njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. jun. 2013

Srbija dobija datum za početak poplava

Srbija ima priliku da pokaže da ne zaostaje za zemljama članicama EU

BEOGRAD, 5. jun 2013, (Njuz) – Srbija će narednih dana najverovatnije dobiti datum od Evropske unije za početak poplava, saopšteno je danas nakon sastananka premijera Srbije Ivice Dačića, vicepremijera Aleksandra Vučića, ministra ekonomije Mlađana Dinkića i načelnika sektora za vanredne situacije Predraga Marića.

Načelnik za vanredne situacije kaže da datum nije tačno preciziran, ali da se sigurnošću može tvrditi da Srbija krupnim koracima grabi ka poplavama iz EU.

– Mnogi su sumnjali da ćemo dobiti zeleno svetlo, ali najnovije vesti demantuju sve skeptike – izjavio je Aleksandar Vučić, koji je dodao da sada nema potrebe za vanrednim izborima – Dobijanje datuma poplava može da bude i šansa za srpsku privredu da započne svoj oporavak.

Mlađan Dinkić je izjavio da je ovo istorijski trenutak za Srbiju i potvrda da se njegovo mesto u vlasti tokom poslednjih 13 godina napokon isplatilo.

– Očekujem da će zbog dobijanja pozitivne ocene mnogo više stranih investitora odlučiti da ulože novac u našu zemlju. Ovo je dokaz da EU poštuje naš dosadašnji rad i da smo zemlja od poverenja, koja ne kasni previše za ostalim zemljama članicama Unije – smatra Dinkić

Premijer Srbije Ivica Dačić je napomenuo da očekuje proteste zbog dobijanja datuma, ali je izjavio da dolaskom poplava Srbiju očekuju velike promene, na koje nisu svi podjednako spremni.

Miloš Avramović

 1. Mirjana kaže:

  Sad će biti lakše i da nam stignu paketi pomoći iz pristupnih fondova EU: samo ih Merkelova pusti niz vodu!

 2. scoby kaže:

  Eh, a da je na vreme poslušan grobarov paša i prokopan kanal ka Egejskom Moru, mogli bi ovi iz EU samo da nam pljunu pod prozor (bukvalno)!

 3. premijer iz senke kaže:

  Hvala poplavama, spojise nas sa Evropom!

 4. himalajac kaže:

  unapred se radujem, mozda odnese nesto go….a sa ovih prostora

 5. Ja ja ja kaže:

  Vecna im slava i hvala!

 6. bivsa kaže:

  Svaka cast, Milose!

 7. limundovac kaže:

  Znači poplave EU najpre stižu u Vojvodinu .

 8. Neupucen kaže:

  Ne grabi Srbija ka poplavama, vec polave grabe ka Srbiji. To je samo jos jedan dokaz cinjenice da smo bili Evropa jos dok ista nije ni postojala (a o viljuskama da ne govorim…)

 9. ariela kaže:

  Evo i mene direktno sa poplavljenog podrucja…setila sam se Zdravkove pesme: “kazes da ti nekad izgledam ko Dunav”…bogami gadno mi izgledas… ne zelim te takvog ni najgorem neprijatelju a kamoli mojoj Srbiji…nadam se da tog datuma nece biti…:(

 10. bivsa kaže:

  Svaka cast na clanku!

 11. Svrle kaže:

  Svaka cast na clanku!

 12. Tagore kaže:

  Po-plave?
  Koje godine?
  Po novom zakonu za lakše otkaze o dvorskoj budali ništa nisu rekli?

 13. oko sokolovo kaže:

  Odlična prilika za navodnjavanje! Besplatno, a naše.

 14. majstorcina kaže:

  Iduce godine imacemo svetske sampione u plivanju, surfovanju i jedrenju.

 15. taki kaže:

  Znači, ne moramo na more. Opet uštedio.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *