Badnjaci na vozilima neće više biti samo privilegija bogatih već će ih na automobile stavljati i vlasnici krševa
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

07. jan. 2018

Vlada odobrila uvoz polovnih badnjaka za automobile

BEOGRAD, 7. januar 2018, (Njuz) – Vlada Republike Srbije, na vanrednoj sednici uoči Božića, odobrila je uvoz polovnih badnjaka iz inostranstva za kićenje starijih automobila, prenose domaći mediji.

– Ovom odlukom vlada je omogućila i vlasnicima starih vozila da okite svoje četvorotočkaše korišćenim i samim tim jeftinijim badnjacima jer su novi, zbog svoje visoke cene, uglavnom privilegija taksista i imućnijih građana koji voze skuplje i luksuznije automobile – rekla je premijerka Ana Brnabić – Jedini uslov za uvoz polovnih badnjaka jeste da ispunjavaju standarde III kategorije, što znači da moraju biti iz pravoslavnih zemalja trećeg sveta, poput Makedonije, Bugarske i Rumunije, ali i da moraju imati barem trećinu listova na granama, kao i stabljiku dovoljno dugačku da mogu da se vežu za branik ili neki drugi deo auta ukoliko branik nedostaje – objasnila je premijerka Srbije.

Iz Srpske pravoslavne crkve ne kriju zadovoljstvo ovakvom odukom vlade i napominju da će “ona uticati na porast svesti o potrebi kačenja badnjaka na haube i branike automobila jer se ova lepa tradicija sve ređe poštuje”.

– Možda je odluka došla malo prekasno, tik pred najradosniji hrišćanski praznik, ali s obzirom na običaj da se badnjaci na automobilima nose dve do tri nedelje, još uvek nije kasno da se konačno pokaže ko je pravi vernik, a ko to nije, jer nema više prepreka da svi vozači vežu badnjake za svoja vozila – saopštili su iz SPC – čak i oni koji voze krševe – dodaju oni.

– U slučaju da neko nema ni staro i polovno vozilo, sada ima priliku da badnjak veže za sebe dok hoda gradom i na taj način pokaže privrženost pravoslavnoj veri – zaključili su iz Srpske pravoslavne crkve.

Miroslav Vujović

 1. pera kaže:

  Kolika ce biti carina i porez, valjda ne prelazi vrednost koju smemo da unesemo

 2. Strani Placenik kaže:

  Direktno sam cuo od Alvirovica ( u poverenju).
  Ko ne bude imao badnjak na braniku auta nece moci da dobije nalepnicu za tehnicki pregled.
  Takav auto ce se smatrati tehnicki neispravnim.
  Policija ce moci da ga iskljuci iz saobracaja pa cak oduzeti i vozacku dozvolu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *