njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

10. maj. 2014

Trudnica ušla u deveti mesec lutanja od šaltera do šaltera

Trudnica srećna što je po većinu dokumenata morala lično da ide

Trudnica srećna što je po većinu dokumenata morala lično da ide

BEOGRAD, 10. maj 2014, (Njuz) -Milena Jović, trudnica iz Beograda, tvrdi da se oseća izuzetno svečano od kada je ušla u deveti mesec lutanja od šaltera do šaltera i da sa radošću i blagom strepnjom očekuje dana kada će se to završiti.

– Venčanje i početak moje trudnoće su se nekako poklopili, pa sam krenula da obilazim šaltere zbog promene dokumenata – počinje priču Milena – Od promene prebivališta, pa podataka u ličnoj karti do danas sam morala da obiđem baš dosta šaltera ali trud se isplatio jer sam juče konačno uspela da promenim podatke u zdravstvenoj knjižici i prebacim svoj zdravstveni karton iz rodnog Valjeva u Beograd. Dešavalo se da administracija negde zakaže pa sam, po nekoliko puta, morala da odlazim do istog šaltera kako bih uspešno završila posao, ali se isplatilo. Ulazak u deveti mesec je veliki dan za mene jer znam da je obilazak šaltera blizu i da će to biti jedan od najsrećnijih momenata u mom životu – priznaje ona.

Milena kaže da joj se jako dopada što je morala lično da sređuje sva svoja dokumenta.

-Zbog svega ovoga nisam morala da sedim kući i održavam trudnoću već imala priliku da putujem do Valjeva kako bih se lično odjavila u nekoj službi, pa sam baš lepo obišla i upoznala Beograd menjajući dokumenta. Zbog svakodnevnih obaveza koje imam nikad ne bih imala priliku za tako nešto – otkriva ova trudnica.

Ona tvrdi i da je prilično dobro podnela trudnoću i da je zahvaljujući čekanju pred šalterima upoznala dosta žena koje dele istu sudbinu.

-Imam natečene noge, ponekad me hvata vrtoglavica ali to su normalni simptomi za svaku trudnicu koja mesecima obilazi šaltere. Dobro je i što sam ovako imala priliku da sretnem druge trudnice, sa njima razmenim iskustva što mi je dosta pomoglo prilikom izbora pravog šaltera i vađenja neophodnih dokumenata- zaključuje Milena.

Bojan Savić

 

 1. MRVOjed kaže:

  Ne preteruj s optimizmom, zdravstvena knjižica je beskorisna, ni med. sestre ne znaju tačno zbog čega pacijentima traže prvo zdr. knjižicu. Zbog neke statistike valjda.

 2. deda Dragan kaže:

  Svi smo mi “malo” trudni,čekamo boljitak a “rodićemo MEČKU”

 3. ariela kaže:

  Ako živa bila…setaj, kažu dobro je kretati se a ne trudnocu shvatati kao neku bolest…ne kaže se džabe da si u “drugom stanju”…to je zato što počinje redovno šetanje po šalterima. ..a i reč “trudnoca” je simbolicna….znaci trudiš se da ih sve obiđeš za 9 meseci…eto prosto…

 4. celtic kaže:

  Kad se beba rodi, hoće li pored šaltera biti predviđeno mjesto za kolica, ili će bebe imati svoj posebni šalter, da od rođenja uče da zlo postoji?

  1. celtic kaže:

   Ili će se svi lijepiti za onu splavovsku: “Bjež’, razmakni, ide žena strudnim djet'tom!” Volim devedesete!

  2. teacherka kaže:

   Vec postoji, u PIO-u NBG, red kolica i strpljivih beba i mama, krajnje simpaticno!

 5. mrak kaže:

  I savet za trudnicu! Kada bude porodilja neka ne pada u porodiljsku depresiju jer vec za godinu dve dana moci ce ponovo u ovu divnu avanturu da krene I vidi ponovo sve te divne ljude na salterima I oko njih dok bude vadila dokumentaciju za upis deteta u vrtic!

  1. vj kaže:

   Za dve godine? Pa sto nije vec krenula da to obavlja???

 6. Ljiljabg kaže:

  Slabo je to, ja ulazim u 13. mesec lutanja po salterima – trudnoca se zavrsila pre 3 meseca, ali jos uvek svaki put cujem od neke Mice ubice FTJP (Fali Ti Jedan Papir). Mozda da dok sredjujem porodiljsko, krenem da skupljam papire za penziju, verovatno ce stici u isto vreme

 7. filip kaže:

  Moj komentar bi bio u recenici koja se se zavrsava recima. …………………….. smo ga ko zuti.

 8. bg kaže:

  Zasto nije ostala u VA onda? Manje bi se nasetala :) Ali neeee, svi hoce u BG. Salu na stranu, zao mi je sto se trudnice ovoliko cimaju.

 9. naprednost kaže:

  A sta mislite zasto trudnoca traje 9 meseci? Da bi trudnica sedela i ne radila nista? Sve je to lepo programirano u Srbiji tako da trudnicama nije dosadno. Dok ti izvadis sva dokumenta ono vec porodjaj. 9 meseci proleti ovako. Sjajno, zar ne?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *