nazad na vrh

Tomislav Karadžić traži ukidanje Zvezde i Partizana i stvaranje jednog jakog nacionalnog kluba

Karadžić smatra da će stvaranje nacionalnog kluba sprečiti nerede na utakmicama

BEOGRAD, 1. mart 2013, (Njuz) – Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izneo je danas svoj plan o ukidanju dva najtrofejnija srpska kluba Crvene zvezde i Partizana, i formiranje jednog snažnog kluba koji bi se zvao “Nacionalni klub Beograd“ ili “Nacionalni klub Srbija“.

Karadžić je izjavio za Njuz da bi gašenje Zvezde i Partizana rešilo problem njihovih dugova i da bi stvaranje nacionalnog kluba bio novi početak za fudbal u Srbiji.

– Naša dva najveća kluba već godinama pokušavaju da se izbore sa svojim dugovima i da zabeleže neki značajniji rezultat u Evropi, ali u tome nemaju prevelikog uspeha. Stvaranje nacionalnog kluba bila bi prilika da u njemu zaigraju najbolji igrači ova dva tima, čime bi njihove šanse na evropskoj sceni bile znatno veće – smatra Karadžić i napominje da su imena ovih klubova inače deo jedne davne epohe što je dodatni razlog da odu u istoriju.

Predsednik FSS je rekao da bi ovo sprečilo i česte nerede na domaćim utakmicama.

– Gašenje Zvezde i Partizana, dovelo bi i do ukidanja Delija i Grobara. Kroz nekoliko godina, svi ovi navijači bili bi ujedinjeni u bodrenju “Nacionalnog kluba Srbija“ ili “Nacionalnog kluba Beograd“, u zavisnosti od toga koje ime se usvoji – rekao je Karadžić i napomenuo da ovaj klub nikako ne treba mešati sa nacionalnom reprezentacijom Srbije.

Marko Dražić

 1. Da li misli da smo svi mi sa marsa pali?

 2. pozivam njuz da se trgne i da pocne da radi ono sto je do sada vrlo dobro radio.smesnije vesti su pocele da objavljuju sve ostale novinarske kuce.
  tu mislim i na b92 i blic i novosti irts i kurir i ostali su jednostavno mnogo smesniji.
  sa verom u njuz-a napred.

 3. Ni slucajno! Svo to paljenje dve grupe navijaca zbog niskobudzetnog, kriminalno nekvalitetnog i totalno nebitnog klupskog sporta pruza pruza enormnu kolicinu zabave.

 4. Tole tole, bas si krme!

 5. Нећемо предати наш КОСМЕТ мрачним силама и амбасадорима. СрБска ће се застава поново виорити на ЈУГУ СРБИЈЕ !

 6. Искрено, ова идеја није лоша.
  Најбоље место за подизање овог Националнг клуба, по мени, је Нови Пазар.

 7. A Javor da ostane po strani?

 8. A da ih ukinu pa da ostane na tome? Uštedećemo pare, huligane, brukanje u inostranstvu….

 9. Sastav nacionalnog tima

  Mladen Bozovic ( Jedini, izvorni CRNogorac)
  Taribo Vest, Ifeami Emeghara, Ibrahim Gaj, Li Adi,
  Segundo Kastiljo, Borha, Lamin Dijara,
  Almami Moreira,
  Evandro, Princ Tejgo

  Trener : Fadilj Vokri
  Selektor : Robert Prosinecki
  Dirigent: Sinisa Mihajlovic
  Tenor : Adem LJajic
  Predsednik( postzivotni) : Franjo Tudjman.

 10. Život je postao Njuz!

 11. kako igraju to nazovimo fudbal bolje da se zovu KURTONI!

 12. Zbog prinudnog porasta vrednosti Zvezde i Partizana došlo je do velike potražnje dinara u zemlji i u inostranstvu, tako da je i privremena vlada Vojvodine dobila ponudu od Nemačke da izvozi povišen nivo aflatoksina u svim uzorcima domaćeg mleka.

 13. Толе, лопове,
  Толе, лопове,
  Толе, лопове,
  Толе, лопове!

 14. Blaža kontrola huligana i grobara: Bez pečata u pasošu od 2017. godine !!!

  Srpski huligani i naši domaći grobari iz Turske i iz Španije, kao i iz susednih zemlja, će već od 2017. godine moći da ulaze u našu zemlju bez dugih čekanja i bez kontrole putnih ispravnica po našim graničnim ulazima predugih granica naših.

  Ušdeđena cena na pečatima i hrabra ruka carinara će podići našu ekonimiju, a mi već unapred znamo da će amnestija mladih povratnika iz inostranstva zadovoljiti i neutešive roditelje samoubice Tatona iz Tulona.

 15. Kakva glupost!!! I sto svi spominju da se ta dva kluba ujedine imali bi jedan jaki? Pa mi da imamo 10 klubova jacine kao zvezda i partizan i da se ujedine to bi bio neki osrednji klub a ne jaki. Mogli bi sigurno u evropskim predkvalifikacionim takmicenjima pobediti ekipe iz jermenije, azerbejdzana, estonije, ali bi opet bili u problemu sa bilo kojim iole ozbiljnim klubom.

  Plus da ne spominjem problem navijaca. Zamislite koliko bi navijaca imao taj novi klub. I sta odemo u neko selo gde dodje desetak protivnickih navijaca, a nas 5.000. Kako ja da uspem da savatam nekog protivnickog navijaca i nabijem mu baklju pored tolike konkurencije???

  • Pa ti sa tvojom novodobijenom diplomom ”iznovogsadahej” i ja, ‘vako needukovan, pođemo u naše nove navijačke pohode i uživamo…

   Ti poneseš tesarsku sekiru po ramenu i krezubu kamu međ’ zubima, a ja pucu u zadnjem džepu i omanji pendrečić od pola kilograma olova u rukavu, lele !!!
   Na najlepšem domaćem jeziku to se kaže ”je m'en bats les couilles”, u prevodu (klate mi se obadva) – za usmrćene navijače suprotne ekipe.

   Redde Caesari quae sunt Caesaris, et quae sunt Dei Deo !
   Give to Caesar what is Caesar's and to God what is God's !

 16. Zvezdizan? :S

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix