nazad na vrh

Vučić: Na svakog štrajkača u Fiatu odustane 100 investitora

N1
Štrajk šalje lošu poruku u svet i zbog njega investitori odustaju od ulaganja u KragujevacFOTO: N1

BEOGRAD, 8. jul 2017, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je kritikovao štrajk zaposlenih u Fiatu i naglasio da, na svakog štrajkača, sto stranih investitora odustane od ulaganja u Kragujevac. Po njegovom mišljenju, ovo može imati dalekosežno negativne posledice po ekonomiju grada na Lepenici.

– Imam razumevanja za radnike i njihov položaj, ali ja ništa nisam potpisao već bivša vlast – kaže Vučić. – Ovaj štrajk šalje lošu poruku u svet i zbog njega investitori odustaju od ulaganja u Kragujevac. Na svakog štrajkača odustaje bar sto investitora pa vi izračunajte koliko je to do sada. Molio sam i kumio da ostanu u Srbiji, ali oni neće ni da čuju. Čim su saznali da radnici traže svoja prava, odlučili su da svoj novac ulože na neko drugo mesto – objasnio je predsednik.

On kaže da bi ovaj štrajk mogao negativno uticati na rekordan rast BDP-a i celokupnu privrednu aktivnost u Srbiji.

– Dok traje štrajk, opada izvoz što se loše odražava na stanje cele ekonomije i ugrožava napredak postignut prethodnih godina. Kad nema para onda se ne štrajkuje već radi. Evo ja radim 24 sata dnevno kako bih pokrenuo Srbiju i ne žalim se. Svi vidite da stanje u Srbiji nikad nije bilo bolje. Budžet je stabilan, otvorili smo na hiljade radnih mesta, izgradili stotine kilometara autoputa i šteta bi bilo da jedan štrajk sve to pokvari – poručio je Vučić i pozvao radnike FIAT-a da se što pre vrate na svoje radne zadatke.

Bojan Savić

 1. Dinkic Mladjan vizionar bi morao da poseti krug,krug KPZ Zabela,u svojstvu gradjanina…Posrnula fabrika ,pa mora neko i od politicara da svrne,ili posrne…!!!Vizija i dalje traje,ona ne sme da posrne!!!

 2. Predsednik je odbio ponudu da radi jedan mesec kao radnik u Fiatu.
  Teško mu je da sada počinje kada nikada u životu nije radio.

 3. Vučić je na apsolutnoj vlasti već pet godina. Najbolji (i jedini) uspešan potez mu je Savamala. Dosta više sa – predhodni su krivi!

 4. Ovo stanje zaista ugrozava nasu makroekonomsku stabilnost tako da pozivam Vladu da izadje u susret strajkacima i kupi im iz budzetske rezerve te toliko trazene kvalitetnije pelene.

 5. Stotine a mogu biti i 1000 Km puta, to vrze nema sa zdravim razumom! Ne žive ljudi od autoputa., sem državr, već od plata! Ne sviraj onoj stvsti A.V.

 6. Prema vasem satiricnom tekstu, rekao bih da neko zeli strajkom opravdati odlazak FIAT-a.
  Samim tim moze se naslutiti organizator.

 7. A sad adio, i ko zna kad i ko zna gde!

 8. Спец. дописник “Њуз-а” из Крагујевца: Нема разлога за бригу, све је у најбољем реду, уместо фабрике аутомобила имаћемо фабрику дизни, давно обећани “Дизниленд”.

 9. Posle kiše, sada već i investitori obilaze Kragujevac?! Nema druge do da promenom imena grad jednim udarcem “ubije dve muve” (čitaj: ratosilja se problema).

 10. Pobegne 100 investitora, ali se rodi 200 notara.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix