njuz-autor

AUTOR: Jasmina Gavrilov

10. aug. 2013

Srbi pali u depresiju nakon saznanja da nisu najnesrećniji narod na svetu

Stručnjaci se nadaju da će Srbija uskoro biti na čelu liste

SREMSKA KAMENICA, 10. avgust 2013, (Njuz) – Objavljivanje rezultata istraživnja Instituta Univerziteta u Kolumbiji, po kojem je po ukupnom doživljaju sreće Srbija na 149 mestu od 156 zemlje, mnoge Srbe bacila je u depresiju, poručuju iz Instituta za merenje nacionalne depresije u Sremskoj kamenici.

– Rezultati istraživanja uticali su, kako na samu naciju, tako i na zaposlene u našem Institutu, jer smo svi bili ubeđeni da su Srbi najdepresivnija nacija na svetu – rekao je Drago Hadži Mitrović, načelnik Instituta za merenje depresije nacije.

On je dodao da se nada da će kolektivni osećaj razočaranja zbog objavljenih rezultata potrajati bar nekoliko meseci, pa bi zahvaljujući tome Srbija već naredne godine mogla da popravi svoj skor na listi najnesrećnijih nacija. Veruje da i političari mogu da odigraju važnu ulogu u popravljanju rezultata istraživanja.

– Iako nije vreme izbora, obećavanje brzog boljitka i prosperiteta koji se evidentno neće desiti, u velikoj meri doprinosi kolektivnom osećaju nezadovoljstva i nesreće, a mi smatramo da je to naš najveći adut za popravljanje rezultata – rekao je Hadži Mitrović.

Jovan Gavrilović, pravnik iz Surčina, izjavio je da, iako razočaran rezultatima, ipak veruje da se oni mogu popraviti.

– Mislim da nismo dovoljno nezadovoljni poslovima koje imamo i nekim pravima koje ostvarujemo. Kada budemo dovoljno nezadovoljni dobrim stvarima, tada ćemo biti prvi na lestvici najnesrećnijih naroda – smatra Gavrilović.

Iz Instituta za merenje nacionalne depresije u Sremskoj Kamenici otkrivaju da je juče izmerena depresija u narodu viša čak i od one koja je zavladala kada su Stanija i Filip raskinuli na Farmi.

Jasmina Gavrilov

 1. aleksandar kaže:

  Stanija i Filip su raskinuli? sta je rekla Ruzica vulkanizerka?

 2. Miloje kaže:

  E vala,neće nam taj nesrećni skor dugo trajati.Vičić dovodi stručnjake sa Harvarda te će da djipimo na 157 – garant!

  1. aleksandar kaže:

   Dobro primeceno, jedino me divi kako ovcama uspevaju da objasne da se oni, kao, trude da dovedu strucnjake, umesto da priznaju da su dobili instrukciju da docekaju stecajnog upravnika Srbije.

 3. gradjanin kaže:

  Naš psihijatar Đorđević je najdepresivniji građanin Srbije zato što ima prevelik broj pacijenata koje ne uspeva da pregleda. Zato molim političare da kupe psihijatrijske diplome i da mu pomognu u opštem lečenju stanovništva.

 4. himalajac kaže:

  ova vest je samo delimicno tacna.

  nesrecni srbi, koji veruju medijima su pali u depresiju

  srbi koji ne padaju na mediske fore, nisu pali u depresiju, i ostali su samo nesrecni

 5. Kontraš kaže:

  Da nije Njuza bili bi zakucani na poslednje mesto!

 6. porr kaže:

  treba organizovati kolektivno naricanje kod konja da dokazemo svetu

 7. Sasa kaže:

  Popravice se trenutno stanje, cim nam dodje ovaj “Tesla” za finansije. Bicemo super depresivni, bez konkurencije.

 8. Tagore kaže:

  Autorka teksta Jasmina Gavrilov laže!

  Ja znam srećne Srbe u Hagu. I penzija im je veća od ”garantovanog preseka” PIO zarade, a Gotovinom plaćaju za ”shrimp recipes” sa roštilja. Zdravom se hranom svaki mozak usreći!

  Zabeležen je i porast srećnih telećih glava u Srbiji. Jedna vesela hunska čupava svinja je danas bez dlake izjavila ”da će krajem ove ili sledeće godine tražiti investitore za gradnju objekata na obali mora u Grčkoj”, koju je Jagodina dobila na poklon.)
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/20101119_Mangalica_003.jpg

 9. Tagore kaže:

  Pa Srbin, bre, pa sve zna…!
  Visoka mala matura i diploma prvoga razreda u Končarevu, pa generalna kultura, šmrkanje i poždrigivanje za stolom i preko telefona, (čekaj da te nazovem sutra rano od 22-04 ure), a višak znanja i imanja iznad mozga, moj kum je žandarm iz Valjeva, ”ja sam civilizacija, bre”!

 10. Tagore kaže:

  Srpska inteligencija na javi:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/20101119_Mangalica_003.jpg

  To je još jedan dokaz da Srbi ne čitaju osnovne vesti -;)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *