Srbija će postepeno pripremati EU za saznanje da ima novu članicu
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

27. jun. 2016

Srbija ušla u EU dok niko nije gledao

BEOGRAD/BRISEL, 27. jun 2016, (Njuz) – Srbija je krišom ušla u Evropsku uniju i postala njen član iako većina ostalih članica o tome još nije zvanično obaveštena.

Dok je pažnja većine zemalja bil uprta prema Velikoj Britaniji koja je odlučila da izađe iz Evropske unije, Srbija je diskretno ušla u članstvo, a naša delegacija će o tom činu narednih dana zvanično obavestiti Brisel.

U međuvremenu, srpski operativci zaduženi za evropintegracije širom Evrope krišom već docrtavaju još po jednu zvezdicu na EU zastavama, usput brišući britansku.

– Ovu taktiku smo primenili jer smatramo da smo dovoljno propatili da dobijemo zvezdicu na zastavi, iako to nije uobičajena praksa, a pritom nismo želeli da samo docrtamo još jednu zvezdicu, neko bi sigurno primetio. Ovako će šok biti manji, postepeno ćemo pripremati Evropu na saznanje da je dobila novu članicu. Shvatamo da je EU trenutno u šoku zbog dešavanja sa Velikom Britanijom i nismo hteli još i mi da joj stajemo na muku. Umesto toga, odlučili smo da što više posla uradimo sami i da se, kad sve bude gotovo, samo pojavimo i kažemo “Ta-daaaaaaaa! Mi došli! – izjavio je za Njuz jedan od srpskih zvaničnika koji je želeo da ostane anoniman.

Dok Evropska unija bude rešavala odnose sa Ujedinjenim kraljevstvom, Srbija očekuje mnogo posla. Ne samo da će morati da sama morati da otvori i zatvori sva poglavlja u pregovorima sa samom sobom, već će morati da Srbiju doda u sva zvanična dokumenta EU i da svoje službenike postavi u sve institucije u kojima bi oni po učlanjenju trebalo da budu.

– Osim toga, moraćemo da prepravimo sve nepovoljne ocene i napišemo kako je Srbija bila super, što će biti zaista veliki posao – naveo je sagovornik Njuza i dodao da Srbija sada neće praviti proslavu povodom ulaska u EU, da ne bi nepotrebno privlačila pažnju.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Srbija udje u EU kao sto to cini slina vucicu.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  To je bilo jedino moguće za vreme utakmice Potugal Hrvatska, a posle toga ni u pismu, jel Hrvati više ne spavaju!

 3. Ariela kaže:

  Jao sto CE SE obraduju kad nas videeee…Pa KO je to nama dosooo oooo…Merkelova CE SE zametnuti öd srece…morace da je pridrzavaju…ako taman jadna potonula zbog ovih sto umesto sexa imaju toplu vodu pa izlaze iz EU…stizu Srbi…

 4. Sp kaže:

  Danas, ulazim u prodavnicu, kažem prodavačici: “Jedan hleb.” Ona me gleda belo. Ponovim. Isto. Zbunjen pogled i odmahivanje glavom: “I'm sorry, sir. I don't understand.” Sada je na mene bio red da gledam belo prodavačicu. “One loaf of bread, please.” Odjednom se prodavačica ozari, oduševljena što me konačno razume. Slična situacija se ponovila kada sam joj pružio dinare, pa sam odustao od kupovine. Da nisam pročitao ovaj članak i dalje ne bih znao u čemu je bila fora.

 5. Milena kaže:

  Znaci winter's coming… samo da rata ne bude. :P Evropska unija je uvela dezurnog krivca za svoj raspad.

 6. mizantropikus kaže:

  Svima smo pokazali gde im je rupa u ogradi

 7. voya montoya kaže:

  Off side,danas slavimo Vidovdan i Gazimestan,naš Brexit iz 1987.,cca. 25 godina pre ovih pirgavih,što gledju tenis na travi.Trava je za ovce…

 8. duh kaže:

  Ušla izašla kružno i tako unedogled,vrteška za zabavu dokone eu ekipe i osnov plata domaće koleterale, trenutno se čekaju domaći uvek isti analitičari da objasne gde smo.

 9. Gnojko kaže:

  Ja sam isto tako primetio da mi je plata neprimetno porasla dok nisam gledao. Ali mi je zato porasla i rata poreza pa sam opet na istom kao pre, samo što sam sada EU sirotinja, a pre sam bio lokalpatriotska sirotinja. Ali nema veze, dok je nama Boga Vučića i Sendviča, sve se mora izdržati!

 10. aleksej popovic kaže:

  sad je lakse . samo da preuzmemo njihovu zvezdu i gotovo. prosto.

 11. peric kaže:

  Postignut je dogovor. Srbija ulazi u Evropu tako sto Hrvatska okupira Srbiju. I to nevidljivo. Za slepe.

 12. Tagore kaže:

  Izvor: europarl.europa.eu (European Parliament); Prevod: neki Moustapha ili bilo ko
  ”J'ai considéré qu'il était de mon devoir d'y donner suite et je c'est ce que j'ai fait.”
  (Bez specifične autorizacije niko nema prava čitati ”europarl.europa.eu”, ako ne zna kako da ga provali.)
  .
  Ova rečenica ne znači ništa jer ”et je c'est” na francuskom jeziku ne postoji, a visoko školovane Belgice i Švabice još nisu naučile kako se piše ”ET JE SAIS” (I JA ZNAM).
  I…, da ne pukneš od smeJa, juče su Angela i Olando (od Hollande) jednoglasno izrazili želju PRIBLIŽIVANJA Baljkana i EU, lepu želju koju su učeni Srbi preveli PROŠIRIVANJE, i nisu znali da se radi o (mogućem proširivanju za 15, 20 ili 30 godina).
  To je ”TO” !
  .
  Hajde, i moja usvojena ćerka, kojoj se divim, troši više od mene, i sada begam…, begam na pustom ostrvu mosunskih kiša da zasadim prokleto drvo ”YLANG-YLANG” kraj cveta ”SAMPAGUITA” u dobrom društvu ”TAGA ILOG” (NARODA REKE) na Pacifiku.
  2007. nisam znao srpski; 2016. zborim i srpski i moj tagalog jezik.
  Čujemo se za godinu dana, možda dve…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *