Udovičić smatra da su preporuke Vlade Srbije nadmašile sva očekivanja
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

08. aug. 2016

Udovičić čestitao sportistima na uspešnom izbegavanju kosovskih sportista na pobedničkom postolju

RIO DE ŽANEIRO/BEOGRAD, 8. avgust 2016, (Njuz) – Ministar sporta Vlade Srbije u tehničkom mandatu Vanja Udovičić čestitao je danas srpskim sportistima što su u dosadašnjem delu Olimpijskih igara uspešno izbegavali sportiste sa Kosova na pobedničkim postoljima.

Udovičić kaže da nije bio siguran da li će preporuke Vlade Srbije našim sportistima uroditi plodom, ali se ispostavilo da su oni i više nego uspešno svih ovih dana izbegavali kosovske kolege.

– Učinak je nadmašio sva očekivanja. Mi smo zvanično sugerisali članovima našeg tima da, u slučaju da se nađu na pobedničkom postolju sa predstavnicima Kosova, napuste ceremoniju dodele medalja, mada smo bili svesni da bi to malo podsećalo na krajnje bedan i nesportski postupak hrvatskih košarkaša 1995. godine. Sportisti su, međutim, primenili jedan drugi metod, koji je tek neformalno pominjan, a to je da prosto ne osvojimo nijednu medalju i na taj način sebe poštedimo nepotrebnog blama kakav su sebi onomad priredili Hrvati – naveo je Udovičić.

Ministar sporta je ocenio da u preporukama Vlade Srbije nema ničeg spornog ili političkog.

– Cilj je da pokažemo da ne priznajemo nikakve takozvane medalje takozvanih sportista takozvane države Kosovo. Stoga se nadam da će se ovaj pozitivni trend izbegavanja pobedničkih postolja nastaviti i da ćemo poslati jedinu pravu olimpijsku poruku koja glasi: Nije važno pobediti, važno je zeznuti Kosovo – objasnio je ministar u tehničkom mandatu, odnosno takozvani ministar Udovičić.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Sada je valjda jasno zasto se kasni sa formiranjem Vlade.
  Naime, u domu vucicevih, aca sa svojim ocem Fahri Muslijom, vec danima slavi osvajenje prve medalje njihove zemljakinje, Majlinde Keljmendi.

 2. Рубљов kaže:

  За сада нам одлично иде ова фора да смо дошли у врхунској форми за Зимске олимпијске игре…

 3. voya montoya kaže:

  Ipak je poljoprivreda naša najveća šansa…

 4. voya montoya kaže:

  Ipak je poljoprivreda naša najveća šansa….

 5. scoby kaže:

  Samo povucite iz Rija (englesku) kraljicu Tomislava I kraljicu Dragu, što bi rekao vođin vazduplohov – iz daljine svemirskih godina se vidi koliki su baksuzi…

 6. milan (nisam odavde) kaže:

  Naravno objašnjenje je opet na drugoj strani! Sportisti su toliko tražili gde ima TV da vide novu vladu i ekspoze, da im je koncentracija popustila! Od sutra sve bolje!

 7. Decanija kaže:

  E Udovica zene ce pobeci od vas.
  Tako

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *