nazad na vrh

Svaka trafika u Beogradu dobija kontrolora koji će voditi računa o zabrani prodaje alkohola

Sve pijane osobe na ulici moraće kontrolorima da dokažu da su se napili pre 22 časa

BEOGRAD, 27. jun 2013, (Njuz) – Skupština grada Beograda donela je odluku o o zabrani prodaja alkohola posle 22 sata, a u tu svrhu grad će uposliti kontrolore koji će voditi računa o poštovanju ove odluke, ekskluzivno saznaje Njuz.

Kako je predviđeno odlukom gradskih vlasti kontrolori će stajati pored svake trafike u gradu i paziti da neko od prodavaca slučajno ne proda piće u terminu između 22 i 6 časova.

– Prilikom ranije primene ove mere primetili smo da su neke trafike prodavale alkohol i posle 22 sata što će ovaj put biti sprečeno uvođenjem kontrolora – objašnjava Milan Popović, član gradskog veća.

Popović je dodao da se uskoro može očekivati i uvođenje patrola koje će obilaziti gradske parkove i kontrolisati da li u njima ima lica pod dejstvom alkohola. Sva lica koja se zateknu u takvom stanju moraće da dokažu da su se napila u nekom ugostiteljskom objektu ili da su to učinili pre 22 časa. U suprotnom, biće im napisana kazna, a kao jedna od mera predviđa se i proterivanje sa teritorije Beograda.

Građani sa velikim odobravanjem gledaju na ovu odluku i smatraju da će ona znatno poboljšati imidž Beograda.

-Dosta je bilo tog pijančenja po parkovima ili stanovima. Sada će svako ko želi da pije alkohol noću morati da izađe u kafić ili ode na splav, a zna se da tamo ipak postoje pravila kulturnog ponašanja koja svi moraju da poštuju – pozdravlja ovu odluku Stefan Ćosić, marketing stručnjak.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Jedan poznati Tabloid će kao dodatak imati litru vinjaka,fino upakovan.
    Tako nema prekršaja,kupuješ novinu…

  2. posto je taj posao kontrolora drzavna sluzba, za te kontrolore ce verovatno uposliti neke podmitljive pijanice, totalno drugacije od ministara….

  3. Ljudi, pa ovo uošte ne liči na zez članak. Realno, ovo sve iz članka ne bilo loše da se ostvari.

  4. Eto konačno posla za 1000 novih komunalnih policajaca!

  5. jos jednom odlicno prikazan apsurd domace politike.

  6. E pa bolji tekst davno nisam procitala. Svaka cast Bojanu Savicu za ideju za tekst. I nisam se sladje nasmejala…..

  7. Jos samo da uvedu alko plus kartice i milina bozija.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix