njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. dec. 2012

Vlada Srbije pripremila novogodišnje popuste na plate i penzije

Građani će dobiti popust na primanja čak i ako ne budu napuštali svoje domove

BEOGRAD, 31. decembar 2012, (Njuz) – Vlada Republike Srbije na sinoć odžanoj prazničnoj sednici pripremila je iznenađenje za sve penzionere i građane koji su zaposleni u javnom sektoru, a koji planiraju da novu 2013. godinu provedu u Srbiji.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže kako je Vlada pripremila novogodišnji paket mera “koji neće obuhvatiti samo posednji mesec stare 2012. godine, već će imati efekata i na dobar deo 2013. godine”.

– U duhu novogodišnjih popusta, odlučili smo da građanima odobrimo popust na plate i penzije. Međutim, za razliku od trgovina u koje građani treba prvo da odu i odluče se za robu koju će jeftinije pazariti, u našem paketu popust na primanja će se obračunavati automatski, tako da građani neće morati da napuštaju svoje domove i suočavaju se sa nepotrebnim gužvama kao kada bi posećivali tržne centre – rekao je za Njuz ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić – Ovo je posebno važno zbog penzionera koji se inače slabije kreću – dodao je on.

Dinkić je objasnio kako će visina popusta zavisiti od visine plata i penzija, pa će tako oni sa najvišim primanjima ostvariti i najveću uštedu na dohodak, dok oni koji ne primaju platu neće ni imati pravo na popust.

On je rekao kako su na ideju o popustima na primanja građana došli pre neki dan prilikom snimanja “Novogodišnje Vlade”, kada je Deda Mraz ministrima i članovima Vlade, nakon što je podelio novogodišnje paketiće, dao i kupone za jeftinije artikle u jednoj poznatoj beogradskoj prodavnici igračaka.

Miroslav Vujović

 1. Ja sam kaže:

  . anidog avoN man ancerS / Srecna nam Nova godina.
  Hvala Vladi i svim njenim organima koji nam pomazu da na lakse udje Nova godina.

 2. premijer iz senke kaže:

  Na današnjoj sednici Vlada Srbije je donela odluku o preduzimanju prve mere za zaustavljanje daljeg ekonomskog propadanja u 2013. godini i ovlastila ministra Dinkića da pod hitno osnuje Agenciju za zaštitu bogatih od osiromašivanja. Agencija, na čijem će čelu biti Dušan Mazniković, ugledni bankar i privrednik poznat po zauzimanju ključnih mesta u Dafiment i Karić banci, a jedno vreme je radio i kao direktor Beobanke na Kipru , će do kraja meseca izaći sa nacrtom sveobuhvatnog paketa mera za pomoć najugroženijima u Srbiji a to su srpski tajkuni. Iako je paket mera još pod oznakom državna tajna, iz njega izdvajamo nekoliko elemenata:

  1. Hitno doneti zakonske i podzakonske mere kojima bi se smanjila poreska stopa na profit srpskih tajkuna sa sadašnih 0.5% na 0.25%, što predstalja poresku olakšicu od čitavih 100%.
  2. Subvencionisanje cene električne energije najbogatijim državljanima Srbije u visini od 120%
  3. Subvencionisanje lečenja u inostranstvu u visini od 99%, a u slučajevima estetske hirurgije i do 100%,
  4. Besplatno desetogodišnje studiranje za decu najbogatijih građana Srbije na univerzitetima Oxford, Cambridge, Yale, MIT, Stanford, Sorbona i Megatrend,
  5. Besplatno dvomesečno letovanje za decu najbogatijih građana Srbije u radničkim odmaralištima na Mikonosu, Kubi, Barbadosu, Maldivima, u Monaku, San Tropeu i za one najugroženije, na Havajima u dužini od četiri meseca (2×2 meseca u toku jedne kalendarske godine).
  6. Vaučeri za nabavljanje odeće i obuće u visini od 50.000 (čini nam se dolara, rukom precrtano u evre, malo je ižvrljano) u magacinima humanitarnih organizacija Luj Viton, Armani, Prada i Dzimi Chu.
  7. Oslobađanje od plaćanja RTS pretplate,
  8. Za svakog člana tajkunske porodice obezbeđena je i Platinum Unlimited Bus Plus kartica u trajanju od 5 godina

  Kao posebnu i meru pod oznakom hitno, Vlada je donela odluku da se svakoj tajkunskoj porodici odmah iz Robnih rezervi republike Srbije uputi jednokratna pomoć u namirnicama i materijalu i to:
  • 5 sanduka šampanjca,
  • 3 kutije kavijara,
  • 5kg najfinije belgijske čokolade,
  • 5 sanduka crvenog i 5 sanduka belog vina iz Francuske i Kalifornije,
  • 5 tona avionskog goriva plus paket osnovnih rezervnih delova za male poslovne avione sa ugradnjom i servisom,
  • 5 tona dizela za glisere i jahte plus paket osnovnih rezervnih delova sa ugradnjom i servisom,
  • 5 tona benzina na pumpama u Srbiji po izboru.

  Vlada je odlučna u nameri, prenosi naš izvor, da po svaku cenu istraje u svojim namerama i da koristići sve instrumente pravne države, primora siromašne i nezaposlene građane da na svoje leđa preuzmu teret krize i time pomognu tajkunima da kao najugroženiji sloj društva lakše podnesu tešku ekonomsku situaciju koja pogađa Srbiju i svet.

  1. Mare, diplomirani seljober kaže:

   podrzavam slicno sam imao na umu. Nepravda prema tajkunima! Sramota u kakvoj drzavi zivimo gde se svaki tajkun oseca ugrozeno i opljackano od strane “smrtne” klase gradjanstva i cija su osnovna tajkunska prava ugrozena! Eh Dafina i Karic banka, koja su to zlatna vremena bila, a gle sad ovo, cak nam je i inflacija izgubila ono “hiper”.

  2. mirko kaže:

   Nema nista od ovoga , kao ni od onih 1000 evra od privatizacije fabrika u srbiji .
   Jedino ako bude povecanje poreza mozemo ocekivati nesto konkretno , od sadasnje a i one buduce vlade.

   1. Slavko kaže:

    Gospodine Mirko, ja mislim da ste vi jedan megacar

  3. Ja sam kaže:

   Premijeru, V iste se bas saziveli sa funkcijom.
   Cestitke na merama i svim dosadasnjim komentarima.

 3. Mare, diplomirani seljober kaže:

  Odlicno! Ovo je bilo sasvim neocekivano, svaka im cast. Sad zbog ovih popusta na plate moracu opet da izvrsim rebalans svog budzeta. Ali naravno da mislim da ovo ipak nije fer, trebalo bi svakako misliti i na nase tajkune i vlasnike trgovinskih lanaca da se pod hitno povecaju cene i podignu marze! Ovako tajkuni ipak ostaju uskraceni sto je netolerantno u jednoj demokratskoj drzavi prema nama gradjanima koji ipak brinemo za domace i naravno strane tajkune, investitore i ostale prvake i heroje ove zemlje sa ogromnim “posteno stecenim” kapitalom.
  Obavezno, pored ovih popusta, uz rtv pretplatu uvesti i gradjansku obavezu dodatnog stimulisanja privatnog sektora!
  Ajd srecna Vam svima EVROPSKA Nova godina, za evropsku Srbiju!

 4. Tagore kaže:

  Do rimljansko-julijanskog kalendara po Cezaru imamo vremena i za popust plata.

  Zbog velike potražnje Cezarovog kalendara 2013. u Sandžaku i širom sveta, štamparija SPC – (Srpske Pravoslavne Crkve) je ostala bez kineske tinte, pa molimo sve zaposlene u javnom sektoru, sve penzose iz iste javne kuće, (kao i sve preostale srpske parazite), da sačuvaju stari kalendar od tekuće godine i da ne slave Novu Godinu nevernika.

 5. Malo ja sam kaže:

  Kao odgovor na mere Vlade RS, gradonacelnik Beograda, Dragan Djilas, je odlucio da ekshumira nedavno pokopane kontejnere, i tako olaksa snabdevanje dobrog broja stanovnika glavnog grada.
  Reagujuci na ovu vest , ogroman broj nebeogradizovanih stanovnika Srbije, najavio je dolazak kod svojih rodjaka u nasu prestonicu, da bi popunio svoje nepostojece zalihe, kako u hrani i garderobi, tako i u delovima bele tehnike i namestaja.
  Ima najava i deviznih gostiju iz regiona.

 6. snezana kaže:

  Dace nam da izbijemo oci, za svako oko po jedan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *