njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. nov. 2010

Taksi poskupeo zbog izvesnosti koju pruža klijentima

Plaćaćemo mnogo više ali barem ćemo znati koliko plaćamo. Izvesnost nema cenu.

BEOGRAD, 28. novembar 2010, (Njuz) – Javnost je “na nož” dočekala uvođenje vaučera sa fiksnim cenama za prevoz taksijem od beogradskog aerodroma, što će neke vožnje učiniti skoro dva puta skupljim nego  do sada.
 
Ipak, iz Gradskog veća saopštavaju da suština nije u ceni, već u tome “koliko je putnik siguran u ono što ga čeka”.

– Suština je u izvesnosti šta putnika čeka u taksiju – kaže Dejan Mali, član gradskog veća zadužen za saobraćaj. Ova izjava izazvala je pozitivne reakcije u mnogim gradskim preduzećima. Direktor Javnog komunalnog preduzeća  “Pogrebne usluge” Dragan Baltovski najavljuje poskupljenje usluga.

– Nema javnog preduzeća koje svojim klijentima nudi veću izvesnost od “Pogrebnih usluga” tako da če, kao i kod taksi službe, i kod nas tu izvesnost klijenti morati da plate više – zaključuje Baltovski.

Psihijatar Zdravko Stanijević takođe podržava Malijevo rezonovanje i kaže da postoji mnogo načina na koji ljudi pokušavaju da postignu sigurnost u životu i da, na žalost, osim smrti ništa nije izvesno.

– Imate ljude koji zgrću bogatstvo koje ne mogu potrošiti ni za tri života. Mnogi muškarci kad dođu u izvesne  godine jure mlade žene. Strah od smrti je razlog za te naizgled iracionalne obrasce ponašanja. Taj strah postoji u svakome od nas i dobro je ako se čovek može osećati sigurno barem za vreme kratke vožnje taksijem – zaključuje doktor Stanijević.

Ipak, nisu svi zadovoljni predloženim rešenjem i grupa adrenalinskih zavisnika najavljuje formiranje novog taksi udruženja “Beogradski rulet”. Rale Bojović, bivši kaskader i učesnik mirovnih misija UN, kaže da je veliki protivnik ideje predestinacije i da će se u taksi vozilima njihovog udruženja klijentima “tokom vožnje nuditi da zavrte mali rulet u kome će moći da osvoje besplatnu vožnju, ali i morati da iskaču iz vozila u pokretu, ako kuglica tako odluči”.
 

Ivan Ćurguz

  1. Стојко Гузина kaže:

    Иване, шта ли си пио док си ово писао?
    Шта год да је – флаширај и пуштај у продају!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *