njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. mar. 2024

Velikodušno: Putin protivnicima ponudio da sami izaberu način samoubistva

MOSKVA, 7. mart 2024, (Njuz) – Predsednik Rusije Vladimir Putin još jednom je pokazao da je veliki državnik pošto je svojim političkim protivnicima omoućio da sami izaberu način na koji će izvršiti samoubistvo. On očekuje da će ovim činom dodatno stabilizovati unutrašnje političke prilike i podići ugled Rusije u svetu.

– U prethodnih nekoliko godina je bilo dosta kontroverzi izazvanih sumnjivim pogibijama predsednikovih protivnika. Sve to je kulminiralo smrću Aleksandra Navaljnog koja je odjeknula širom planete. To se negativno odrazilo na imidž predsednika Putina, cele Rusije i bacilo senku na vojnu intervenciju u Ukrajini – kaže Dimitrij Pjeskov, portparol zvaničnog Kremlja. – Predsednik Putin je ovim gestom želeo da otkrije svoju nežniju stranu kako bi pokazao da nije samo ledeni, neumoljivi vođa kakvim ga vidi veći deo sveta. Omogućiti političkim protivnicima da sami biraju na koji će način počiniti samoubistvo je, pre svega, human gest, a korist za obe strane je očigledna. Ruske tajne službe više niko neće moći da okrivljuje za ubistva opozicionih prvaka, dok će ovi, zauzvrat, svoj život završiti onako kako sami žele – objanio je on

Ruske vlasti obećavaju da će opozicionim liderima i kritičarima zvanične državne politike obezbediti širok dijapazon mogućnosti i da će svi oni dobiti priliku da odaberu način i vreme samoubistva.

– Država je spremna da izađe u susret svim svojim građanima, pa i onim opoziciono orijentisanim. Nećemo se mešati u njihov izbor, a sa svoje strane ćemo ponuditi neke od najčešćih i najbezbolnijih načina na koji mogu da izvrše samoubistvo. Pored standardnih metoda u koje spadaju vešanje i pucanj u glavu ili, poslednjih godina naročito popularan, skok sa solitera, u ponudi će se naći i druge metode prilagođene ličnim afinitetima svakog ko se odluči na ovaj korak – pojasnio je Pjeskov i dodao da država misli i na one koji samoubistvo smatraju grehom pa će isti, ako žele, moći, da izaberu smrt nesrećnim slučajem u npr. eksploziji helikoptera, a za one najupornije i najizdržljivije, tu je i iznenadna smrt posle nekoliko godina provedenih u zatvoru.

Bojan Savić

  1. Mrgud kaže:

    Za Epštajna ne pravite fazone? Asanža ne branite?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *