nazad na vrh

Srpski navijači traže da se Slovenija pošalje na doping kontrolu da bi se utvrdio broj Srba u timu

Srpski navijači smatraju da nije fer, ni u duhu sporta, da Slovenci prisvajaju medalje koje su osvojili Srbi

BEOGRAD, 18.septembar 2017, (Njuz) – Navijači košarkaške reprezentacije Srbije zatražili su danas od FIBA da se svi slovenački košarkaši upute na doping kontrolu kako bi se utvrdio tačan broj Srba u njihovom timu. Prema rečima navijača ukoliko se utvrdi da su Srbi u većini Slovencima treba oduzeti trofej i dodeliti ga Srbiji.

– Videli ste i sami koliko Slovenaca ima prezime na “ić”. Niko ne može da me ubedi da su Dragić, Dončić, Nikolić ili Murić slovenačka prezimena. Neophodno je da se svi igrači Slovenije pošalju na doping kontrolu i da se konačno utvrdi da li je ta reprezentacija sastavljena od Srba ili Slovenaca. Ako su Srbi u većini onda nema dileme, mi smo šampioni, a ne oni – istakao je Predrag Đurović iz Beograda, jedan od navijača koji se obratio FIBA.

Miloš Trifunović, navijač iz Kladova, ubeđen je da su Slovenci na nedozvoljen način postali prvaci Evrope.

– Nije fer, a nije ni u duhu sporta, da Slovenci prisvajaju medalje koje su osvojili Srbi. Pa videli ste i sami da njihovi košarkaši znaju srpski, da pokazuju 3 prsta kada daju trojku, a o prezimenima na “ić” da ne govorim. Treba da budu pošteni i prema sebi, a i prema drugima i da priznaju da je prvak Evrope ekipa srpskih košarkaša – objasnio je ovaj Kladovčanin.
Trifunović kaže da je jedino sporan Entoni Rendolf.

-Za njega nemamo pouzdane dokaze da je poreklom iz Srbije, pošto mu se prezime završava na -olf, što je klasičan slovenački sufiks – rekao je on.

 

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. A sta da su srpski Srbi pobedili i da je Sale morao ne samo da primi aninu ruku , vec i da se izljubi sa njom?

  2. To nije doping kontrola, nego kontrola pravoslavnih srbskih krvnih zrnaca, za sta su seseljoidi svih boja, pravi eksperti…

  3. Kao što neki Beograđanu kriju svoje seljačko poreklo tako i neki košarkaši kriju svoje srpsko poreklo.Koliko se god trudili i jedni i drugi mentalitet ih pre ili kasnije uvek oda.

  4. Ic,ic jojooojjo…!!! kao sto Minimax nekada rece: Ustanem ja,ustase Svi…I da citiram: Ic,ic,jojoojo…!!!

    P.S. Sportski analiticari Prva Vrata Desno!!!! Pa lopta je okrugla za razliku od Zemlje i Drzave…ravna Zemlja a i Drzava poravnata,radi navodnjavanja…

  5. Srbin je samome sebi najgori neprijatelj dobiva potpuno novo značenje

  6. Јес, па да нам пребрендују Ракију.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix