nazad na vrh

Vučić u Srbiju dovodi polovnu „Folksvagen“ fabriku u kojoj su bile zaposlene babe i koja je radila samo vikendom

Babe su u fabrici radile samo onim danima kada nisu išle na pijacu

BEOGRAD, 19. mart 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je uspeo da se dogovori o dovođenju “Folksvagen“ fabrike u Srbiju. On je tom prilikom rekao da je tokom boravka u Nemačkoj pogledao više modela “Folksvagen“ fabrika i da je odabrao onaj koji je za Srbiju najbolji.

– U Hanoveru sam našao odličan model “Folksvagenove“ fabrike, dobro očuvan i u sjajnom stanju. To je fabrika koja je radila samo vikendom i u kojoj su bile zaposlene samo babe koje su radile samo onim danima kada ne idu na pijacu. Videćete, fabrika poseduje sve originalne delove, otkupljena je od prvog vlasnika, prva farba je u pitanju, nije rušena i redovno su je održavali ovlašćeni radnici – objasnio je Vučić.

– Pregledali su je stručnjaci, kažu da je potrebno malo da se uloži, da se zategne i da ćemo posle toga moći u njoj da radimo još najmanje 50 godina. Proverili smo i podatke o broju radnika koji su kroz nju prošli, sve je u redu, cifra je tačna i kažu mi majstori koji su pregledali fabriku da kroz nju bez problema može da prođe još 50,000 radnika – istakao je predsednik Srbije.

Vučić je napomenuo da se lavovski borio da baš tu fabriku dovede u Srbiju.

– Kada sam rekao Nemcima da želim da je kupim oni su mi rekli da već imaju zemlju koja je zainteresovana za nju i da su predsedniku te države obećali da će ga sačekati do sutra ujutru pošto nisu mogli da se dogovore oko uslova. Ja sam klekao i molio sam ih da je ne daju nijednoj drugoj državi i nisam pitao za cenu jer znam koliko ova fabrika znači za Srbiju i naše građane. Nisam mogao ni da jedem, ni da pijem, sve dok mi nisu rekli da ću moći da je dovedem u našu zemlju – izjavio je on.

Predsednik je dodao i da će u ovoj fabrici prvi put u Evropi početi proizvodnja Folksvagenovog vozila sa Mercedes znakom.

Soko Sokolović

  1. Velemajstorski tekst. Svaka cast! Kod nas Fau ve moze da dodje samo leteci. Ko razume, shvatice.

  2. Geronto fabrika ,obecava i prilican broj radnih mesta za politicki aktivne penzionere…
    Jedino je nezgodno ,sto je u Hitlerovo doba,proizvedena VW Buba…a Vucic sada angazuje buduce nosioce pelena srpskih…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix