njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

03. mar. 2017

Zaposleni u državnim ustanovama pored puš-pauze dobijaju pauzu za odlazak na miting

Beograd, 3. mart (Njuz) – Svi zaposleni u opštinskim administracijama, javnim preduzećima i drugim državnim službama od danas imaju pravo na još jednu pauzu – za odlazak na predizborne mitinge vladajuće stranke.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu državni službenici će ovu miting-pauzu moći da iskoriste samo u te svrhe, a zloupotrebe će se strogo kažnjavati.

– Osim pauze za topli obrok od 9 do 9.30 časova i puš-pauza radnici u državnim organima od danas imaju još jednu od 13 do 14.30 časova, koju će koristiti za odlazak na predizborne mitinge stranke koja je na vlasti u njihovom gradu. Pauzu za topli obrok će moći da koriste pojedinačno, dok će ovu drugu koristiti kolektivno, pod nadzorom svog direktora ili drugog starešine – objasnila je ministarka Ana Brnabić.

Svaki izostanak sa pauze za miting će se beležiti i uticati na ocenu koju svaki državni službenik dobija krajem godine. Zaposleni koji ima više neopravdanih izostanaka sa predizbornih mitinga dobiće ukor pred isključenje s posla.

– Pauza za miting može biti i duža od propisane ukoliko se predizborno okupljanje održava van grada ili se autobus koji prevozi spontano okupljene građane pokvari. Izbore raspisuje država i normalno je da državni službenici svojim prisustvom doprinesu da oni proteknu u fer i demokratskoj atmosferi – rekla je ministarska Brnabić.

Bojan Ljubenović

  1. Ja sam kaže:

    Nadam se da ce posle svega da ispuse.

  2. scoby kaže:

    U gradskoj upravi pojedinci su bili nagradjeni premestajem na losija radna mesta ili u Lazarevac zbog odlaska na mitinge Zute Patkice…

  3. voya montoya kaže:

    Antibirokratska revolucija Srbija, 15. nastavak …Hobotnica Kori Udovički je odstranjena…Ura!!!Idemo dalje!!!A odakle pare za tolike parazite ,postavlja pitanje SPS obor???

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *