nazad na vrh

SRCEPARAJUĆE: Gipsani lav prepoznao gazdu koji se posle 20 godina vratio iz Švajcarske

Vlasnik kuće će vernog lava povesti u Švajcarsku

PETROVAC NA MLAVI, 12. septembar 2016, (Njuz) – Gipsani lav sa ograde kuće u Petrovcu na Mlavi prepoznao je vlasnika kuće Ratomira Milanovića, koji se u rodni kraj vratio posle 20 godina pečalbe u Švajcarskoj.

Da život ponekad piše prave romane, pokazuje i nesvakidašnji događaj koji se odigrao u domaćinstvu Milanović u malom pitoresknom braničevskom gradu.

Ratomir Milanović (54) stigao je na kapije svoje vile posle tačno dve decenije odsustva. Iako je znao da niko od familije, koja je takođe rasuta širom sveta, neće biti tu da ga dočeka, dočekao ga je neko od koga je to najmanje očekivao.

– Kad sam stigao pred kapiju, lav Mićko me je prepoznao i po prvi put, otkad smo ga izlili na tom levom stubu kapije, zamahao repom. Bilo je neverovatno. Ranije bih, uvek kada bih došao kući, pozdravio njega i njegovog drugara Srećka, koji sedi na desnom stubu, ali nikada nisu ni reagovali, a kamoli se obradovali. Mislim, ko još očekuje od gipsanih lavova da mu se obraduju kad stigne kući? – objašnjava uzbuđeno Ratomir i kaže da je čak uveren i da je “lav mrdnuo brkovima“.

Milanović kaže da je toliko zavoleo lava Mićka da će ga najverovatnije povesti u Švajcarsku.

– Ne bih voleo da ga ostavim ovde jer ako neko zna kako je biti usamljen, ja znam. Zamislite samo koliko je on bio usamljen kada mi se toliko obradovao da je zbog toga uspeo da mahne svojim gipsanim repom. Posle svega ovoga ne želim da se više razdvajam od Mićka – naveo je Milanović i izrazio nadu da će njegova familija u Bazelu sigurno imati razumevanja i dobro prihvatiti lava Mićka, novog člana njihove porodice.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Lav je tradicionalna srpska domaca zivotinja, nesto kao mangulica u Bocvani.

  2. U Srbiji ni jedna prava životinja nema šansu, pogotovo lav. Reagovao je na Mićka jer je u njemu video jedinu šansu da negde, bilo gde, ode!

  3. A mnogi gipsani orlovi su odleteli,patuljci pobegli u šume,labudovi doleteli do Zemuna.A kuće od pljački čuva lokalana security d.o.o. sa godinom osnuća 1990.Prvom reketaškom decenijom u novijoj srpskoj istoriji…

  4. E ovde kod mene ima i KUD Mlava…pa moze lavovi labudovi i orlovi da zaigraju uz zvuke rodnog kraja…vazno je da se ne zaboravi poreklo a gostinska soba koja je za pokazivanje nek ceka…doci ce u Petrovac s mecku ili audi gazde…polako…dok Srbiji malo krene bolje…

  5. Poklanjam lava I orla sa okrnjenim kljunom za informaciju o mangulici. Ne znam sta je, Ali verovatno bi dobro stajala na kapiji.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix