Vlasnik kuće će vernog lava povesti u Švajcarsku
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

12. sep. 2016

SRCEPARAJUĆE: Gipsani lav prepoznao gazdu koji se posle 20 godina vratio iz Švajcarske

PETROVAC NA MLAVI, 12. septembar 2016, (Njuz) – Gipsani lav sa ograde kuće u Petrovcu na Mlavi prepoznao je vlasnika kuće Ratomira Milanovića, koji se u rodni kraj vratio posle 20 godina pečalbe u Švajcarskoj.

Da život ponekad piše prave romane, pokazuje i nesvakidašnji događaj koji se odigrao u domaćinstvu Milanović u malom pitoresknom braničevskom gradu.

Ratomir Milanović (54) stigao je na kapije svoje vile posle tačno dve decenije odsustva. Iako je znao da niko od familije, koja je takođe rasuta širom sveta, neće biti tu da ga dočeka, dočekao ga je neko od koga je to najmanje očekivao.

– Kad sam stigao pred kapiju, lav Mićko me je prepoznao i po prvi put, otkad smo ga izlili na tom levom stubu kapije, zamahao repom. Bilo je neverovatno. Ranije bih, uvek kada bih došao kući, pozdravio njega i njegovog drugara Srećka, koji sedi na desnom stubu, ali nikada nisu ni reagovali, a kamoli se obradovali. Mislim, ko još očekuje od gipsanih lavova da mu se obraduju kad stigne kući? – objašnjava uzbuđeno Ratomir i kaže da je čak uveren i da je „lav mrdnuo brkovima“.

Milanović kaže da je toliko zavoleo lava Mićka da će ga najverovatnije povesti u Švajcarsku.

– Ne bih voleo da ga ostavim ovde jer ako neko zna kako je biti usamljen, ja znam. Zamislite samo koliko je on bio usamljen kada mi se toliko obradovao da je zbog toga uspeo da mahne svojim gipsanim repom. Posle svega ovoga ne želim da se više razdvajam od Mićka – naveo je Milanović i izrazio nadu da će njegova familija u Bazelu sigurno imati razumevanja i dobro prihvatiti lava Mićka, novog člana njihove porodice.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Lav je tradicionalna srpska domaca zivotinja, nesto kao mangulica u Bocvani.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  U Srbiji ni jedna prava životinja nema šansu, pogotovo lav. Reagovao je na Mićka jer je u njemu video jedinu šansu da negde, bilo gde, ode!

 3. voya montoya kaže:

  A mnogi gipsani orlovi su odleteli,patuljci pobegli u šume,labudovi doleteli do Zemuna.A kuće od pljački čuva lokalana security d.o.o. sa godinom osnuća 1990.Prvom reketaškom decenijom u novijoj srpskoj istoriji…

 4. Ariela kaže:

  E ovde kod mene ima i KUD Mlava…pa moze lavovi labudovi i orlovi da zaigraju uz zvuke rodnog kraja…vazno je da se ne zaboravi poreklo a gostinska soba koja je za pokazivanje nek ceka…doci ce u Petrovac s mecku ili audi gazde…polako…dok Srbiji malo krene bolje…

 5. Badina kaže:

  Poklanjam lava I orla sa okrnjenim kljunom za informaciju o mangulici. Ne znam sta je, Ali verovatno bi dobro stajala na kapiji.

  1. Ja sam kaže:

   Ti mora da nisi iz Bocvane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *