Migranti su do sada uglavnom investirali u male lične dnevne potrebe
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

25. jun. 2015

Vlada Srbije daje azil svim migrantima koji kupe stan u Beogradu na vodi

BEOGRAD, 25. jun 2015, (Njuz) – Migranti koji prolaze kroz Srbiju biće u mogućnosti da dobiju trajni azil u našoj zemlji ukoliko „kaparišu” stan ili neku drugu nekretninu u Beogradu na vodi, saznaje Njuz od dobro obaveštenih izvora u Vladi Srbije.

Osnovni uslov je da nekretnina ne bude jeftinija od 400.000 evra i da lice koje konkuriše ima boravište u parku kod autobuske stanice dugo bar šest meseci.

– Vlada Srbije se već godinama bori da privuče strane investicije u zemlju, ali se nije baš najbolje snašla sad kad su strane investicije počele same da nam dolaze „na noge“. Sve što treba da uradimo je da ih zadržimo. Mađari su pokušali da nam pomognu podizanjem ograde, ali ta mera neće imati mnogo efekta ukoliko mi ovde te investicije ne ubacimo u domaći finansijski sistem. Ograda će svakako usporiti odliv migranata iz Srbije, a mi to vreme moramo da iskoristimo da ih ubedimo da investiraju – ocenjuje sagovornik Njuza iz Vlade Srbije.

U Vladi Srbije kažu da su migranti do sada uglavnom investirali u smeštaj u hostelima, sokove, voće i peciva u beogradskim pekarama, ali da konkretnijih investicija nije bilo.

– Azil u Srbiji dobiće svako ko položi avans od 10 odsto za stan ili lokal u Beogradu na vodi. Osim što će u nekom trenutku u narednih tridesetak godina sigurno dobiti svoju nekretninu na raspolaganje, budući vlasnici će, s obzirom da najviše ordiniraju oko autobuske i železničke stanice, iz dana u dan iz prve ruke moći da posmatraju kako napreduju radovi – naveo je naš sagovornik.

U zavisnosti od toga koliko se migranata odluči za kupovinu u Beogradu na vodi odnosno koliko budu visoke investicije, Vlada Srbije najavljuje i mogućnost većeg upliva orijentalnih arhitektonskih stilova prilikom gradnje kompleksa Beograd na vodi.

Nenad Milosavljević

 1. zar je vazno ko je kriv kaže:

  Toma odlikovao Amadeus bend . Sigurno se pitate kako da napisete parodiju na to, nije lako ni vama ovih dana . Kako su poceli bice Beograd u vodi dok ovi napredni zavrse sa njim .

  1. zoran kaže:

   Уз одликовање добили су и националне пензије, а аца лукас , тропико бенд те лексингтон бенд одлучили су се на штрајк глађу и седење на ‘ладном стиропоЛу, а амадеус бенд је, између осталог, одликован зато што су први “окренули” нови позивни број приштине да провере стиже ли “лобе” што су поручили…Да, и они кад се окрече “белим” једнако гласно вичу да никад неће признати самозвано косово баш као и гробар, крмак и пицоусти…

 2. zoran kaže:

  Обрадован овом вешћу, народ Србије власницима идеје, макете и непостојећег уговора београда на води дарује статус емигранта, жели им брз и угодан транзит кроз Србију, да оду и никад се не врате…

 3. Zar je vazno ko je kriv kaže:

  Zar nema neki vodic za te emigrante , nikako u Srbiju i slicne informacije. Gde god da su bili ne valja im posao ako misle ovde da traze srecu. Mada mozda je odavde najlakse do Evrope , cisto sumnjam da su nasi carinici gadljivi na pare.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Vlada je konacno shvatila da problem migranata i Beograd na vodi imaju isti rok razresenja. Trebace im jos malo da shvate da im za svaki problem koga se oni late treba bar 30 godina da ga razrese!

 5. Saša kaže:

  Fantastična zamisao, dostojna pravog Vođe! Da bismo osigurali ostanak stranih investitora u državi, Srbija treba duž mađarskog zida sa svoje strane da iskopa rov širine 6 i dubine barem 4 metra da ovi ne mogu tako lako da uteknu iz ove predivne zemlje širokih mogućnosti.

  1. zar je vazno ko je kriv kaže:

   I da mladi ne bi odlazili. A i da Srbi ne bi letovali negde po Grkoj ili Turskoj rov oko cele granice treba iskopati. Svaka napredna ideja vredi kao hiljadu Teslinih . :)

 6. 0o kaže:

  е,дa su pametni da i ne ulaze u ovu vuЧко¥€binu…

 7. Mizantropikus kaže:

  A gde je direktorska fotelja?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *