nazad na vrh

Vučić zapretio Albancima da će ih napasti govorom dugim 17 sati

Vučić snimljen neposredno pre početka dejstva

BEOGRAD/PRIŠTINA, 28. maj 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je vlasti u Prištini da će, ukoliko se njihove snage ne povuku sa severa Kosova, intervenisati govorom od 17 sati kako bi zaštitio Srbe na Kosovu.

Vučić je pozvao prištinske vlasti da odmah opozovu sve akcije na severu Kosova inače će morati da pribegne upotrebi jednog od najrazornijih oružja koje Srbija ima.

– Haubice i puške ubijaju ljude, a Vučićevi govori mogu da ih unište na ćelijskom nivou. Srbija ne želi da pribegne upotrebi ovog strašnog oružja, ali hoće ako bude prinuđena – naveo je izvor iz kabineta predsednika republike.

Vojni stručnjaci kažu za Njuz da možemo smatrati da je situacija vrlo ozbiljna ako je Srbija odlučila da albanskoj strani zapreti Vučićevim govorom. Do sada smo, kako navode, paradirali i protivnike od agresije odvraćali oružjima kao što su “Miloš” i “Lazar”, a od sada je tu i “Aleksandar”. 

– Dobro je poznato da se Vučićevi govori kalibra 17 sati rasprskavaju u širokom prstenu, a zrna dosade uništavaju sve što im se nađu na putu. Takođe, ovom oružju nije potrebno punjenje, kao ni pauza, jer predsednik tokom svih 17 sati dejstva uopšte ne mora da ide u toalet. Krajnje je neobično da je predsednik pribegao ovoj pretnji jer je od ovoga jedino opasnije zapretiti protivniku Vulinovim patriotskim govorom – naveo je  stručnjak za teško naoružanje Milivoje Todorović i zaključio da se nada da pretnja ipak neće biti ostvarena jer Vučićevi govori gotovo po pravilu imaju i kolateralne žrtve.

Nenad Milosavljević