njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. sep. 2012

Srbija dobila kandidaturu za PayPal

Četovanje ministra za PayPal sa radnicom korisničkog servisa ove kompanije trajalo nekoliko minuta

BEOGRAD, 7. septembar 2012, (Njuz) – Srbija je od danas i zvanično kandidat za početak pregovora o članstvu u PayPalu, sistemu elektronske naplate, javljaju domaći mediji.

Nakon što je u toku prethodnih nekoliko decenija otklonjena i poslednja prepreka za status kandidata za PayPal, ministar za PayPal Rasim Ljajić je danas i zvanično dobio poruku od Džejn Kovalski, dežurne radnice na sistemu podrške korisnicima ovog sistema.

– Gospođica ili gospođa Kovalski mi je u čet poruci garantovala da nema nikakvih prepreka o pristupanju Srbije uniji zemalja koje mogu da trguju uz pomoć PayPala – kaže ministar Ljajić – Četovanje je potrajalo nekoliko minuta, nakon što sam skoro sat vremena morao da čekam da mi se jave, ali se na kraju isplatilo – dodaje Ljajić, koji kaže da je ovo “već sedamnaesti put u poslednjih godinu dana kako započinje čet sa tehničkom podrškom, ali da je prvi put kako je dočekao da mu se sa druge strane javi prava osoba a ne robot.”

Da podsetimo, ovo je najveći napredak u pregovorima sa PayPalom još od januara pretprošle godine kada je odložena dodela statusa kandidata dok se ne pokaže nedvosmislen napredak u određenim segmentima poput “potpune nezainteresovanosti većine za pitanje PayPala”. Naredni veliki korak zabeležen je sledeće godine kada je komisija za proširenje PayPala zabeležila da se sve manje političara u Srbiji interesuje za “mogućnosti ugrađivanja u PayPal”.

Proces stabilizacije i pridruživanja formalno je započet u julu 2001. godine, kada je tadašnji ministar za telekomunikacije Boris Tadić postao prvi srpski visoki zvaničnik koji je u internet eksplorer ukucao www.paypal.com

Viktor Marković

 1. gvozden kaže:

  a zasto Ljajic lepo i otvoreno ne kaze da se moramo odreci western uniona?

 2. Ajvarolog kaže:

  Ovo ,,gospodjica ili gospodja” je tako gospodin Popara line.

 3. Mesec i sisa Danica kaže:

  Šta će nam, bre, taj PayPal, koji k#^@c!!!
  Lepo sačekaš 67 dana da ti stigne ček, poraniš oko 14:00 u banku. Parkiraš jugića ispred R2D2-a. Pozdraviš namrgođenog čuvara. Ispričaš se sa babinim drugaricama iz osnovne. Muvaš kasirke… Sav srećan usklikneš da ćeš čekati još 54 dana na potvrdu čeka… I tako…
  Taj PayPal mi je nekako… Bez duše…

 4. Jan kaže:

  Znači mogu slobodno da se odjavim od virtualnog računa u Londonu sa kojeg kupujem u Nemačkom ebayu i mogu da se spremam za http://www.paypal.rs , kao i da naručujem bez problema jeftine polovne mobilne telefone iz Evrope a možda i iz usa , koji će mi dolaziti bez problema i posebne provere carine , naravno i bez dažbina osim poštanskih , na moju kuću adresu . Ovo je veliki napredak za mene , ali mali za Srbiju .

  1. Mesec i sisa Danica kaže kaže:

   Slobodno se ti brate odjavi. Kakve bre virtualna banke i PayPal-ovi!?!
   Old school trgovina preko Kosova je majka!!!

 5. limundovac kaže:

  Evo spiska oko 200 zemalja koje koriste paypal , među kojima su glavne USA , Nemačka , Engleska…. , ali ima i običnih koje su još uvek ispred nas a to su: Tanzanija , Senegal , Uganda , Zambija , Somalija i neke za koje nisam čuo , pogledajte sami https://www.paypal.com/worldwide/

 6. celtic kaže:

  Tadiću je presudilo korištenje Internet Explorera….

 7. Mile kaže:

  Mi smo 191 :) Ne ferma nas niko ni za suvu sljivu, a mi zivimo u iluzijama o “Evropskoj Srbiji”.

 8. mamamimi kaže:

  Mi i Severna Koreja.

 9. stroks kaže:

  Srpska vlada je cini mi se i prosle godine, uklonila sve prepreke za dolazak paypal-a. Po nasim drevnim obicajima i religijama, ako se 7 puta uzastopno uklone sve prepreke za dolazak paypal-a onda cemo sigurno dobiti send only paypal account..

  Verujete meni, imam informacije iz prve ruke, zato sto je komsija od brata od tetke od moje sestre od ujaka, poznavao pasenoga lika iz Tanzanije koji ima paypal account..

  1. Bane kaže:

   Samo još da se nekako omogući ugrađivanje političara u transakcije i eto nama paypal-a.

 10. Shumsky kaže:

  a jel i na PayPal možeš u nedozvoljeni minus?

 11. SFHM kaže:

  Jbt, govnasta Albanija ima PayPal a mi se još u 2012 razvlačimo hoćemo dobiti ili ne.

  Nije problem kompanija PayPal, problem je ova usrana država, njeni političari (a i narod koji se ne buni i trpi ko stoka). Problem je u zastarelim zakonima i propisima koje niko niti ume niti hoće da ih promeni.

  A i ide im u prilog da se ne izmene… ko će više kupovati u Delta, Ušće, OstaloSranje City-iju, kad preko neto možeš da naručiš 2-3 PUTA jeftinije?
  Heh…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *