nazad na vrh

SNS tvrdi da bi 9. mart uspeo da je Vučić predvodio demonstracije

BEOGRAD, 9. mart 2016, (Njuz) – Srpska napredna stranka izdala je danas saopštenje povodom 25 godina od devetomartovskih demonstracija u kome je izrazila uverenje da taj veliki protest nije završen trijumfom samo zato što na čelu građana nije bio Aleksandar Vučić. Po rečima naprednjaka, Srbija bi danas bila mnogo bogatije i srećnije društvo da su demonstranti izabrali pravog lidera koji bi ih vodio do pobede.

-Iako sam imao samo 15 godina, dobro se sećam uličnih borbi sa policijom, suzavca koji je bacan na demonstrante, u vazduhu se osećala sloboda i izgledalo je da će u Srbiju konačno stići dugo očekivani talas promena -priseća se ministar policije Nebojša Stefanović. – Mnogi moji vršnjaci su bili na ulicama, a ja sam čekao momenat kada će se pojaviti Vučić i povesti građane u pobedu, ali to se nije dogodilo, pa sam ostao kući i kad se sve završilo razočarano isključio televizor. Narod Srbije je tog dana prokockao veliku priliku jer da su izabrali Vučića da ih vodi, demonstracije bi sigurno uspele, a Srbija bi danas bila mnogo bolje mesto za život, ispričao nam je on.


Sa njim se slaže i ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji priznaje da ne može da prežali što Vučić nije bio vođa demonstracija tog dana.

-Neverovatna energija koja se tog dana izlila na ulice Beograda uludo je potrošena samo zato što demonstranti nisu pozvali Vučića da ih predvosi. Naš narod je tada izabrao pogrešne vođe, nedorasle takvom istorijskom momentu i cenu tog izbora smo skupo platili prolazeći kroz golgotu 90-ih godina – rekao je Vulin.

Nekrunisani kralj ulica i trgova, Vuk Drašković koji je tog dana predvodio demonstrancije priznaje da je užasno razočaran u narod koji je izabrao njega, a ne Vučića za vođu protesta.

– Sećam se da sam skandirao “Svi, svi, svi”, pozivajući tako okupljene da Vučiću ukažu poverenje i izaberu ga za lidera. Nažalost, građani me nisu poslušali. Istu grešku su ponovili 5. oktobra 2000. kada su izabrali da ih vodi DOS umesto Vučića. Ipak, ne bez ponosa, moram reći da je tog 9. marta upaljena iskra promena koja danas plamti punim sjajem, da je narod sazreo i dovođenjem Vučića na vlast konačno napravio pravi izbor, poručio je Drašković.

Želimir Lalić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: ,
  1. Сећање бате гашића :
    ” Као да је јуче било, сећам се да сам угасио црвени, четвртасти ” центропромов ” млин за кафу и скинуо бакину пржуљу увучену у ринглу ” Смедеревца ” – престао сам са радом јер ми је нешто засметало у ТВ преносу деветомартовских демонстрација – не, није у питању искључен тон на портаблу, већ осећај да нешто на београдским улицама недостаје…Ухвативши се голом руком за врућу пржуљу онако замишљен, одједном ми је синуло – а где је хеликоптер, зашто тенкови ?, и где је онај високи, мршави двадесетогодишњи момчић са доминантним, мускулузним, мужевним уснама, са визијом бруцоша правног факултета и бунтом жестоког момка на шипци са ” севера ” и протестантског духа рођеног вође и државника – зашто га народ не тражи, не зове у магновењу ” Вучићу педеру ” изађи на балкон и поведи нас први пут у историји Србије… Не,народ га још не заслужијаше, телепронтовања Александра још време било није…Сећам се још, да је новинарка гордана суша клечала на тргу, то ме је толико узбудило да замало опечену руку не ставих у млин за кафу… Ето, тако је било “

  2. Kada ce Velikom Lideru postati jasno da nista sto on predvodi nema sanse na uspeh!

  3. Zaista steta sto Vucic nije vodio demonstracije 5. oktobra.
    Zemlja bi se ponosila sto ga ima.

  4. Mali Aca je tada bio zauzet jer su ga Seselj i Grobar poslali po gajbu piva…

  5. Tad je bio zaljubljen u požarevačkog bankara kao i Emir i Desanka,sve zaljubljenici u mrtvu prirodu SFRJ.Eto zadovoljili su svoje hegemonizme…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix