Štrajk šalje lošu poruku u svet i zbog njega investitori odustaju od ulaganja u Kragujevac
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

08. jul. 2017

Vučić: Na svakog štrajkača u Fiatu odustane 100 investitora

BEOGRAD, 8. jul 2017, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je kritikovao štrajk zaposlenih u Fiatu i naglasio da, na svakog štrajkača, sto stranih investitora odustane od ulaganja u Kragujevac. Po njegovom mišljenju, ovo može imati dalekosežno negativne posledice po ekonomiju grada na Lepenici.

– Imam razumevanja za radnike i njihov položaj, ali ja ništa nisam potpisao već bivša vlast – kaže Vučić. – Ovaj štrajk šalje lošu poruku u svet i zbog njega investitori odustaju od ulaganja u Kragujevac. Na svakog štrajkača odustaje bar sto investitora pa vi izračunajte koliko je to do sada. Molio sam i kumio da ostanu u Srbiji, ali oni neće ni da čuju. Čim su saznali da radnici traže svoja prava, odlučili su da svoj novac ulože na neko drugo mesto – objasnio je predsednik.

On kaže da bi ovaj štrajk mogao negativno uticati na rekordan rast BDP-a i celokupnu privrednu aktivnost u Srbiji.

– Dok traje štrajk, opada izvoz što se loše odražava na stanje cele ekonomije i ugrožava napredak postignut prethodnih godina. Kad nema para onda se ne štrajkuje već radi. Evo ja radim 24 sata dnevno kako bih pokrenuo Srbiju i ne žalim se. Svi vidite da stanje u Srbiji nikad nije bilo bolje. Budžet je stabilan, otvorili smo na hiljade radnih mesta, izgradili stotine kilometara autoputa i šteta bi bilo da jedan štrajk sve to pokvari – poručio je Vučić i pozvao radnike FIAT-a da se što pre vrate na svoje radne zadatke.

Bojan Savić

 1. voya montoya kaže:

  Dinkic Mladjan vizionar bi morao da poseti krug,krug KPZ Zabela,u svojstvu gradjanina…Posrnula fabrika ,pa mora neko i od politicara da svrne,ili posrne…!!!Vizija i dalje traje,ona ne sme da posrne!!!

 2. ZoinMihailo kaže:

  Predsednik je odbio ponudu da radi jedan mesec kao radnik u Fiatu.
  Teško mu je da sada počinje kada nikada u životu nije radio.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Vučić je na apsolutnoj vlasti već pet godina. Najbolji (i jedini) uspešan potez mu je Savamala. Dosta više sa – predhodni su krivi!

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   Dobro i fontana!!

   1. zoran kaže:

    A fontana je stvarno super i lekovita je. Čim je vidim meni se sere.

 4. zeks kaže:

  Ovo stanje zaista ugrozava nasu makroekonomsku stabilnost tako da pozivam Vladu da izadje u susret strajkacima i kupi im iz budzetske rezerve te toliko trazene kvalitetnije pelene.

 5. Aleksandar kaže:

  Stotine a mogu biti i 1000 Km puta, to vrze nema sa zdravim razumom! Ne žive ljudi od autoputa., sem državr, već od plata! Ne sviraj onoj stvsti A.V.

 6. frka kaže:

  Prema vasem satiricnom tekstu, rekao bih da neko zeli strajkom opravdati odlazak FIAT-a.
  Samim tim moze se naslutiti organizator.

 7. Joca kaže:

  A sad adio, i ko zna kad i ko zna gde!

 8. Баш Рђа kaže:

  Спец. дописник “Њуз-а” из Крагујевца: Нема разлога за бригу, све је у најбољем реду, уместо фабрике аутомобила имаћемо фабрику дизни, давно обећани “Дизниленд”.

 9. Alisa u Zemlji čuda kaže:

  Posle kiše, sada već i investitori obilaze Kragujevac?! Nema druge do da promenom imena grad jednim udarcem “ubije dve muve” (čitaj: ratosilja se problema).

 10. peric kaže:

  Pobegne 100 investitora, ali se rodi 200 notara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *