njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

24. jan. 2014

Srbija traži smanjenje uslova za upis u EU

Srbija se nada da neće dobiti pitanja iz nekih oblasti koje će slabije spremiti

BEOGRAD, 24. januar 2014, (Njuz) – Republika Srbija tražiće od zvaničnog Brisela da joj smanji uslov neophodan za upisivanje u članstvo u Evropsku uniju, saznaje Njuz.

Prema prvim informacijama, 35 poglavlja koja Srbija mora da ispuni ukoliko želi da da uslov za upis u EU 2020. godine deluje preobimno, zbog čega će Beograd insistirati na smanjenju gradiva.

– Bacili smo pogled na 35 ispitnih pitanja i jasno nam je da ima dosta teško savladivih oblasti, koje ćemo tražiti da se izbace – izjavio je srpski premijer Ivica Dačić, koji je napomenuo da se ovo najviše odnosi na 23. i 24. poglavlje.

– Ova teška pitanja se odnose na normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, gde će ispitivači iz EU proveravati kako se sprovode odredbe iz Briselskog sporazuma – izjavio je Dačić i napomenuo da ga dodatno plaši poslednje 35. poglavlje.

– Činjenica je da malo ko sprema poslednju lekciju, jer koja je verovatnoća da ti baš ona upadne? Nama bi ovo itekako odgovaralo jer se 35. poglavlje takođe bavi normalizacijom odnosa sa Kosovom i obiluje detaljima koja ćemo možda uspeti da izbegnemo u prethodnim pitanjima – smatra Ivica Dačić.

Poznati reditelj i stručnjak za EU integracije Gorčin Stojanović, smatra da je reakcija Srbije očekivana.– Srbija je zacrtala cilj da da uslov za upis u EU već 2018, a da očisti godinu već do 2020, što na prvi pogled deluje kao veoma ambiciozan plan, koji je svojstven mnogim studentima. Nakon velikih očekivanja, u danima kada započne savlađivanje gradiva, mnogi studenti su svesni da će teško moći da ispune svoj cilj, što neminovno vodi ka zahtevu za smanjenje uslova – izjavio je Stojanović, koji se nada da zvanični Brisel neće otkriti da je Srbija počela da sprema ispit iz skripti.

Marko Dražić

 1. Nesa kaže:

  Opusteno ispunicemo uslove,pomocu bubica.

 2. Mladjan Dinkic kaže:

  dadaaaa Svinjoglavi…

  …kad tad ce se saznati sta ste potpishali…..

 3. Ja sam kaže:

  Kostunica:

  Ja sam za to da se Srbija ispise iz EU i upise fakultet SSSR.

 4. Zigi kaže:

  Ako sakupe 48 ili 50 bodova još će i na budžet upasti.

 5. scoby kaže:

  Ovo sto trazi EU nije nista u odnosu na ono sto od gradjana Srbije ocekuje PPV . Ni manje ni vise, on bi da nam menja svest! Najuspesniji u toj metodi su bili onomad musolinijevi fanovi, menjali su svest neistomisljenicima uz pomoc ricinusovog ulja (u neogranicenim kolicinama).

 6. himalajac kaže:

  EU je fleksibilna tvorevina; smanjice uslove za 85%, ali ce upisnina za tu, 2020 kostati 300 milijardi bikointa (ili u dinrima: sedamnest i dvadeset osam sledecih redova nule.)

 7. Edi kaže:

  Strip Hogara strašnog:
  Edi sedi pored cveća i kaže: “Strašno, strašno…”. To čuje neki tip pa pita Hogara: “Jel to Edi priča sa cvećem?”, a Hogar mu odgovara: “Ma ne. Sluša šta mu cveće priča.”.

  Pokušavam da povučem paralelu sa tesktom iznad.

 8. MlaMag kaže:

  Da li zna neko, hoce li biti ispitni rok “Oktobar 2”?

 9. Mladjan Dinkic kaže:

  Obzirom na to koliko puta su priznali kosovo a koliko puta su ocistili sneg na vreme, zna se sta ce za srpske vlasti biti izazov.

 10. Tagore kaže:

  A nije ni zdravo da mi našim rafiniranim kulinarstvom hranimo pola Albanije i celu Evropu……………………………………………………………………………………………………..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *