Naša partija je okupila ekspertski tim koji je jednoglasno zaključio da je poligrafsko ispitivanje listića najbolji metod za utvrđivanje konačne volje građana
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

26. apr. 2016

SNS traži da svi glasački listići idu na poligraf

BEOGRAD, 26. april 2016, (Njuz) – Srpska napredna stranka zatražila je danas ponovnu proveru izbornih rezultata i uputila zvaničan zahtev da se svi birački listići ispitaju na poligrafu.

U ovoj partiji tvrde da su se posle zatvaranja birališta dešavale čudne stvari i da će testiranje poligrafom otkloniti sve sumnje u izborni proces.

– Imamo sve razloge da sumnjamo da rezultati izbora ne održavaju volju građana i učinićemo sve da to i dokažemo. Svi listići na kojima je zaokružena neka opoziciona partija će biti privedeni na ispitivanje poligrafom kako bi se otklonile sumnje da su falsifikovani – kaže ministar policije dr Nebojša Stefanović.

– Opozicija je ove izbore organizovala tako da postoji mnogo mogućnosti za zloupotrebe i verujem da su učinili sve kako bi umanjili naš rezultat. Naša partija je okupila ekspertski tim koji je jednoglasno zaključio da je poligrafsko ispitivanje listića najbolji metod za utvrđivanje konačne volje građana – rekao je ministar.

Naprednjaci tvrde da su njihove sumnje potpuno opravdane i spremni su da učine sve kako bi odbranili volju građana i demokratiju u Srbiji.

– Ako pogledate samu kampanju, gotovo svi mediji su bili na našoj strani. Imali smo sigurno 50 odsto predizbornih spotova, premijer i ministri gotovo da nisu silazili sa malih ekrana. O bilbordima i plakatima da ne pričamo. Angažovali smo na stotine autobusa koje su prevozile naše pristalice na mitinge širom zemlje i na kraju smo dobili samo 48 posto i 26 poslanika manje nego u prošlom sazivu. Tu, definitivno, nešto debelo smrdi – objasnio je dr Stefanović.

Kako bi se sprečile moguće zloupotrebe, svaki listić će na ispitivanje biti sproveden u pratnji dvoje policajaca, a testiranju će moći da prisustvuju samo predsednik RIK-a i ovlašćeni kontrolori Srpske napredne stranke.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  …a prethodno ce poligraf ici na stelovanje kod logopeda zorana babica i zavrsnu proveru kod vucica.

 2. Zoin Mihailo kaže:

  Pored listića koji moraju na poligraf, potrebno je da na poligraf idu i džakovi u kojima su doneti.
  Ne bi listići bili takvi da nisu bili u takvom okruženju.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  veliki vodja je jako zgranut da ga pučanstvo ne voli kao što je mislio. Još više se začudio da je opozicija iskoristila termin vanrednih izbora. On je iskreno očekivao da oni neće sada ni izaći, nego će mirno čekati sledeće redovne izbore. Novih džakova će tek sad da bude, na prebrojavanju, jer je očito da besplatan autobus i sendvič nisu više dovoljni. Igre tek poćinju!

  1. Milance kaže:

   Da, ali Igre Gladi! Nema vise sendvica za neposlusno pucanstvo!

 4. Рубљов kaže:

  Сведоци сарадници у полиграфском испитивању биће контролни листићи из сваке гласачке кутије, осим листића из кутије са гласачког места на ком је гласао слиниша мали – оправдано је одсутан…Њега ће заступати чувени бугарски графолог Слепче Неписменов.

 5. haha kaže:

  Kako nam je glup ministar policije. I jos ima doktorat!! Zli jezici bi rekli da ga je stekao na neki neposten nacin.

  Da sam ja na celu policije, ja bih ispitao svakog ponaosob na poligrafu. A kad sam vec tamo, vratio bih Slobine metode – tako da bi na kraju SNS imao bar 120%. Veliki Vodja bi bio presrecan :)

 6. Sasa kaže:

  Nosice poligraf od vrata do vrata. Da se pripreme za sledece izbore.

 7. vitez kaže:

  Lakše im je da na poligraf dovedu glasače, njih je manje nego listića. Koliko je njih glsalo falcifikovanim potpisom i ukradenim lk. Verovatno su u komisiju predložili brata Andriju, gradonačelnika i njegovog brata.

 8. scoby kaže:

  Meni su najsumnjiviji glasacki listici na lokalu za Opstinu Stari Grad. Taman smo se svi u Gradskoj upravi ponadali da cemo se resiti brilijantnog direktora, blistavog diplomca Sega-Mega Univerziteta, kad od svih Opstina u Srbiji, opozicija nasla da bas tu pobedi! Trebalo bi ponavljati izbore u ovoj Opstini, sve dok ne dobijemo dostojnog SNS Predsednika Opstine.

  1. vitez kaže:

   Ha, ha, “dostojnog SNS” e pričekaće te.

 9. stupo kaže:

  Ali ne obicni poligraf … neo onaj NESIN policajski koji radi kao i vlada kako NJV Ava prvi kaze…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *