njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. aug. 2011

Srbija brendira frazu „Bili smo bolji, ali smo izgubili“

"Bili smo bolji, ali smo izgubili", najčešća rečenica koja se može čuti posle utakmica

BEOGRAD, 5. avgust 2011, (Njuz) – Svetska organizacija za zaštitu intelekualne svojine, potvrdila je juče da niko do sada nije registrovao floskulu „Bili smo bolji, ali smo izgubili“ kao nacionalni moto, čime su se stekli uslovi da Srbija dovrši proces registracije.

Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković smatra da ljudi širom sveta ovu frazu poistovećuju sa Srbijom i da je krajnje vreme da se ona konačno i registruje kao srpski brend.

– Floskula koju smo se odlučili da registrujemo, na prostoru Srbije prisutna je vekovima, i red je bio da neko to konačno zaštiti kao nacionalni moto – priča Snežana Samardžić Marković, ministarka sporta i omladine.

Uzimajući u obzir i česte izjave trenera nakon nastupa na međunarodnim utakmicama, ali i izjave naših političara po završetku brojnih ratova u prošlosti, ministarka smatra da se dolazi do zaključka da je ta floskula zaista veoma prisutna na ovim prostorima. Samardžić-Marković priča i o mogućnostima komercijalne upotrebe i međunarodne popularizacije floskule nakon registracije.

– Činjenica je da se ova floskula trenutno koristi samo u Srbiji, što potvrđuje dvomeč Partizana protiv Genka, ali ako pogledamo kako je Italija došla do svoje poslednje titule svetskog šampiona u fudbalu, ovu floskulu bi mogli da upotrebe svi njihovi protivnici, a mi da naplatimo autorska prava, i tako popunimo budžet. Već smo otvorili Fejsbuk stranicu pomoću koje ćemo napraviti popularizaciju ove rečenice, a u planju je i otvaranje Fejsbuk strane i na engleskom jeziku – najavljuje Samardžić Marković.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović Pižon, sa oduševljenjem je pozdravio ovu inicijativu Ministarstva za sport.

– Uskoro počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014, a Srbija se nalazi u grupi sa tradicionalno neugodnim Velsom i Makedonijom. To su utakmice u kojim planiramo da budemo bolji, a da možda izgubimo, dok u mečevima sa Hrvatima i Belgijancima ne možemo da budemo bolji, ali zato možemo propisno da se obrukamo i nastavimo dominaciju drugih selekcija nad Srbijom – zaključuje Pižon.

Direktor marketinga za fudbal kompanije Karlsberg Srbija Srđan Jakovljević, rekao je da će se uključiti u popularizaciju floskule, time što će slogan koji prati našu nacionalnu selekciju „Ili jesi, ili nisi LAV“,  promeniti u „Ili jesi ili nisi ispao, a bio si bolji“.

Uroš Bogdanović

 1. Kemal kaže:

  Pa naravno da smo uvek bolji, samo nam se ponekad desi da izgubimo (utakmicu, rat, šta god…), iako smo uvek bolji.

 2. Ljubičica kaže:

  Ljudi! Ovo i nije tako loše!

 3. Golub kaže:

  Ovaj komentaj će biti bolji od većine ovde…..
  …..ali ipak neće dobiti lajkova koliko zaslužuje.

  1. Trivo kaže:

   U pravu si, garibu… Evo ti i od mene jedan –

 4. himalajac kaže:

  Sjajno, od sada, go god bude gubio, a misli da je bio bolji, morace da nam plati za autorsko pravo. M, naravno, to mozemo da koristimo koliko god hocemo, i to za dzabe. Jos jedan pametan i mudar potez nase vlade.

  БДВ, kako nikom nije palo na pamet da brendira psovke? Tu bi se bas oparili…. zemlje susedi bi bile najbolje platise, a prihod bi dolazio i od zemalja u kojima su svi gradjani bivse SFRJ dobili drzavljanstva.

  1. marijan kaže:

   himelajac to sa psovkama ti je pravo dobra hahahahaaaaa

 5. Jordan kaže:

  Salu na stranu, stvarno smo bili bolji, ali…

 6. Navijac kaže:

  Jesmo bili bolji, ali oni imaju vise para majku im romkinju u zadnji deo tela oplodim! Mozda su i oplodjenog gej clana zajednice sudiju potplatili, romi jedni neinteligentni. A sad ne smem ni da psujem da ne bih platio oplodjenu kaznu, u vaginu majcinsku. Kod nas moze ko kako hoce da ima odnose nad nama. U penis sa svim!

 7. scoby kaže:

  Ovo kreće još od kosovske bitke, kada smo prosto briljirali!

  1. jututunac kaže:

   Jeste tacno. Ovo krece od Kosovskih Junaka: mi cemo svi da izginemo, a vi se snadjite. Prvi dobitak, nam je bio pravo prve bracke noci. Bolji sam ja, al mi mlada nesto smutila DNK. Sad ga trazim na Kosovskim barikadama.

 8. Mrgud kaže:

  Dobra je fora, ali nekako bespotrebno stilski da ministarka to naziva “floskulom”. Bilo bi efektnije da ona to zove “narodna izreka”.

 9. jututunac kaže:

  Kako ne bi izgubili kad uvek Papa I Soros umesaju prste. A onaj nosati ruski Mongol, izigrava neku ljubav od pet sati. Eh kad bi nas voleo malo vise, ne bi mi olako gubili.

 10. Jovana kaže:

  upravo ovo bi pogorsalo sliku statusa Srbije i srpskog naroda. Koliki god da je FAIL samo neka je srpski – EPIC FAIL a komporacija od toga je Srpski FAIL –
  I jesmo takav narod. Trebao bi nas celi svet gledati kao vrabca koji silno zeli biti orao i smejati nam se na to “bili smo bolji ali smo izgubili” – svakako, ego na mestu.

 11. Aleksandar kaže:

  А да брендирамо флоскулу ”ЕУ нема алтернативу”, на њу се напали највише гласача.

 12. himalajac kaže:

  “Iako je Hrvatska izgubila, naši reprezentativci su pokazali kako se mogu nositi sa jednom od najjačih momčadi na svijetu….”

  da li ovo znaci da hrveti treba da nam uplate za autorks prava?

  http://www.index.hr/sport/clanak/hrvatski-kompleks-jos-uvijek-traje-u-sedam-minuta-pomeo-nas-srpski-uragan/565630.aspx

 13. Jelena kaže:

  “We didn't lose the game, we just ran out of time.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *