njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. jan. 2022

Sve više budućih roditelja želi da dobije šesnaestogodišnju bebu

SREMSKA KAMENICA, 5. januar 2022, (Njuz) – Sudeći po rezultatima najnovijeg istraživanja Instituta za isplativost roditeljstva iz Sremske Kamenice sve više budućih roditelja želi da sledeće godine dobije šesnaestogodišnju bebu, saznaje Njuz.

Doktor Milutin Kanjevac, vođa istraživanja, kaže je tokom poslednja dva dana naglo poraslo interesovanje budućih roditelja za bebe starosti između 16 i 29 godina.

-Ranije su se buduće mame i tate najviše interesovale za pol bebe, ali je to sada postalo nebitno. Jedina stvar koja je do pre nekoliko dana veću ispitanika zanimala bila je da se dete slučajno ne rodi pre 1.januara i da na rođenju nema manje od 16 i više od 29 godina. To je donekle i očekivano, a pretpostavke su da će taj trend trajati do početka aprila – rekao je Kanjevac za Njuz.

-Želje budućih roditelja se menjaju u skladu sa društvenim okolnostima, pa smo tako do nedavno imali mlade bračne parove koji nisu želeli da im se dete rodi pre 1.januara 2022., pre toga želja roditelje bila je da im se deca rode kao punoletni građani, a jedno vreme su svi gledali da odlože porođaj za dve, najviše tri godine jer su očekivali da će tada biti najbolji period za sve, pa i za roditeljstvo – objasnio je stručnjak sa instituta.

Doktor Kanjevac je dodao da određen procenat budućih roditelja već neko vreme ima želju da im prvo dete bude rođeno u 2022. godini i da bude penzioner.

Soko Sokolović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *