njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

08. okt. 2013

Student odahnuo kada je čuo da neće biti smanjenja penzija

 

Student baku posećuje dva puta mesečno

BEOGRAD, 8. oktobar 2013, (Njuz) – Ilija Gvozdenović (28), student Filozofskog fakulteta iz Beograda, jako se obradovao kada je čuo da se u novim ekonomskim merama Vlade ne pominje smanjenje penzija, saznaje Njuz.

Ilija kaže da će njegov život, nakon mera Vlade, moći da se nastavi normalnim tokom.

– Svaki put kad treba da se isplate penzije, ja strepim da li će kasniti. Malo mi je glupo kada za piće i cigare moram da pozajmljujem od kolega koji su se odavno osamostalili jer nemaju problema sa kašnjenjem penzija u svojim familijama – kaže Ilija u izjavi za Njuz.

– Čudno mi je što se i moja baka nije obradovala ovoj vesti, ali ionako je već dovoljno srećna jer je posećujem dvaput mesečno. Ne znam nijednog prijatelja koji toliko savesno obavlja ulogu unuka jer kod nje odlazim svaki put u isto vreme, prvog i petnaestog u mesecu – kaže ovaj student Filozofskog fakulteta.

Ilijine kolege sa fakulteta kažu da su se danima spremali za proteste, očekujući da će doći do smanjenja penzija, ali da su nakon pozitivnih vesti iz Vlade konačno odahnuli, pa sada mogu da se bave onim što podrazumeva studentski život.

– Sada možemo da se vratimo redovnim aktivnosti koje podrazumevaju proteste za smanjenje uslova – zaključio je jedan od Ilijinih kolega.

Miroslav Vujović

 1. gradjanin kaže:

  Istina, i trgovci se raduju kad čuju da će penzija jer znaju da će biti kupaca kojih inače nema.

 2. scoby kaže:

  Eto, baba je uzalud cekala onaj seseljoidni hleb od 3 dinara, a dobila povecanje poreza. A skocio i porez na prirodni gas, jel se uvodi i drzava kao jos jedan posrednik u lancu pljacke potrosaca (reakcija na Brankicin Insajder). Dinkic je bio bolji!

 3. celtic kaže:

  Laž! Na Filozofski idu Crnogorke, 35-38 god, koje za 8. mart dobijaju aparat za brijanje na poklon umjesto cvijeća. Provjereno.

  1. Tagore kaže:

   Yes!
   Za vrijedne domaćice od Morače, Maslina i Herzeg Novog ”Pantomarket” je priredio izuzetne cijene penzija povodom ”osmog marta”, Dana Dama u Crnoj Gori 2099. godine.

   Ođe Budva kraj Bečića:
   http://www.crnogorski-online.me/

 4. Tagore kaže:

  Penzionerska ”Nada” se piše velikim slovom.
  – Kao student teologije već dve hiljade i nešto godina, (uvek po kalendaru Cezara), u Bibliji čitam da smrti više neće biti.
  – Evanđelisti su mi objasnili da će samo ONI doživeti taj besmrstni dan.
  – Jehovini Svedoci su mi priznali da će samo ONI, poput vampira Drakule, ustajati iz grobova.

  U nedoumici, obratio sam se budistima da mi njihovim fenjerima, svetiljkama i svetionicima vrate ”Nadu” u penziju, i ONI su mi pošteno objasnili:

  – Kad budeš bio lep kao Indira Gandhi, spalićemo te pre penzije, (da ne trošiš ministarske pare u skupštini), i pepeo tvojih kostiju belih bacićemo u čistoj reci Gang, da tvoj prah 2510 km nosi.

  .

  1. Misantropicus kaže:

   jos nije 24. decembar odnosno 7 januar odnosno “internacionalni dan zombija”.
   Pa da se sprdamo na tu temu.

   Nego onako jedno ozbiljno pitanje.
   Ko placa te sudnje dane, i tu bezkonacnost zivota?
   I sta ce biti sa mojom penzijom kad dodje do toga?

 5. alzo kaže:

  Da li postoji mogućnost da nekako sprečite “komentare”, tačnije nebuloze, ovog smarača Tagorea, koji mi uvek pokvari zadovoljstvo čitanja komentara koji često budu duhoviti koliko i sam tekst.

  1. Marina kaže:

   Hahahahahahahahahahahahahaha

 6. Nebitno kaže:

  Plate su 10. i 25. Ovo kazem samo zato sto inace takve stvari iznosite tacno, mada kad covek bolje razmisli, ovde je sve istinitije od bilo kog drugog medija, kao npr. https://www.njuz.net/dinkic-daciceva-ideja-o-solidarnom-porezu-je-besmilena-dok-je-vuciceva-ideja-o-solidarnom-porezu-dobra/

  1. sve vas mrzim kaže:

   gde su to plate 10. i 25.

 7. Polovni Buntovnik kaže:

  Krkobabić junior like this

  1. Tagore kaže:

   Ma bježi tamo!
   Mužjak od moje strine je Jovan Krkobabić:
   http://www.blic.rs/data/images/2013-10-01/384647_1011_origh.jpg

 8. Jan kaže:

  Pita deda bogati industrijalac svog unuka osnovca , šta bi želeo da bude kada završi školu: inžinjer , lekar , ekonom , ali dečaku se ni jedno zanimanje ne sviđa . Pa kaži sine onda šta bi želeo da radiš posle završene škole , a dečak odgovara: želeo bih da odmah idem u penziju .

  1. bum kaže:

   a kako to?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *