njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. jun. 2011

Srbija proglasila jednostrano pripajanje Evropskoj uniji

BEOGRAD, 9. jun 2011, (Njuz) – Republika Srbija je na današnjem zasedanju parlamenta jednostrano proglasila sebe za punopravnu članicu Evropske unije. Do ove, prema mišljenju pojedinih analitičara, pomalo prenagljene odluke, došlo je nakon što je postalo jasno da Holandija neće odmah dozvoliti dalje napredovanje Srbije ka Evropskoj uniji, iako je Srbija ispunila sve uslove za to, osim samo nekolicine preduslova koje još uvek nije ispunila.

– Ako uzmemo u obzir da je pristupanje Evropskoj uniji nešto najbolje, a da je nepristupanje nešto najgore što Srbiji može da se dogodi, mi praktično nismo imali izbora nego da nasilnim putem postanemo član Evropske unije – rekao je na konferenciji za novinare premijer Srbije Mirko Cvetković – Ostale članice Evropske unije se za sada nisu oglasile nikakvim saopštenjem povodom našeg pristupanja njima, ali očekujemo da će se to desiti čim saznaju šta smo uradili.

Da podsetimo, Srbija je nedavno hapšenjem Ratka Mladića ispunila poslednji uslov za pristupanje Evropskoj uniji ako se izuzmu kriminal, korupcija, visoka stopa nezaposlenosti, kao i uređenje još nekoliko bitnih oblasti kako bi država koliko-toliko normalno funkcionisala. Očekuje se da će današnje jednostrano priključenje Evropskoj uniji od strane Srbije doprineti bržem rešavanju apsolutno nerešivih problema i u tim oblastima.

– Očekujemo da će sve zemlje Evropske unije podržati pripajanje teritorije Evropske unije Srbiji, osim onih zemalja koje to sigurno neće podržati, što čini veliku većinu zemalja članica, praktično sve. Najveći problem će verovatno ponovo predstavljati stav Holandije koja se, unutar same Unije, najviše zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Evropske unije – tvrdi politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Prema prvim informacijama, iako se nijedan zvaničnik EU još uvek nije oglasio ovim povodom, sutra je u 16 časova na Dam skveru u Amsterdamu zakazan veliki miting „Ne damo Evropsku uniju“.

Viktor Marković

 1. TR kaže:

  Pokidao haha

 2. Dzzoni kaže:

  Za ovim potezom naših vlasti nije bilo potrebe, jer kada Srbija reši problem korupcije, kriminala itd., EU do tada neće postojati, a verovatno ni sam kontinent koji se godišnje pomera 2cm.

 3. Aka ba kaže:

  Sto bi rekli neki, ako nece Meka Muhamedu, onda ce Muha-med u Meku.
  :-) x 486

  1. milan kaže:

   to bi rekli neki ali ti su nama bas daleki imamo mi mnogo blizih izreka od meke i muhameda

  2. pera kaže:

   Breg je u pitanju, ne Meka.

 4. ReTox kaže:

  Hahahaha, rasturate!

 5. Tetka kaže:

  Ako Cvele tako kaže – nema da brinemo… Čovek je odgovoran, stručan, odlučan… Ma, biće ko sa rekonstrukcijom vlade… :P

 6. Dragan kaže:

  nego šta, oni će nama da se kur*e :)))

 7. Tagore kaže:

  Evropska Srbija, veća Evropljanka od svih drugih, širokim pogledom na svet otvara oči i jednoglasnom odlukom izlazi iz Evrope.
  Hey, hey, Kino, sestrice moja, otvori mi vrata :)

 8. Celtic kaže:

  Kad pitka voda postane ono što je sad nafta, ulazimo u Uniju dok si rekao ‘Danas kada postajem pionir’. Dolaziće padobranima na doručak….

  1. Ђеки kaže:

   Па чак ни тога немамо на претек…

   1. Влада kaže:

    Напротив,овде се чак и улице перу водом за пиће,што ће рећи да не знамо куда са њом.

 9. Milan kaže:

  Cisto da vidi Evropa kako je nama bilo kad su nam jednostrano oduzeli Kosovo. Sto i mi da jednostrano ne proglasimo sebe za clanove EU? Da cujemo sta medjunarodno pravo ima da kaze na tu temu.

 10. mamamimi kaže:

  Je l’ ima ovde onih koji se sećaju društveneih stanova, koje su naši roditelji dobijali od firmi? E, ovo me je podsetilo na neke slučajeve “bespravnog useljenja u stan” iz mog komšiluka. To je ono kad su ljudi “ispod crte” na rang listi, a onda nađu prazan stan, obiju vrata i usele se i onda im niko ne može ništa. A kad Srbija stekne “stanarsko pravo”, ni jednoglasno je neće izbaciti iz EU, pa će se ista ukinuti. (EU, ne Srbija) :)

 11. Tagore kaže:

  Beta news o ”arapskom proleći” i ”revoluciji jasmina”:
  Šest državljanki Saudijske Arabije na kratko su juče uhapšene u Rijadu zato što su vozile automobile, uprkos zabrani na vožnju ženama u toj zemlji.

  U Evropi (po zakonu) ženama smo dužni pokloniti zadnji iPhone 5, vozačku dozvolu, manji auto dobro vidljivih boja i pustiti ih da mrdaju…
  (Pre Evrope i silom pokatoličene Portugalčice su bile verne žene :) …)

 12. Tagore kaže:

  Miratovac, Čakanovac, Trnava, Norca, Presheva, Gornja Kurbalija, Gornja Madzera, Zahirajt Karadak, Mahala e Poshteme, Nesalce, Oslare, Bujanovac, Veliki i Mali Trnovac i Novi Pazar, Nagorno Karabakh, Faluđa i Tripoli – u ženskom pokretu Serbijanki protiv EU vozačkih dozvola u Srbiji najvljuju javni protest blokiranjem vojvođanskih sokaka na magarcima.
  (Šargarepe i vrbove šibe će platiti gradonačelnik Kragujevca.)
  Nebeski Narod Vojvodine će se na referendumu izjasniti o zabrani ženskih motornih vozila i traktora bez prikolice.

 13. Rastko Jevtović kaže:

  Ču Evropska unija! Azerbejdžan,more i Kazahstan!

 14. Ajvarolog kaže:

  Ona ne da, a mi joj ga/se uterali. Pa lepo. Ocigledno da jedino nasilne metode mogu d'upale ovih godina.

 15. Del Boy kaže:

  Mi navalili da se ukrcamo na brod koji se zove EU, a negde sam procitao da ce to biti prvi slucaju u istoriji covencanstva da su pacovi uskakali u brod koji tone.

 16. Rajka kaže:

  @ Deal Boypa to je nas default.

 17. Aka ba kaže:

  Ima nas dosta sto znamo, jer smo gledali seriju “Vruc vetar”.
  Niko ne zna gdje je Surdin stan.
  :-) x 972

 18. Оrdinis kaže:

  Опа то што су урадили није баш нормално. Патологија, морам да уведем, морам. Не морате ништа, ајте вас колико вас има и се више никада не видимо, ви и ми.

 19. ariela kaže:

  i ne samo to da smo se pripojili nego da se srpski uvede kao sluzbeni jezik …da nas ceo svet razume…

  1. Tvrdko Tucović kaže:

   Hehe, Ariela, srpski jezik je lijep ka’ ošišana koza…

   1. ariela kaže:

    E pa sigurno je lepsi nego tvoj brdsko-planinski…Svaka cast na tome da si uspeo da na magarcu doduse izneses komp iinstaliras ga u svojoj kolibi…pazi samo dok citas njuz da ne pogubis ovce…

 20. Rajka kaže:

  Nasta.a vlast uvek mimo svog sveta.

 21. slobodni strelac kaže:

  hebiga, sada traže da isporučimo Vučelu i Natu Jeremić u Ag, pa će da vidu šta će s nami!

 22. Eva kaže:

  Naravno da niko nije primetio da smo se pripojili.
  Ne zanima ih jer im je najveca briga kako da izadju iz EU !!!

 23. mamamimi kaže:

  Važiće ona: dala baba dinar da uđe u kolo, a dva da izađe.

 24. jututunac kaže:

  Ja se slazem da je Mladic u onom seljackom dzemperu i onom kacketu bio teska prepreka. Ali niste pomenuli jos jednu prepreku: Ovi bezobraznici sto traze svoje nazad.

  1. Milivoj kaže:

   Да није шала , забринуо бих се . . . за јадну европу …

 25. Bojana kaže:

  Cuj ti Tagore i Tucovica. Preseci korene i sta si postao? NIKO i NISTA. Zali Boze tih umova,mora da je jako tesko biti toliko unesrecen.
  A sto se tice EU,nisam nesto sigurna koliko ce nam taj ulazak u takvu zajednicu,obzirom na sve prilike,pomoci ili odmoci. Ako se ikada i desi da obostrano pristupimo istoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *