njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

29. nov. 2013

Vlada traži azil za azilante

Vlada Srbije ubrzano radi na stvaranju uslova da azilanti dobiju azil/FOTO: Tanjug

BEOGRAD/VRAČEVIĆI, 29. novembar 2013, (Njuz) – Nakon protesta meštana Vračevića i zahteva da se izbeglice iz Afrike isele iz njihovog sela, Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku da zatraži azil za azilante, saznaje Njuz.

Premijer Srbije Ivica Dačić naveo je da će vlada učiniti sve što može da azilantima obezbedi sve uslove neophodne za dobijanje azila u nekoj od zemalja zapadne Evrope.

– Ovo je veliki ispit za državu i mi moramo da pokažemo da imamo i snagu i mehanizme koji će azilantima pomoći da odu u drugu zemlju koja će ih zaštiti i spasiti. Uslovi u kojima trenutno žive su najblaže rečeno neadekvatni i mi ćemo se svim silama potruditi da oni odu odavde što pre – rekao je on.

– Odgovorno tvrdim da vlada Srbije može da garantuje da će svi azilanti smešteni kod nas ispuniti apsolutno sve uslove za dobijanje azila u bilo kojoj zemlji. Prvi koraci su već preduzeti, prestali su svi pokušaji da im se obezbede hrana, pravo na slobodu kretanja i smeštaj, a od pre pola sata ne možemo da im garantujemo ni bezbednost – istakao je Dačić.

Daćič je još jednom napomenuo da vlada sve ovo radi isključivo zbog izbeglica.

-Interesi azilanata su nam na prvom mestu, a nikom od nas, a verujem ni azilantima, nije u interesu da oni ostanu u Srbiji – rekao je premijer i pozvao sve građane da blokiraju granične prelaze ukoliko azilanti uskoro ne dobiju azil.

Soko Sokolović

 1. aleksandar kaže:

  eto, da smo i siptre tukli na vreme, i oni i sad svi bili u svarcarskoj.

  1. technocaja kaže:

   Šta tukli? MRVILI ČEKIĆIMA

  2. Misantropicus kaže:

   Ti da si sam proverio na netu dali je Engleska clan Shengena ili nije, mozda cak i zvao ambasadu da se raspitas, danas bi bio u Britaniji.

 2. technocaja kaže:

  Treba njih uposliti da prošire i prodube Moravu u dužini od 400km.
  Pa neka ostanu ako stvar upali…?

 3. Zoin Mihailo kaže:

  Azil nije popularno ime za smeštaj onih koji su pobegli od jedne nesreće a upali u drugu. Stvar treba obrnuti, pa umesto azil zvati ga LIZA. Možda naši humani građani ne vole azil, ali Lizu će svi voleti. Dokaz za to je i Mona Liza.

 4. Tagore kaže:

  Friday 29 November 2013 – Al-Qarya al-Shama Zoo, in East Ghouta / Damascus
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/an-image-that-shows-desperation-of-syrias-hungry-or-just-a-misunderstood-picture-on-social-media-shot-of-people-skinning-lion-goes-viral-8972012.html
  Gladni stanovnici Damaska su napali zoo vrt ”Al-Qarya al-Shama”, ulovili lava u kavezu i njegovo sveže meso nesebično delili gladnom narodu.

  21 dan nakon tajfuna ”Yolanda” humanitarne organizacije i filipinske vlasti nisu uspele da pronađu 14 miliona ugroženih, bolesnih i gladnih stanovnika Leyte i susednih ostrva. Broj nestalih hiljada ljudi ni danas nije poznat, a tela usmrćenih i danas mirišu po temperaturi od +33C. 4.000 humanitarnih radnika je dobro hranjeno, te u turističkim hotelima više klase bezbrižno čekaju monsunske kiše koje u tom delu sveta stižu tek krajem aprila.

  1,3 milijarda stanovnika ove Planete nema struje, a srpske ”BANDERE” seku struju i za jedan ”DUKAT”.
  0,8 milijardi stanovnika ove Planete nema vode, a car Putin sanja pokloniti drugaru Berluskoniju ruski pasoš.

  Zabrinuti stanovnici Nemačke, Švajcarske i Lištenštajna su izrazili duboku zabrinutost i u dugim redovima počeli da gaze jedni preko drugih na ulazima prodavnica za PLAY STATION 4.

  I…, dok sam iz Žabljaka preko Pljevlja, (naš novi glavni grad Sandžaka), u petak, 29. novembra požurio da kupim prvi srpski ”ajped ejr” od ”Epla”, (tako se u civilizovanoj Srbiji ”iPad Air” i ”Apple” zove i piše), moj levi južnokorejanski točak na Mercedesu je počeo da šlajfuje po dubokom snegu.
  I…, jedva sam ostao živ do dućana…

 5. Tagore kaže:

  Mladi azilanti su se širom sveta pobunili za PS4:
  http://www.20min.ch/diashow/85860/85860-4IIxNuc_yohq_9gHTstoTA.jpg

  Četiri miliona Turaka u Nemačkoj i šest miliona Arapa u Francuskoj je obustavilo rad.
  Hamburg, Berlin, Leipzig, Köln, Düsseldorf, Frankfurt am Main, Nürnberg, Stuttgart i München su preko Švarcvalda obećali ”SERBIAN AIR” besplatan prevoz do humanitarne Srbije. Angela je časnoj srpskoj žandarmeriji, (koja ne miriše od repa), obećala Moldavce, Ukrajince, Osete i celi Tbilisi.

  François Hollande / Paris / France / je priznao da bogata Srbija može da usvoji i deset miliona nezaposlenih francuskih državljana časne muslimanske vere na srpske svinjokoljske večere.

 6. Ja ja ja kaže:

  Ma **bali ih azilanti. :)

 7. Vitez kaže:

  Ako odu na Pešter kod svojih, eto nama povećan broj fehabija.

 8. rucni sat kaže:

  Azil zbog azilanata

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *