nazad na vrh

Siniša Mali izračunao da mora da ode 552 puta u Kanadu da bi otplatio stanove u Bugarskoj

Siniša Mali će od tetke Vulinove žene možda morati da pozajmi novac i za troškove putovanja

BEOGRAD, 22. septembar 2017, (Njuz) – Gradonačelniku Beograda Siniši Malom tetka žene Aleksandra Vulina odobrila je pozajmicu kojom bi trebalo da otplati 24 stana u Bugarskoj, ali je prvi čovek prestonice sada u velikom problemu jer je shvatio da bi morao da otputuje u Kanadu čak 552 puta da bi novac prebacio u Srbiju.

Siniša Mali sada razmatra da li mu se uopšte isplati da iskoristi ovu velikodušnu uslugu.

– Gradonačelnik je iskusan sa brojkama i sada pokušava da sastavi najisplativiju finansijsku konstrukciju. Zaključio je da ne mora da, kao kolega Vulin, u zemlju unosi po 9000 evra već da treba da iskoristi maksimalni iznos od 9999 evra, koliko može odjednom da prenese preko granice, a da ne prijavi carini. U tom slučaju bi u Kanadu morao da putuje otprilike oko 492 puta što je, složićemo se, značajna ušteda u ovim kriznim vremenima – objasnio nam je sagovornik blizak gradonačelniku.

Tu, međutim, ne prestaju nedaće gradonačelnika. On, naime, mora kasnije da novac prenese i u Bugarsku, tako da se broj putovanja praktično duplira.

– Ukoliko gospodin Mali putuje 492 puta do Kanade, a potom isto toliko puta i do Bugarske, to znači da će imati ukupno 984 putovanja. Ako računamo da mu u najboljem slučaju za svako putovanje treba bar dva dana, samo da ode i da se odmah sutradan vrati, gradonačelnik će na putu morati da bude vrtoglavih 1968 dana! To je period od otprilike pet godina i četiri meseca, tako da bi gospodin Mali zbog ovog poduhvata morao da odustane od nove kandidature za gradonačelnika Beograda jer bi ceo mandat, pa čak i više od toga, proveo na relaciji Kanada-Srbija-Bugarska – navodi sagovornik Njuza.

Prema njegovim rečima, s obzirom nna to da je u pitanju veliki projekat, Siniša Mali bi imao i ogromne putne troškove koje verovatno ne bi mogao sam da podnese, pa je odlučio da i novac za putovanja pozajmi od tetke žene ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Nameće se pretpostavka da sva ova situacija oko tetaka, Kanade i nasledstva nije logična samo nama hejterima,izdajnicima i narkomanima,a ovim ministrima,vlasnicima Pinka i Informera i naprednim aktivistima sve jasno.

 2. Kolika je cena skracenih zivota, izgubljenih detinjstava, zgazenih nada, predatog Kosmeta…?
  Koliko tetaka aca treba da ima?

 3. Testament tetke iz Kanade: Sve što imam ostavljam brataničinom (ili sestričinom) mužu.

 4. Kakav zlonameran tekst.Pa svakom dobronamernom coveku je jasno da je Mali tetkine pare nosio direktno iz Kanade u Bugarsku zbog opasnosti da ih u Srbiji ne uzmu stranacke kolege i upotrebe za kupovinu budjavih sendvica.

 5. “Menjam novu strinu iz Bajine Bašte, za polovnu tetku iz Kanade.” Šifra: 442 do Beograda

 6. Kad moze tuzilac da prihvati 24 uradaka bugarsog grafologa, nije problem da odradi 984 tetkinih priznanica.

 7. Nekako se samo od sebe namece resenje – nerentabilnu liniju BG-NY prebaciti na BG-Toronto. Mesecne karte prodavati preko stranke…

 8. Sve su to strani plaćenici

 9. A sto mora bas u Kanadu? Nije valjda da svi iz vlade imaju samo u Kanadi rodjake.
  Ja sam nesto nacuo da mu je zenina tetka u Bugarskoj i da mu je te stanove kupila kao svadbeni poklon,ali investitori u Bugarskoj kasnili sa izgradnjom pa ih je dobio malo kasnije. Inace tetka se zove Koruptija Velika.

 10. Novi test inteligencije:Koliko bi ženinih tetki bilo potrebno i koliko bi se avionskih linija otvorilo kada bi se počeo primenjivati zakon o poreklu imovine?Zadatak je za šesti razred osnovne škole.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix