Devojke i žene u štiklama će morati da se preobuju pre ulaska u ulicu
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

13. nov. 2017

U Skadarliji zabrana hodanja u štiklama da se ne bi oštetila nova kaldrma

BEOGRAD, 13. novembar 2017, (Njuz) – Gradska vlast izdala je jutros zabranu nošenja štikli u Skadarliji da Beograđanke i turistkinje ne bi oštetile novu, tek postavljenu kaldrmu.

Iz kabineta gradskog menadžera Gorana Vesića kažu da je prethodna kaldrma bila uništena štiklama bahatih žena i devojaka koje su u ovoj obući masovni išle u kafane.

– Rekonstrukcija Skadarlije je bila neophodna zbog očajnog stanja u kojem se nalazila. Nijedan kamen u Skadarliji nije bio pošteđen udara šestica, osmica, desetki a bogami i dvanaestica kojima su Beograđanke prethodnih decenija a možda i vekova, nemilosrdno gazile po našem kulturnom dobru, kaže se u saopštenju gradskog menadžera.

– Zabrana stupa na snagu odmah, a sve devojke i žene koje dođu u štiklama u Skadarliju će morati da se izuju na početku ulice i da se preobuju. One koje nisu ponele rezervne cipele, patike ili one baletanke, moraće nekako da se snađu do kafane u koju su krenule. U kafani mogu da nastave da ponovo obuju štikle i da se penju na stolove ako žele. Nadležnost grada prestaje na ulazu u kafanu, zaključuje se u saopštenju.

Grad tvrdi da štikle godišnje naprave štetu na kaldrmi u visini od oko 300.000 evra, a da “nadoknadu za seksi izgled posetiteljki kafana u Skadarliji plaćaju svi građani, a ne samo oni koji u tim štiklama uživaju.”

Viktor Marković

 1. ariela kaže:

  More kad krene u “tri sesira” cura fina, bas je kaldrma mnogo zanima…nogice u stiklice same lete kad se muzike I dobrog vina sete…

 2. Ivica kaže:

  Ako to zabrane, Skadarlija gubi svaki smisao. Realno, jedina zabavna stvar tamo je posmatranje cura u što višim štiklama da hodaju po kaldrmi.
  Nadam se da će nova kaldrma biti još neravnija kako bi obucari i ortopedi i dalje imali posla

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Mislim da je zabrana doneta pre zbog toga da ženske u štiklama ne bi posrnule, nego da bi se kaldrma zaštitila!

 4. boljitak kaže:

  Maja ce prva prosetati da pokaze gracioznost hodanja po kaldrm-drm-drm…om.
  Ako padne i dobije modricu , zna se ko je kriv.

 5. Malo mnogo kaže:

  Hajde,nek ide
  asfalt ispod kaldrme.

 6. Zabrinuti menadžer kaže:

  Ja predlažem da grad na ulazu u Skadarliju postavi štand za iznajmljivanje gumenih papuča koje će biti obavezne za šetnju po kaldrmi kako se ista ne mi oštetila

  1. miki kaže:

   Bolje gumeni opanci, to im nekako vise pristaje.

   1. tsahpina kaže:

    tebi pristaju vise opanci jer ti si taj koji hoce da gleda zene kako se lometaju sa stiklama

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *