njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. maj. 2012

Stranke obećale EU da se neće mešati u sastavljanje nove vlade

Stranke apelovale na EU da što pre formira vladu Srbije

BEOGRAD, 25. maj 2012, (Njuz) – Neformalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak posetio je juče Beograd, gde se susreo sa predstavnicima nekoliko vodećih političkih partija u Srbiji. Tom prilikom Lajčaku je potvrđeno da se domaće stranke neće mešati u sastavljanje nove vlade, ali je i naglašeno da je bitno da se vlada dobije brzo.

– Sve stranke se nadaju da će Evropska unija što pre formirati vladu Srbije i u ovom trenutku se uopšte ne mešamo u to koje će stranke učestvovati u njenom radu – saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predstavnik socijalista Ivica Dačić i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji su se takođe juče sreli sa Lajčakom, potvrdili su da, bez obzira na to koga izabere za formiranje nove vlade, od Evropske unije očekuju da nastavi sa reformama.

– Formiranje vlade je sto posto odgovornost političkih snaga u Evropskoj uniji, zbog čega se nećemo mešati u njenu odluku, ali želimo da poručimo Evropskoj uniji da se nadamo da će nastaviti rad na daljim integracijama i očuvanju mira u ovom regionu – izjavio je Tomislav Nikolić i dodao da je susret sa Lajčakom bio značajan jer se upoznao i sa atmosferom u Evropskoj uniji.

Tijana Grujić

Marko Dražić

 1. dok kaže:

  Bas tako bi bilo najbolje, da nas drugi vode kao slepce kad sami nismo kadri da vodimo ovu prelepu i prebogatu Srbiju jer svaka druga zemlja pod ovakvom vlascu bi se odavno upokojila.

 2. slavica kaže:

  Svi nasi politicari, a Cedomir Jovanovic pre svih su dokazali da nema kompromisa oko sustine. NIkad nisu, niti ce se mesati u ono sto prelazi njihova ovlascenja i predstavlja nasilje nad ustavnim poretkom. Opet su potvrdili svoje cvrsto opredeljenje integracije sistema zemalja EU u nas politicki sistem i ovom priliko im cestitam na tome.

 3. himalajac kaže:

  prava evropska vlada moze biti formirana samo od EU

 4. arko kaže:

  Uredništvu Njuza nestalo inspiracije, pa objavljuje agencijske vesti.

 5. Aleksandra kaže:

  Sjajno, kao i obično i sjajni komentari, posebno himalajca i dok-a.

 6. ehm kaže:

  “Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predstavnik socijalista Ivica Dačić i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji su se takođe juče sreli sa Lajčakom, potvrdili su da…”

  Jadan Toris Babic, toliko je potresen i (NE)razocaran da nije mogao da dodje da se vidi sa novim kreatorom vlade, nego je poslao Sutanovca.

  Jaaaadan (sad ovde treba da ide onaj sazaljivi smajli…)

 7. ariela kaže:

  Bolje da se ni u sta ne mesaju..jer sve sto se dosad uradilo ispalo je bezveze…A EU kad je sastavi ni Bog otac to vise nece moci da rastavi…e pa trazili ste gledajte..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *