njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

15. jan. 2014

SKANDALOZNO: Devojke sve ranije stupaju u prodaju unikatnog nakita preko Fejsbuka!

 

nakitSREMSKA KAMENICA, 15. januar 2014, (Njuz) – Trend da devojke sve ranije stupaju u prodaju nakita preko Fejsbuka, nastavljen je i prošle godine. Kako saznaje Njuz, alarmantni podaci pokazuju da se starosna granice smanjuje iz godine u godinu, a pojedine devojčice već i sa 11 i 12 godina imaju profile sa kojih nude unikatni nakit na najpoznatijoj društvenoj mreži.

Doktor Ognjen Kovač iz Instituta za proučavanje Fejsbuk manufakture iz Sremske Kamenice napominje da se svaka devojka u nekom trenutku svog života bavi prodajom unikatnog nakita na Fejsbuku, zbog čega je normalno da su devojčice radoznale i da žele da što pre žele to probaju. On, ipak, navodi da devojke treba da se na vreme edukuju i upoznaju se sa svim potencijalnim opasnostima koje sa sobom nosi prodaja unikatnog nakita.

– Većina devojaka vidi samo lepe stvari, kao što su uživanje u samom činu pravljenja nakita, ili promena statusa u društvu koja je neminovna nakon otvaranja profila sa nakitom na Fejsbuku – kaže dr Kovač i napominje da je na stotine devojaka širom zemlje izopšteno iz društva i svakodnevne su žrtve verbalnog nasilja od strane svojih vršnjakinja samo zato što još uvek nisu stupile u prodaju unikatnog nakita.

–Zbog radoznalosti i želje da što pre ovo probaju, mnogo devojaka ne razmišlja na vreme o posledicama. Tu na prvom mestu mislim na to da li su one psihički još dovoljno zrele da se upuste u pravljenje i prodaju unikatnog nakita, kao i da li izrađuju nakit sa zaštitom. Često se dešava da devojke dođu i do neke neželjene mušterije, koja će ih pratiti celog života – izjavio je dr Kovač, koji je rekao da se on već godinama zalaže za uvođenje Nakitnog obrazovanja u srednjim školama.-Roditeljima je nelagodno da sa svojim ćerkama pričaju o unikatnom nakitu i mnoge od njih su veoma needukovane o ovome, zbog čega je dužnost škole da im ukaže na sve opasnosti – rekao je dr Kovač i napomenuo da bi idealno bilo da devojka sačeka “onu pravu” ideju za unikatni nakit i da se ne upušta u neizvesne avanture zbog kojih bi jednog dana mogla da se kaje.

Marko Dražić

 1. Ja sam kaže:

  Kako se pravilno kaze :
  Nakitno ili Nakitino obrazovanje?

  1. Ja sam kaže:

   Ima tu jos nedoumica:
   -Sta je sa decacima? Da li za njih uvesti predmet Svojerucno nakitno obrazovanje?
   -Ako devojcice sa 11 godina pocnu da se bave ovim zanatom zasto novi predmet uvesti tek u srednjim skolama?
   -Da li bi valjalo formirati legalne Javne skole sa predmetima kao sto su: Usneni nakiti, Grupno kicenje, Razmena okicenih parova, Crkveno kicenje, Prvo bracno kicenje…?

   1. Neki tamo kaže:

    hahaha, bravo bravo za komentar. rolam se od smeha. :)

 2. Džoni kaže:

  Nakitavanja nikad više, a dece sve manje, bela kuga hara.

 3. zozolo kaže:

  Da li je nekome palo na pamet da izradom ovakvog nakita neko bukvalno sastavlja kraj s krajem?! Neko ko nije stranacki ili rodbinski osiguran za posao?!!!

 4. limundovac kaže:

  Zato ja tamo non-stop visim i vrebam poneku šansu .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *