njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. nov. 2018

Svinje proslavljaju prestanak praznovanja 29. novembra

SRBIJA, 28. novembar 2018, (Njuz) – Prestanak slavljenja 29. novembra biće svečano obeležen u oborima i farmama svinja širom Srbije, saznaje Njuz. Sad već tradicionalni praznik predstavlja jedan od najradosnijih dana svinjskog roda na ovim prostorima pa ne čudi svečano raspoloženje koje vlada u njihovoj populaciji.

– Kakve god emocije imali prema bivšoj državi, moramo shvatiti da ona više ne postoji i da je obeleževanje njenih praznika potpuno neprimereno – kaže svinja Gile iz zlatiborskog sela Šljivovica. – Svi smo čuli mnogo toga lepog o Jugoslaviji, o crvenom pasošu, šopingu u Trstu ili spavanju na klupi u parku, ali te stvari su sada deo već daleke prošlosti. Budućnost je pred nama i moramo se uhvatiti u koštac sa problemima koje ona donosi. Neslavljenje 29. novembra je praznik za ceo naš rod i očekujem da ćemo ga proslaviti kako dolikuje- ispričao nam je on bezbrižno grickajući kukuruz.

Slična situacija je i u drugim mestima po Srbiji. Svinjci odišu predprazničnom atmosferom, a njihovi stanovnici sa radošću dočekuju sutrašnji dan.

– Neslavljenje 29. novembra je veliko civilizacijsko dostignuće svih naroda i narodnosti bivše SFRJ – kaže za naš portal prasica Gica iz okoline Čačka. – Bilo je vreme da raskrstimo sa reliktima prošlosti i svi zajedno zakoračimo u novo doba. Ovo je i odlična prilika da povedemo diskusiju i o drugim praznicima i načinima njihovog proslavljanja. Tu prevshodno mislim na Božić i krsne slave čijim praznovanjem Srbi pokazuju da su još uvek duboko zakopani u prošlosti. Mislim, nemam ja ništa protiv da ljudi slave šta hoće i kako hoće, sve dok su vegetarijanci – pomirljivo je zaključila Gica.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Svinje više treba da budu zahvalne da su gradjani daleko od obećanih 500(korigovano na 470)€. Ako gradjani ikada dodju na primanja koja su imali kad je 29ti zaista bio praznik- svinjama će biti svejedno da li je praznik ili ne!

  2. voya montoya kaže:

    …Hvala Bogu,da neko ima benefita,a nakon Tita… Mada se teroristicke org. PECENJARE snabdevaju,uz podrsku gradjana posne vere…Niko, ne slavi Kraljevinu SHS…? Mada su se medjusobno, klali,jer su ta divna, nebeska stvorenja-Regiona Svinja,u koje bi svaki Tennis zaigrao,tzv.schwargla kolo…U barem tri Rata ( gema…)
    Nego,svinje bi nesto mogle i izgubiti,npr. papke,radi proboja na kinesko trziste,a mi smo ionako-iovako,upihtijani…pa cemo nesto dobiti,od tzv. Sebastijana,cuvenog trgovca svinjama,sa ovih prostora…Sto je i srpska istorija validirala…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *