nazad na vrh

Taksisti ne mogu da veruju koliko para država baca na Zvezdu i Partizan

pixabay.com
FOTO: pixabay.com

BEOGRAD, 24. oktobar 2019, (Njuz) – Brojna beogradska taksi udruženja šokirana su vešću da je država od 2014. do danas fudbalskim i košarkaškim klubovima Crvena zvezda i Partizan dala 4,5 milijarde dinara, saznaje Njuz.

Predsednik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić kaže da je krajnje neodgovorno od države da, pored tolikih problema koji nisu rešeni u ovom društvu, ulaže ovoliko para u dva kluba.

– Da li je moguće da u zemlji u kojoj neke kolege taksisti voze golf dvojku, država ulaže u Zvezdu i Partizan?! Ja razumem da neki ljudi vole sport, ali valjda nam je veći prioritet ovog društva da kad uđete u taksi on miriše na novo, nego da Zvezda ili Partizan nekog pobede u Evropi – pita se Bjelić.

On je nagovestio mogućnost da taksisti ponovo blokiraju grad i da traže da država deo novca koji je u narednom periodu namenila Zvezdi i Partizanu, uloži u njih.

– Blokiraćemo prilaze našim najvećim stadionima i halama, sve dok država ne ispuni naša tri zahteva, a oni su više para za taksiste, više novca za nas i veće subvencije za kupovinu novih taksi vozila – najavljuje Bjelić.

Marko Dražić i Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ako se sve samo svede na faraonove donacije (pomoć), uništavanje konkurencije i štrajkove, kada će građani moći da koriste taxi prevoz?!

  2. Transferi lidera taxi udruzenja…uskoro u Blicu, Alo-u i Kuriru,a prenosi tanjug,politika,vecernje novosti…Sedma sila…protivu osme…!!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix