njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

08. jul. 2014

Vlada Srbije poziva građane da ne obraćaju pažnju na poskupljenja jer postoje mnogo važniji problemi u ovom momentu

...

BEOGRAD, 8. jul 2014, (Njuz) – Vlada Srbije poziva građane da pokažu odgovornost i ne dopuste da im poskupljenja i pad životnog standarda skrenu pažnju sa najbitnijih problema sa kojima se suočava država.

– Prethodnih meseci građani su imali priliku da se uvere da je došlo do talasa poskupljenja, a neka od njih nas tek očekuju -kaže potpredsednica vlade Zorana Mihajlović – Građani moraju biti svesni prioriteta i bilo bi jako loše kada bi dopustili da im ovako nevažne stvari zamagle širu sliku i prikriju prave probleme sa kojima se, kao društvo, susrećemo. Pored pada standarda od izuzetne važnosti je da građani zanemare i rast javnog duga, smanjenje broja zaposlenih kao i ekonomska predviđanja koja za ovu godinu najavljuju produbljivanje krize. Sve te teme su apsolutne nebitne jer u ovom momentu imamo mnogo važnije probleme koje treba rešiti – jasna je Mihajlovićeva.

Dragomir Anđelković, politički analitičar sa Instituta za sudbinu baš važnih problema iz Sremske Kamenice slaže se sa vladom i tvrdi da bi razmišljanje o lošem finansijskom stanju moglo dovesti do jako loših posledica po građane i državu.

– Najvažnija stvar u ovim kritičnim momentima po državu je da građani skrenu misli sa svojih malih problema kao što su nedostatak novca i perspektive i svoje misli usmere na ključne probleme sa kojima se vlada suočava. Promena svesti naših građana je neophodna kako bi ovi problemi bili rešeni – tvrdi Anđelković i poziva građane da svoje misli usmere na najvažnije probleme koje Srbija ima i tako pokažu svoju odgovornost i podršku najavljenim reformama.

Bojan Savić

 1. aleksandar kaže:

  malo sta se moze uraditi po pitanju sive sadasnjosti,
  ali zato crna buducnost jos nije izgubljena!

  1. Dejan kaže:

   Jasta.
   Stvarno netreba gradjani da se cimaju sto ce poneko tu i tamo ostati bez posla i leba.
   Bitna je visa stvar.
   Nasa Srbija da procveta.

 2. Ariela kaže:

  ma daj bre mi Srbi smo pogubljen narod…kako moze neko da misli na standard i neko prezivljavanje kad vidite goruce pitanje ove nedelje…mozda vam se cini da ce se naci resenje ali to moze da se produbi i da se narod podeli u dva tabora..a znate da je kad se narod podeli gradjanski rar neizbezan…necete taj scenario? naravno ne..zato dajte jednoglasno blagoslov Novaku da se venca iako je post…pa gde ce vam dusa…covek je u haosu a vi ko o cemu “baba o ustipcima”

 3. scoby kaže:

  Živa istina! Treba promeniti svest građana ovih letnjih dana, dok se voze GSP-om, tako da potisnu iz sećanja transporte Jevreja u koncentracione logore tokom II svetskog rata.

 4. celtic kaže:

  Institut iz Kamenice pobijedio. Svaka čast, Redakcijo!

 5. Svetislav kaže:

  Meni je svest poremećena još od saznanja da srbija ima Vladu. Moja greška što sam bio neobavešten. Sada, kada sam svestan situacije, mogu samo reći da mi je drago što se neko brine o mom mozgu. Da bude zdrav i neoštećen, i da nikada ne ode na lobotomiju zbog problema, jer ima ko da misli za mene.

 6. Maksa kaže:

  Gospodo mrmoti, meni je najbitnije kako da sutra stvorim pare da deca jedu, a sta ce biti sa Srebijom, vladom stvarno me bas briga, i za vas i vase prioritete. Pa nek se desi i najgori scenario. da predsednik Srbije bude Albanac, pa nek budemo i Americki protektorat, nek daju samo zivot dostojan coveka bicu im zahvalan. Nek daju samo i nijansu vise od onoga sto vid nudite, klicacu im ime.

 7. sasasta kaže:

  a kolektivna hipnoza

 8. nadžak efendija kaže:

  Ništa se ne bojte, evog Šećeroski jaše na metli i prati ga verovatno više od 10.000 jogi letača. Nije nadjen prvedilac, koji bi mogao sve da ih prebroji.

 9. Mirko kaže:

  Znate za onaj dom za umnobolesne. Znate kako se moze doci do njega? Vrlo jednostavno: Idete pravo, pa pravo i opet pravo i tu iza coska samo skrenete.

 10. budala kaže:

  Ne treba mi ni da jedemo ni da disemo.Kada smo izabrali ove ljude da vode drzavu tako nam i treba.

 11. Kele kaže:

  Kada ponestane hleba treba razmisljati o kolacima.

 12. zoki kaže:

  MALE VAM PLATE, NEMATE PARA …???! …LOŠE ŽIVITE, SVE POSKUPLJUJE…

  TIŠINA TAMO ! REČ DA NISAM ČUO !

 13. zvezdana kaže:

  Naravno pčećemo da mislimo na naše političare sirote!! Naravno treba da menjamo svest: zaboravimo da platimo sve pristigle račune, porez jer smo već jednom kod kupovine to platili,a oni svake godine traže sve više!! i potrošimo tu siću od pokradene penzije od strane poslodavaca na sitna zadovoljstva jer za velka i tako nema. Kupimo unučićima čokolade kad god požele i vodimo ih na sladoled!! Živela naša Srbija!!!

 14. dragoslav kaže:

  Ako je ono gore neko ozbiljno izjavio ili napisao trebalo bi ga poslati na posmatranje i sto pre mu dati dijagnozu kako ne bi doslo do potpune izmene svesti mu njegove !

 15. Dusan Savic kaže:

  Od 1.avgusta u Srbiji ponovo poskupljuje gas. Procicemo gore nego Jevreji u II sv.ratu. Podavice nas skupim gasom, ali, naravno, moracemo pre toga da ga platimo! Politicari su sebi nabavili maske, a ne razmisljaju koga ce posle da kinje. Samo neka ostanu, kome danas treba narod?

 16. Goran kaže:

  Odlozimo nase zivljenje za sutra da bi oni mogli da zive danas,DA LI ONI MISLE DA SMO MI TOLIKO LUDI PA DA MOGU SVE DA NAM SERVIRAJU,SVE DA NAM RADE

  1. Goran kaže:

   Shvatam da je ovo zezanje ali oni svaki dan plasiraju neku takvu izjavu tako da je to postalo krajnje iritirajuce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *