Očekuje se da će se sve više mladih vraćati u Srbiju trbuhom za torentom
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

11. jan. 2016

Vratio se u Srbiju jer nije mogao bez torenta

BEOGRAD, 11. JANUAR 2016, (Njuz) – Dragutin Savanović (41) vratio se u Srbiju nakon što je nekoliko godina živeo u više evropskih zemalja, a kako je rekao, razlog za to je taj što više nije mogao da živi bez torenta.

– Zlo vam je ta Evropa, da ja vama kažem, a bojim se da sve to ovde i nas čeka – počinje Savanović svoju priču i dodaje da se vratio da uživa dok još može.

Prema njegovim rečima, za sve vreme života u zemljama Evropske unije naplaćao se kazni zbog skidanja filmova i serija preko torenta, toliko da je mogao svoj bioskop da sagradi.

– Da sam hteo, mogao sam, ali ne volim bioskop i sve te gluposti. Volim ko čovek da gledam film kad ja hoću, u svoja četiri zida, a ne da jurim karte, pa da se dogovaramo kad kome odgovara da gledamo film, pa gužva… Ovako lepo skinem film, pa ako nekome ne odgovara kad ga ja gledam, pošaljem mu link, pa neka ga sam skida i gleda kad hoće, pa ćemo ga kasnije komentarisati – kaže Savanović.

On ističe da mu je kao velikom filmofilu veoma frustrirajuće da čeka da nakon premijere neki film stigne u bioskop. Savanović dodaje i da su ljudi tamo nekako otuđeni jer ne koriste torent.

– Evo vam jedan primer. Kad sam im rekao da sam skinuo novi Star Wars, svi su me nekako čudno gledali. Ja ih pozovem da dođu te večeri kod mena da ga gledamo, niko neće! Pa šta ću im ja?! – priča ovaj povratnik u Srbiju.

Na pitanje zašto umesto torenta nije koristi Netflix, Savanović kaže:

– Da plaćam Netflix, pored torenta? Ma uozbiljite se!  A i torent je daleko aktuelniji. Mogu sve serije odjednom da skinem i odgledam za vikend. Ja bih pre dao neki dinar za torent nego za Netflix – kaže on.

Bane Grković

 1. Ja sam kaže:

  Dragutine, u Srbiji i RTS skida filmove, i ne samo filmove.
  Eto neki dan skinula KLIN CORBU od ace, a sinoc i tomine ZVIZDUKE U OSAM.

  1. paff kaže:

   A sta je fora sa klin corbom nisam pratio?

   1. Ja sam kaže:

    Pa nema je.

 2. Mizantropikus kaže:

  Brate VPN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *