nazad na vrh

Skeptiku odobrena kandidatura za evroskeptika

Skeptici stekli pravo na korišćenje oznaka EU / FOTO: D. Kovačević, Reuters

BEOGRAD, 7. mart 2012, (Njuz) – Skeptiku Nemanji Trnavcu (45) sa Čukaričke Padine u Beogradu rano jutros na vanrednoj sednici saveta Evrope odobrena je kandidatura za evroskeptika, kako javljaju domaći i strani mediji. Gospodin Trnavac, koji je do sada bio dosledno skeptičan prema ovakvim kandidaturama, smatra kako će proći još mnogo vremena pre nego što sebe bude mogao da nazove “pravim evroskeptikom”.

– Iz ove perspektive, van EU, lako je biti sumnjičav prema Evropskoj Uniji i dobrobitima koje ona donosi zemljama članicama. Zbog toga mi je drago ako je istina da sam postao kandidat za evroskeptika koji će prema EU biti sumnjičav iznutra, kada Srbija jednom postane zemlja članica – izjavio je Trnavac.

– To jest, ako postane – dodaje naš sagovornik.

Skeptici širom Srbije izrazili su sumnju da će Trnavac ikad postati punopravni evroskeptik, i da bi time mogao da izgubi svoj identitet skeptika. To bi, kako se još navodi u saopštenju Udruženja skeptika Srbije (USS), bio i jedini način da dođe do nestanka evroskeptika, jer im inače “ne pada ni na kraj pamet da napuste EU, ma koliko loša ona ona bila sada”.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Kako ne biti skeptik u Srbiji čiji premijer izjavi (i ostane živ): ”Nateraću članove svog kabineta da štede tako što ću im reći – NEMOJTE DA TROŠITE!”

  2. sky's the limit bre

  3. Да, тешко је бити евроскептик када се уђе у ЕУ, то се посебно види у Грчкој где народ цвета од задовољства и љубљви према ЕУ. Tekstoklepac ove vesti bi mogao da osnuje list Evrotalibani united! :)

  4. Nije ni čudo što je Udruženje skeptika Srbije (USS) skeptično prema kandidaturi g. Trnavca, budući da je on istaknuti član Društva skeptika Srbije (DSS).

  5. A za to vreme članovi Vlade nastupaju u Drugom dnevniku čestitajući svom narodu i upućujući mudre misli http://www.youtube.com/watch?v=AuzyODgWRp4&feature=player_embedded

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix