nazad na vrh

Vučić: Na svakog štrajkača u Fiatu odustane 100 investitora

N1
Štrajk šalje lošu poruku u svet i zbog njega investitori odustaju od ulaganja u KragujevacFOTO: N1

BEOGRAD, 8. jul 2017, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je kritikovao štrajk zaposlenih u Fiatu i naglasio da, na svakog štrajkača, sto stranih investitora odustane od ulaganja u Kragujevac. Po njegovom mišljenju, ovo može imati dalekosežno negativne posledice po ekonomiju grada na Lepenici.

– Imam razumevanja za radnike i njihov položaj, ali ja ništa nisam potpisao već bivša vlast – kaže Vučić. – Ovaj štrajk šalje lošu poruku u svet i zbog njega investitori odustaju od ulaganja u Kragujevac. Na svakog štrajkača odustaje bar sto investitora pa vi izračunajte koliko je to do sada. Molio sam i kumio da ostanu u Srbiji, ali oni neće ni da čuju. Čim su saznali da radnici traže svoja prava, odlučili su da svoj novac ulože na neko drugo mesto – objasnio je predsednik.

On kaže da bi ovaj štrajk mogao negativno uticati na rekordan rast BDP-a i celokupnu privrednu aktivnost u Srbiji.

– Dok traje štrajk, opada izvoz što se loše odražava na stanje cele ekonomije i ugrožava napredak postignut prethodnih godina. Kad nema para onda se ne štrajkuje već radi. Evo ja radim 24 sata dnevno kako bih pokrenuo Srbiju i ne žalim se. Svi vidite da stanje u Srbiji nikad nije bilo bolje. Budžet je stabilan, otvorili smo na hiljade radnih mesta, izgradili stotine kilometara autoputa i šteta bi bilo da jedan štrajk sve to pokvari – poručio je Vučić i pozvao radnike FIAT-a da se što pre vrate na svoje radne zadatke.

Bojan Savić

 1. Dinkic Mladjan vizionar bi morao da poseti krug,krug KPZ Zabela,u svojstvu gradjanina…Posrnula fabrika ,pa mora neko i od politicara da svrne,ili posrne…!!!Vizija i dalje traje,ona ne sme da posrne!!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Predsednik je odbio ponudu da radi jedan mesec kao radnik u Fiatu.
  Teško mu je da sada počinje kada nikada u životu nije radio.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Vučić je na apsolutnoj vlasti već pet godina. Najbolji (i jedini) uspešan potez mu je Savamala. Dosta više sa – predhodni su krivi!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Ovo stanje zaista ugrozava nasu makroekonomsku stabilnost tako da pozivam Vladu da izadje u susret strajkacima i kupi im iz budzetske rezerve te toliko trazene kvalitetnije pelene.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Stotine a mogu biti i 1000 Km puta, to vrze nema sa zdravim razumom! Ne žive ljudi od autoputa., sem državr, već od plata! Ne sviraj onoj stvsti A.V.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Prema vasem satiricnom tekstu, rekao bih da neko zeli strajkom opravdati odlazak FIAT-a.
  Samim tim moze se naslutiti organizator.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 7. A sad adio, i ko zna kad i ko zna gde!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Спец. дописник “Њуз-а” из Крагујевца: Нема разлога за бригу, све је у најбољем реду, уместо фабрике аутомобила имаћемо фабрику дизни, давно обећани “Дизниленд”.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Posle kiše, sada već i investitori obilaze Kragujevac?! Nema druge do da promenom imena grad jednim udarcem “ubije dve muve” (čitaj: ratosilja se problema).

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Pobegne 100 investitora, ali se rodi 200 notara.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix