nazad na vrh

Vulin: Jedva čekam da šonje koje su civilno služile konačno odu na vojnu vežbu

BEOGRAD, 1. mart 2019, (Njuz) – Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je danas odluku da muškarci stariji od 30 godina odu na dvonedeljnu vojnu obuku i istakao da će ona posebno biti korisna za sve one šonje koji su civilno služili vojsku, saznaje Njuz.

Vulin kaže da će malo vojničkog života dobro doći nesposobnjakovićima, koji su, kada im je bilo vreme, izbegavali odlazak u kasarnu.

– U zemlji koja je iznedrila jednog Miloša Obilića, koja je svetu podarila junaka poput Karađorđa, velikog Živojina Mišića, neki potomci ovih vojskovođa su pisali neki tamo prigovor savesti i služili vojni rok po kojekakvim pozorištima, domovima kulture i bibliotekama. Ove mlakonje će konačno biti u prilici da osete pravi vojnički duh, da vide kako je to kad se u pet ustaje i čeka vojnički pasulj za ručak – izjavio je ministar odbrane.

– Važno je da muškarac poseduje neka elementarna vojnička znanja, koju ove sisice nisu imale gde da nauče, ali srećom tu je vojna vežba – izjavio je ministar odbrane i napomenuo da će svim ovim ljudima ova vežba biti korisna i ako sutra budu planirali da se bave nekim poslom koji iziskuje neko vojno znanje, jer bi u suprotnom dosta neozbiljno delovali.

Marko Dražić