Klubovi se vraćaju sa granice da čekaju nove stadione
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. sep. 2019

Zbog izgradnje stadiona šest fudbalskih klubova odustalo od odlaska u Bundes ligu

SRBIJA, 6. septembar 2019, (Njuz) – Šest fudbalskih klubova iz Srbije odustalo je od odlaska u Bundes ligu nakon najave predsednika Vučića da će na proleće početi izgradnja šest stadiona. Klubovi iz Leskovca, Subotice, Zaječara, Loznice, Kraljeva i Vranja poručili su da im je Vučićevo obećanje o novim stadionima bio pokazatelj da fudbalski klubovi u Srbiji ipak imaju čemu da se nadaju.

I sa samo sto dinara mesečno nam pomažeš da postanemo mnogo bolji. Klikni ovde i podrži Njuz.

Dejan Savić, predsednik GFK Dubočica iz Leskovca, rekao je da je njegov klub bio na korak od odlaska u najjaču ligu Nemačke.

– Delovalo mi je da za nas nema budućnosti u Srbiji. Tokom poslednjih par godina smo razmišljali o odlasku u Bundes ligu, jer nam je egzistencija bila ugrožena, ali nas je malo kočilo to što smo se stalno nadali da će ovde biti bolje. Bili smo svesni da će nas u Nemačkoj tretirati kao strance, da ćemo uvek konkurisati za najniže pozicije na tabeli, ali bismo barem mogli sebi da obezbedimo normalan prvoligaški život, bez trzavica. Meseci su nas delili od odlaska u Nemačku jer smo svu papirologiju završili, dobili smo i stadion i navijače, ali nas je obećanje predsednika odvratilo od odlaska u inostranstvo. – izjavio je Savić za Njuz.

Predsednik Vučić je rekao da je jako srećan zbog odluke šest klubova da ostanu u Srbiji.

– Njihova odluka pokazuje da smo na pravom putu. Srećan sam što su klubovi to prepoznali i uveren sam da će i oni klubovi koji su već otišli iz Srbije odlučiti da se vrate kada vide koliko se ovde ulaže u stadione. Mi ćemo sledeće godine napraviti više stadiona od jedne Nemačke, a cilj nam je da za dve, najviše dve i po godine postanemo lideri u Evropi po broju izgrađenih stadiona – istakao je Vučić.

On je dodao da veruje da će Srbija imati toliko stadiona da će morati da uvozi klubove koji će na njima igrati fudbal.

Soko Sokolović

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Samo na početku najblistavijeg dela njegove karijere su navijači skandirali ,,vučiću šrederu” (ili tako nekako), a onda je on ukapirao:
    Bez stadiona nema navijača, a bez navijača nema vučića!
    Tričavih 5,6,8 milijardi eura razbacati, njemu i njegovima nisu nikad bili neki problem!

  2. voya montoya kaže:

    Eeeee,kad nam je AV prezentirao Vladu,uspesnu kao Bayern…Kad ono tim Vlade,igra kao GFK Dubocica iz Leskovca…No,tandem Vucic-Kokeza je nova nada, srpske Ling-long lige…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *