avgust 2012. (Njuz) – Juče je u Vlasotincu sahranjen I.T, čija je sahrana, prema rečima prisutnih, protekla bez predstavnika medija.

S obzirom na to da su mediji danima izveštavali o nesrećnoj smrti Vlasotinčana koji je preminuo od posledica udaraca štapom koje mu je naneo komšija, odsustvo predstavnika medija iznenadilo je sve prisutne.

– Priznajem da sam bio iznenađen što novinari nisu došli da izjave saučešće. Prethodnih dana su bili tako ljubazni, non-stop zvali našu porodicu i to više puta dnevno – ističe Z.T, brat pokojnika – Raspitivali su se o mom bratu i interesovale su ih i neki detalji iz našeg života, koje sam, iskren da budem, čak i ja zaboravio. Uvek sam im izlazio u susret, jer su mi govorili da je njima cilj da se čuje istina.

Da podsetimo, objavljene slike sa sahrana majke golmana Partizana Vladimira Stojkovića i skoro preminulog štićenika centra Crna Reka, Nebojše Zarupca, samo su neke od mnogih fotografija preminulih koje su poslednjih meseci preplavile medije. Analitičarka medija Marija Jović ističe da ovakvo izveštavanje postaje sve veći trend.

– Novinari se oduvek trude da pišu o svemu, a kako bi objavljivali što ekskluzivnije informacije, oni odlaze i na sahrane, koje čak nekad fotografišu skrivenim aparatom – ističe Jovanovićeva koja napominje da je porodicama pokojnika jedna od najvećih uteha briga medija za njihove najmilije, zbog čega će urednici narednih dana morati da porodici preminulog I.T. objasne zašto se nijedan predstavnik medija nije pojavio na sahrani.

Jasmina Gavrilov

 1. premijer iz senke kaže:

  Ima li granice u neprofesionalnosti srpskih medija!??
  Pa dokle vise tako majjkumu…
  Pod hitno iskopati nesrecnog IT, pozvati medije, sve lepo ponoviti, objaviti pod URGENT plus pisano izvinjenje urednika porodici.

 2. Ђеки kaže:

  Нова српска клетва: “Дабог да новинари бринули о теби…”

  Иначе, највише волим кад напишу нешто типа: “мајка се онесвестила”, “отац од јецаја није могао да говори”, “сестра је урлала у очају”… Значи, лешинари! Више ценим џелате и гробаре, плаћенике у Африци, трговце оружјем, пилоте бомбардера – све су то часнији и поштенији људи од новинара!

 3. ariela kaže:

  Ma da moze onaj iz groba da kaze reko bi: “Niste mi bili na svadbu, ne treba da mi budete ni na sa`ranu”…setnja…

  1. Ђеки kaže:

   Ма ово су измислили: где бре има у Лозници девојка од 25 година да се није удала или да није побегла у Београд?

   1. Ikebana kaže:

    hehehe, tu si u pravu! Imam neke komšinice koje su pobegle za neke likove iz sela preko brda, a koji žive u Beogradu, da se udaju jer im, kao, roditelji nisu dali… :)

    1. Ikebana kaže:

     Tako je kad pišem u prolazu: sela preko brda, a sve to pripada Loznici…

 4. Марко kaže:

  Шта сте напали на новинаре, очигледно је да је И.Т. желио да буде анониман..

 5. Justice kaže:

  Telegraf je bizarno objavio foto pricu sa sahrane sticenika, sa sve fotkama iznosenje sanduka, pa spustanje u raku iz vise uglova, uplakana porodica itd.. strasno.

 6. Bane kaže:

  Jedva čekam članak o Ivici Dačiću!

  1. deda Stavra kaže:

   I o Tadicu,… i o Dinkicu,….

 7. Tagore kaže:

  Sahara već po celoj Srbiji cveta u zanosu i raznosu srpskih kosti po ”Cayman Islands” i Zvazilandu nakon londonske Olimpijade.
  Naši velikodušni vladari znaju gde Profesorka, majka trojke golmana, voli da čuva znoj nezaposlenog naroda i bisera rasutih po svetu.

  – Bez srpskih vladara, poštovanom drugaru Vladanu Stojkoviću, najmlađem sinu od majke (197cm visine iz Porto), želim izraziti iskreno saučešće na nama bliskom portugalskom jeziku:
  ”Com o sorriso que lhe era particular ela transmitiu a todos os que com ela lidavam a fé que possuia , a alegria de viver, uma vida de dedicação aos outros, e um grande amor à familia ”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *