nazad na vrh

ZA ISTORIJU: Vučić prvi put uspeo da završi konferenciju za medije ispod dva sata

BEOGRAD, 14. oktobar 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ušao je ovog vikenda u istoriju, jer je svoju konferenciju za medije završio vremenom 1:59:40, čime je uspeo da po prvi put u životu svoje obraćanje predstavnicima sedme sile spusti ispod dva sata.

Okupljeni novinari Pinka, RTS, Informera, Srpskog telegrafa, Aloa i Kurira, višeminutnim aplauzom su pozdravili ovaj istorijski uspeh, uz skandiranje “Aco sprinteru”.

– Proteklih godina smo se svi nadali da uspeti da spusti vreme, iako je delovalo skoro nemoguće da govori ispod 2:30, eventualno 2:20 – kaže jedan novinar Srpskog telegrafa i dodaje da je u početku delovalo da ni ovog puta neće uspeti da spusti vreme.

– Fino je počeo, ali je onda počeo da priča o onim bivšima, koliko je para Đilas ukrao, kako se Jeremič bahatio u Njujorku i činilo nam se da će na to izgubiti barem 15 minuta. Čak je spomenuo da ne čita Danas i da ga ne zanima na kojoj novoj priči radi Krik, ali je nekim čudom on ubrzao taj deo i prešao na priču o fabrikama koje je otvorio i nabrajanje sela između Kragujevca i Kruševca – kaže ovaj novinar.

Njegov kolega iz Informera kaže da je srećan što je prisustvovao ovom istorijskom događaju, koji će sigurno naredne generacije prepričavati.

– Sat je otkucavao, 1:57, 1:58, a on je pričao o tome kako malo spava i kako ustaje pre svih, za razliku od onih bivših koji su spavali do 11, i taman kad samo pomislio da će probiti tu magičnu brojku od dva sata, on nas je pogledao i rekao “ajd zdravo, odoh ja da radim”. Pogledao sam na semafor, a njemu je stajalo 1:59:40. Ljudi moji, pa da li vi shvatate šta to znači, Vučićje pričao ispod dva sata! Evo, i sad sam se naježio samo dok pričam o tome – kaže ovaj novinar Informera.

Marko Dražić i Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ovako dobro vreme je, pre svega, postigao zbog priče o Sergeju. Kada je priču pokrenuo, kao kafansko trabunjanje, shvatio je da prisutni novinari o tome ništa ne znaju, jer njihove novine o tome nisu ništa pisale, pa je prešao na druge, manje značajne teme. Kako su to bile svima dobro poznate i stalno ponavljane priče, nešto ispod dva sata mu je bilo sasvim dosta!
    (PS
    A uplašio se i da ga neko ne pita nešto o radniku Krušika, o kome se isto tako ništa ne zna!)

  2. …More, sta li je zapisao nakon ne-maratonskog razgovora,sa Trampovom desnom rukom…!! Mora da je vezao cvoric na maramici,da se priseti…po starom srpskom obicaju…?? A maramica mokra,od ladnog znoja…? I podseca na zastavicu na sah-satu…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix