njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

03. mar. 2017

Zaposleni u državnim ustanovama pored puš-pauze dobijaju pauzu za odlazak na miting

Beograd, 3. mart (Njuz) – Svi zaposleni u opštinskim administracijama, javnim preduzećima i drugim državnim službama od danas imaju pravo na još jednu pauzu – za odlazak na predizborne mitinge vladajuće stranke.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu državni službenici će ovu miting-pauzu moći da iskoriste samo u te svrhe, a zloupotrebe će se strogo kažnjavati.

– Osim pauze za topli obrok od 9 do 9.30 časova i puš-pauza radnici u državnim organima od danas imaju još jednu od 13 do 14.30 časova, koju će koristiti za odlazak na predizborne mitinge stranke koja je na vlasti u njihovom gradu. Pauzu za topli obrok će moći da koriste pojedinačno, dok će ovu drugu koristiti kolektivno, pod nadzorom svog direktora ili drugog starešine – objasnila je ministarka Ana Brnabić.

Svaki izostanak sa pauze za miting će se beležiti i uticati na ocenu koju svaki državni službenik dobija krajem godine. Zaposleni koji ima više neopravdanih izostanaka sa predizbornih mitinga dobiće ukor pred isključenje s posla.

– Pauza za miting može biti i duža od propisane ukoliko se predizborno okupljanje održava van grada ili se autobus koji prevozi spontano okupljene građane pokvari. Izbore raspisuje država i normalno je da državni službenici svojim prisustvom doprinesu da oni proteknu u fer i demokratskoj atmosferi – rekla je ministarska Brnabić.

Bojan Ljubenović

  1. Ja sam kaže:

    Nadam se da ce posle svega da ispuse.

  2. scoby kaže:

    U gradskoj upravi pojedinci su bili nagradjeni premestajem na losija radna mesta ili u Lazarevac zbog odlaska na mitinge Zute Patkice…

  3. voya montoya kaže:

    Antibirokratska revolucija Srbija, 15. nastavak …Hobotnica Kori Udovički je odstranjena…Ura!!!Idemo dalje!!!A odakle pare za tolike parazite ,postavlja pitanje SPS obor???

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.