njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. maj. 2011

U Srbiju vraćena sva tri lažna azilanta iz EU

Srbija će, na nagovor EU, ubuduće na granici iz autobusa izbacivati sve Rome i Albance

BEOGRAD/BRISEL, 11. maj 2011, (Njuz) – U Srbiju su iz Evropske unije kasno sinoć doputovala sva tri lažna azilanta zbog kojih je prethodnih dana postojala mogućnost da Srbiji ponovo budu uvedene vize.

Lažni azilanti sinoć su na aerodrom „Nikola Tesla“ stigli iz Belgije, Danske i Švedske, čime je okončana dramatična višednevna zategnutost odnosa između Srbije i Evropske unije.

Jedan od azilanata Elvis Š., koji je doleteo iz Belgije specijalnim avionom Vlade Srbije, rekao je za Njuz da je mu je ceo slučaj namešten.

– Da vam ja kažem, to mi je namestio onaj Toma što u našem selu drži kafanu, kamen mu u usta ciganska. Samo on ume da telefonira u inostranstvo, samo ne znam odakle zna belgijanski  – rekao je rezignirani azilant Njuzu.

Vlada Srbije saopštila je da će ubuduće primenjivati sve uobičajene mere koje joj je sugerisala EU, od kontrole i izbacivanja Roma i Albanaca iz autobusa na granicama do oduzimanja pasoša i zabrane izlaska iz zemlje.

– Vlada Srbije zadovoljna je što je ovako delikatna akcija deportacije čak troje azilanata protekla bez ikakvih problema. U budućnosti ćemo primeniti sve evropske mere za rešavanje ovog problema, a naročito korisne savete dobili smo od Francuske koja je imala bogato iskustvo u borbi protiv burki i sličnih pošasti emigracije – saopšteno je jutros iz Vlade Srbije.

Iz Brisela su pozdravili akciju deportacije lažnih azilanata iz Srbije, jer su trojica srpskih azilanata, kako je navedeno, pretili da ugroze same temelje Evropske unije, možda čak i više nego ekonomska kriza kroz koju EU trenutno prolazi.

– Evropa je bila suočena sa velikim izazovom na koji je morala da odgovori. Mnoge zemlje su pretile izlaskom iz članstva ukoliko problem troje srpskih lažnih azilanata ne bude rešen u najskorije moguće vreme. Zadovoljni smo što je akcija protekla dobro i što su ispoštovana sva ljudska prava azilanata, uz poštovanje zakonski utvrđenog i neophodnog minimuma maltretiranja i diskriminacije – saopšteno je iz sedišta Evropske Unije.

Nenad Milosavljević

 1. Xtro2 kaže:

  Elvis, Sandokan, Tarzan, Roki …sve moj do mojega.

 2. aleksa kaže:

  Svaka im cas na expeditivnos …

 3. neriljano kaže:

  ХА ХА ХА… Та ваша Европа. Стално неке шаргарепе од њих. Због тројице људи праве толико буке. Никад нас неће примити, Богу хвала, у свој зли пакт.

  1. Nikola kaže:

   Ха, ха, ха…

  2. blog sothoth kaže:

   Njuz.net | Vesti u ogledalu.
   U ogledalu.
   Sta tu nije jasno?

   1. neriljano kaže:

    Огледало има карактеристику да је инверзно. И н в е р з н о. Или да ти преводим на лепи србски језик.

 4. mile kaže:

  Поштовани Тагоре,
  Какав је став земље у којој живите по питању овако непримереног депортовања држављана Србије несрпке националности, да ли је то зато што су српски држављани или зато што су несрпске националноси, да ли се слажете мишљењем -нериљано- и да ли Ви делите мишљење са многима да су у Европи увек добродошли сви народи муслиманске вероисповести као тренд политичке коректности? Молим Вас да коментар напишете по Вуку.

 5. Iks kaže:

  Jel ovo neka zafrkancija? Prica se o nekakvih 18 hiljada azilanata a oni vratili tri coveka. i o tome se pise po novinama.

  1. hasgsg kaže:

   Ti si jako glup. Tesko tebi.

 6. Tetka kaže:

  Izgleda da se ostvaruje ono: “Ko poslednji izađe nek ugasi svetlo”…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *