njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

28. jun. 2020

Stručnjaci smatraju da će Konov kredibilitet drastično oslabiti do septembra

BEOGRAD, 28. jun 2020, (Njuz) – Kredibilitet doktora Predraga Kona najverovatnije će drastično oslabiti tokom leta, jer mu letnji uslovi ne pogoduju, ocenjuju stručnjaci.

Iako je u pitanju relativno nova pojava i još nije poznato kako će se tačno ponašati tokom letnjih meseci, poznavaoci smatraju da je zaštitna opna oko Konovog kredibiliteta već počela da se topi, te bi on tokom jula mogao ostati bez dobrog dela omotača.

– Pretpostavljali smo da je Konov kredibilitet sezonska stvar i to se ispostavilo kao tačno. Njegova otpornost bila je dosta visoka u hladnijim mesecima, naročito u martu i aprilu, ali sada počinje da slabi i verujemo da će do septembra potpuno nestati – kaže Jovan Tomić iz Instituta za proučavanje virusa, kriznih štabova i sumnjivih ofsajda iz Sremske Kamenice.

Prema njegovim rečima, faktor koji značajno utiče na Konov kredibilitet je i poverenje građana.

– Zanimljivo je da je primećena jaka korelacija između te dve pojave, pa smo zaključili da što je poverenje građana slabije, to je slabiji i Konov kredibilitet. Sa druge strane, kada u priču ubacimo pričanje besmislica kao treći faktor, onda dobijamo uzročno-posledičnu vezu koja pokazuje da što više besmislica doktor Kon izgovori, to je manje poverenje građana, a samim tim opada i njegov kredibilitet. Imali smo prvi talas Konovih besmislica, koji je bio vrlo jak, a sada ostaje da vidimo da li će se i kada desiti drugi – ocenjuje Tomić i zaključuje da će, sudeći po sadašnjem galopirajućem tempu prvog faktora, kredibilitet u potpunosti iščeznuti možda već do polovine avgusta.

Nenad Milosavljević

  1. voya montoya kaže:

    Ma narodu trebaju nova lica…u borbi protiv SARS-Cov 2…Kad gle , ono , svi se maskiraju- preventivno…!!

  2. milan (nisam odavde) kaže:

    Konov stav je prost. Prvo vlast, onda struka. Kad se odnos promeni i kredibilitet će mu se promenuti!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *