njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. okt. 2019

ZA ISTORIJU: Vučić prvi put uspeo da završi konferenciju za medije ispod dva sata

BEOGRAD, 14. oktobar 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ušao je ovog vikenda u istoriju, jer je svoju konferenciju za medije završio vremenom 1:59:40, čime je uspeo da po prvi put u životu svoje obraćanje predstavnicima sedme sile spusti ispod dva sata.

Okupljeni novinari Pinka, RTS, Informera, Srpskog telegrafa, Aloa i Kurira, višeminutnim aplauzom su pozdravili ovaj istorijski uspeh, uz skandiranje “Aco sprinteru”.

– Proteklih godina smo se svi nadali da uspeti da spusti vreme, iako je delovalo skoro nemoguće da govori ispod 2:30, eventualno 2:20 – kaže jedan novinar Srpskog telegrafa i dodaje da je u početku delovalo da ni ovog puta neće uspeti da spusti vreme.

– Fino je počeo, ali je onda počeo da priča o onim bivšima, koliko je para Đilas ukrao, kako se Jeremič bahatio u Njujorku i činilo nam se da će na to izgubiti barem 15 minuta. Čak je spomenuo da ne čita Danas i da ga ne zanima na kojoj novoj priči radi Krik, ali je nekim čudom on ubrzao taj deo i prešao na priču o fabrikama koje je otvorio i nabrajanje sela između Kragujevca i Kruševca – kaže ovaj novinar.

Njegov kolega iz Informera kaže da je srećan što je prisustvovao ovom istorijskom događaju, koji će sigurno naredne generacije prepričavati.

– Sat je otkucavao, 1:57, 1:58, a on je pričao o tome kako malo spava i kako ustaje pre svih, za razliku od onih bivših koji su spavali do 11, i taman kad samo pomislio da će probiti tu magičnu brojku od dva sata, on nas je pogledao i rekao “ajd zdravo, odoh ja da radim”. Pogledao sam na semafor, a njemu je stajalo 1:59:40. Ljudi moji, pa da li vi shvatate šta to znači, Vučićje pričao ispod dva sata! Evo, i sad sam se naježio samo dok pričam o tome – kaže ovaj novinar Informera.

Marko Dražić i Viktor Marković

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Ovako dobro vreme je, pre svega, postigao zbog priče o Sergeju. Kada je priču pokrenuo, kao kafansko trabunjanje, shvatio je da prisutni novinari o tome ništa ne znaju, jer njihove novine o tome nisu ništa pisale, pa je prešao na druge, manje značajne teme. Kako su to bile svima dobro poznate i stalno ponavljane priče, nešto ispod dva sata mu je bilo sasvim dosta!
    (PS
    A uplašio se i da ga neko ne pita nešto o radniku Krušika, o kome se isto tako ništa ne zna!)

  2. voya montoya kaže:

    …More, sta li je zapisao nakon ne-maratonskog razgovora,sa Trampovom desnom rukom…!! Mora da je vezao cvoric na maramici,da se priseti…po starom srpskom obicaju…?? A maramica mokra,od ladnog znoja…? I podseca na zastavicu na sah-satu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *