njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. feb. 2012

Vlada Srbije preporučila građanima da bojkotuju šverc ture u Rumuniji

Vlada apelovala na građane da prvo bojkotuju kupovinu rumunskih kobasica

BEOGRAD, 28. februar 2012, (Njuz) – Vlada Srbije preporučila je danas građanima Srbije da bojkotuju šverc ture u susednoj Rumuniji sve dok ta zemlja ne odblokira dodeljivanje statusa kandidata Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji.

Vlada Srbije saopštila je da cilj ove mere nije da naša zemlja Rumuniji nanese ekonomsku štetu već da navede Rumuniju da preispita svoje pozicije u vezi sa vlaškom manjinom u Srbiji i kandidaturom Srbije za članstvo u EU.

– Pozivamo građane na bojkot rumunskih viršli, kobasica, kulena, čarapa i sredstava za higijenu sve dok Rumunija ne da neophodnu saglasnost za kandidaturu Srbije. Ovih pet grupa proizvoda biće, kao najzastupljeniji, prvi na udaru recipročnih mera Srbije. Ukoliko kriza u bilateralnim odnosima dve zemlje ne bude uskoro rešena, radikalizovaćemo bojkot tako što ćemo građane pozvati da prestanu da švercuju i ostale proizvode poput čokolada, turskih žvaka i “Step” sokova – navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Povodom blokade kandidature oglasilo se i esnafsko društvo “Trgovci bez granica Zelenog Venca i Depoa” koje je najavilo da će od večeras prestati sa distribucijom robe koja ima rumunsko poreklo.

– Trgovci bez granica će večeras u 18 časova sa tezgi povući sve rumunske article, a ovaj bojkot biće na snazi do daljnjeg. Srbija u Evropskoj uniji i evropski standardi poslovana prioritetni su ciljevi svih uličnih prodavaca od Zelenjaka do Depoa i nećemo dozvoliti da evropski put Srbije bude ugrožen od strane suseda kojeg smo do danas smatrali bliskim i prijateljskim – navedeno je u pisanoj izjavi ovog udruženja.

Nenad Milosavljević

 1. novosadjanin kaže:

  Od ovog leta će i sa zapadnim komšijama biti “Tako lepa, tako blizu, al’ nam ne da da vidimo Jevrope!”

 2. mile ventil kaže:

  kako je mesnata i lepa rumunska kobaja
  baš baš je volim – uzviknu Soraja!
  posle nje uvek gucnem jednu malu pivu
  jer rumunska kobaja nema alternativu!

 3. trabant kaže:

  Kad je redaljka i Rumun u jednom momentu dođe na red…

 4. himalajac kaže:

  lele…sta ce sada “replay” u knezu da prodaje, kad su im sve farmerke “made in romanija”

  1. celtic kaže:

   The Capital of Romanija is Sokolac, not Bucharesti ;-)

 5. ariela kaže:

  Evo ja sam iz solidarnosti i saosecajnosti sa mojom zemljom otkazala aranzman “Drakula tours” a ne slusam vise ni rumunske narodne pesme posle ponoci na radiu…to je najmanje sto mogu da ucinim…

 6. Milos kaže:

  Fala braćo rumuni na pokušaju da nas spasete!

 7. mirko kaže:

  rumuni su odavno u evropskoj uniji i kazu da im je super . malo kukaju ovi sto su ostali u zemlji da nemaju sta da jedu ali to je manjina , netreba ih slusati

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *